tiistai 31. maaliskuuta 2009

Listamania! 5: Ärsyttävät asiat

Listamanian aiheena on ärsyttävät asiat. Tämän mielenkiintoisen (tai ärsyttävän, kuinka vaan :-) aiheen keksi Omuli.

Aiheen julkaisu on ärsyttävästi aikataulusta jäljessä, pahoittelen! Yritin viettää vähemmän aikaa tietokoneella ja unohdin... Ajatus vähemmästä ajasta netin ääressä oli selvästi huono! ;-)

Ja itselläni on (ärsyttävästi) pari sivua tästä haasteesta tekemättä. Teen ne kyllä ja kaikki muutkin saavat tehdä nopsaan tai hitaasti kuten itseä huvittaa, ei stressiä!

(Annoying noises prohibitted täältä: http://www.flickr.com/photos/barelyfitz/2898020303)

perjantai 27. maaliskuuta 2009

Oi oi...

Huomasin jossain vaiheessa, että Maarit Hurmerinta on tehnyt laulun meidän keskimmäisestä. Se on nimeltään Oi oi, ja se on levyllä Metsäntyttö (vuodelta 2001, kuten myös meidän tyttö :-) Tähän leiskaan meinasin kirjoittaa sen sanat kokonaan, mutta sitten tuntuikin hölmöltä käyttää toisen sanoja, niin totta kuin ne olivatkin. Päädyin ompelemaan otsikoksi laulun nimen, ja kertosäkeen kirjoitin Tiny Alphoilla "väliotsikoksi". Laittaisin mielelläni linkin lauluun, mutta sitä ei taida löytyä netistä.

Laulun kertosäe kuuluu kokonaisuudessaan näin: Oi oi - taas veres kuohahtaa / oi oi - samaan aikaan tahdot rakastaa / oi oi oi oi. Laulun säkeistöissä kerrotaan lisää tempperamenttisesta tytöstä ja äidinrakkaudesta.

Laitanpa omankin tekstini tähän: Olet kuin tyttö tässä Maaritin laulussa. Tuiskahdat ja suutut nopeasti ja usein. Kiukuttelet ja vastustat. Ja tulet halaamaan ja tekemään sovinnon. Ihana kultainen rakas tyttö. 

Mustien pilvien takana on oikein kunnon murjotusta, ehkä alaspäin osoittavat suupielet näkyvät? Valokuvien värit ovat aika oudot, koska ne on otettu tosi hämärässä. Olisi kannattanut käsitellä niitä jotenkin, kun vaan olisi tullut mieleen. (Ja osaisi :-)

Suunnittelin leiskan Paperikierteen maaliskuun askarteluhaasteen mukaan. Asettelumalli oli mielestäni toimiva ja sen perusteella oli kiva lähteä skräppäämään, mutta värit teettivät tuskaa. Olen tässä kuussa yrittänyt toteuttaa jo useampaakin leiskaa Paperikierteen speksien mukaan, mutta en ole onnistunut juuri värien takia. Outoa. Tähän tuli vaaleanpunainen ja sininen luonnostaan, mutta keltaisen rusetin runnoin mukaan hiukan väkisin. Loppujen lopuksi päädyin kyllä tykkäämään siitä.

Paperit ovat Imaginiscen ja Imagination projectin, roosa ja vihreä nauha jämiä omien häiden hääkarkeista, keltainen jämä jostain muualta. 
Voikukkalappu on Elle's Studion. Tilasin sieltä joulualbumia varten (joulusuunnittelu vaan ei jätä minua rauhaan...!) numeroita, ja sain Ellen studion 2-vuotissynttärilahjana pikkupussin erilaisia lappusia. Laatu on hyvä ja nyt tekisi mieli tilata lisää... Synttärilahjabonus jatkuu maaliskuun loppuun asti Ellen kaupassa ja Etsyssä. Vink vink ;-)

keskiviikko 25. maaliskuuta 2009

Hei mikä on noin hauskaa?

Kevätsiivouskuvat oli valmiiksi tulostettuna, joten oli ilmeistä että osallistun siivousaiheiseen Inspiroidu-haasteeseen.Tähän piti tulla paljon kuviopapereita, mutta näköjään leikkasin ne pois. Ajattelin tehdä vasempaan ja oikeaan reunaan piparireunat, mutta teinkin niitä moneen muuhunkin paikkaan ja joihinkin paikkoihin vielä kahtena kerroksena. Leikkasin piparikuvion EK Successin kulmaleikkurilla. Sillä saa tehtyä yhden pikkukaaren kerrallaan, joten leikkuria tuli käytettyä aika paljon. :-)

Leiskaan tuli maalia kahdella tavalla: pohjakartongissa on maalipisaroita (tai ehkä maalisumua?)  ja kuviopaperissa tekstin alla pari raitaa värejä himmentämässä. Huopalinnut olen leikannut itse Jenni Bowlinin lintujen mukaan ja ommellut kiinni. Paperit ja chipboard-sydämet Heidi Grace. Kirjaimet AC.
Kevättä!

torstai 19. maaliskuuta 2009

Ylösalaisin

Maaleja! Tähän leiskaan tuli kokeiltua monta juttua, jotka ovat muhineet mielessä pitemmän tai lyhemmän ajan. Osallistun samalla Craftican skräppäyshaasteeseen, jossa piti käyttää maaleja ainakin kahdessa eri kohdassa tai kahdella tavalla. 

Otsikon tein käyttäen chipboard-kirjaimia maskina - pirskottelin pieniä maalipisteitä ympäriinsä hammasharjalla. Rajasin otsikon myös ohuella tussilla, niin se näkyy paremmin. Livenä myös sanan alku näkyy ihan selvästi, tässä vähän heikommin. (Nyt minulla on otsikon kirjaimet söpöinä vaaleanpunapilkullisina versioina, saapa nähdä miten ja milloin ne tulee käytettyä :-)

Oikean alareunan sydäntä pitelevä naishahmo taas on tehty sapluunan avulla. Kuvion otin talteen Cheeky Magpielta ennen ystävänpäivää. Cheeky Magpie tekee tiedostoja, joita voi käyttää digitaalisten paperileikkureiden kanssa, mutta oma lo-tech-ratkaisuni oli tulostaa kuva paksulle paperille, leikata kuvio irti ja käyttää sapluunana. 

Valokuvan kehystin huovalla. Ompelin kapean huopanauhan suoraan valokuvaan kiinni. Alla olevan maalatun piparireunakehyksen nappasin aika suoraan Balzer Designs -blogin Julielta. Ja noita tekstin alla olevia maalialueita Julie on harrastanut jo pitempään.

Maalien kanssa oli hauska leikkiä. Mutta siltikin taidan tykätä enemmän noista huovista, etenkin huopasydämistä :-) Ehkäpä siksi että huovat tuntuvat täysin omalta jutulta, kun taas maalien kanssa tuli käytettyä harvinaisen paljon muilta lainattuja ideoita.

Ja erityisen tyytyväinen olen siihen, että valokuva on leiskassa oikein päin. Oli tosi lähellä, ettei olisi ollut!

tiistai 17. maaliskuuta 2009

Äidin kultapoika

Haasteisiin osallistuminen on viime aikoina takunnut. Joko ei ole tullut minkäänlaista ideaa tai sitten idea joulusivusta, mutta ajattelin että jätän ne joulujutut tuonne puolen vuoden päähän :-) Näitäkin kuvia yritin väkisin vääntää haasteleiskaksi mutta en onnistunut. Mutta muuten kyllä skräppäilysessio onnistui ihan mukavasti :-)
Tämä Jenni Bowlinin diecut-paperi on tosi kivan muotoinen, ja olen hautonut muutamaa eri väristä jo pitkään. Nyt yhtäkkiä tiesin mitä tehdä - halusin täyttää koko alueen kuviopapereilla. Olen ehkä nähnyt tällaisen toteutuksen jossain mutta en yhtään tiedä missä. Aluksi suunnittelin leikkaavani kuviopaperit oikeaan muotoon, mutta onneksi tajusin leikata diecut-paperin millin päästä mustasta raidasta ja pääsin paljon helpommalla. Kun kuviopaperit sijoitti alapuolelle, niiden muotoilun kanssa ei ollut ihan niin tarkkaa. Samalla sain pois leikkaamani kermanvärisen paperin käyttöön, ja siitä tein kehyksen valokuville sekä tekstisuikaleet. Ja kaarimuoto oli jo valmiina :-)

Paperit ovat Melissa Francesin, kartonki Bazzillin, kirjaimet American Craftsin. Kermanvärinen tupsullinen lanka valokuvan ympärillä ja kukkanen satunnaisia ylläreitä. Noita kukkasia jään kyllä kaipaamaan, tässä meni viimeiset. Kukkien keskelle tulee varmaankin vielä pisteet ruskeaa kimalleliimaa tai ruskeat haaraniitit, mutta nyt ei sattunut olemaan sopivia varastossa.

Osaisiko muuten kukaan vinkata, mistä saisin lisää samanlaisia simppeleitä kukkia tai vastaavan kuvioleikkurin? Tykkään siitä, että kukat ovat pieniä, ja niissä on tuollaiset pyöreät terälehdet. En juuri tykkää oikeamman näköisistä paperi- tai silkkukukista.
Eilen törmäsin tällaiseen väripalettigeneraattoriin. Sinne ladataan valokuva, ja generaattori erittelee siitä sitten vaalean, keskitumman ja tumman paletin. Huvikseni katsoin, mitä värejä joistain omista kuvistani löytyy. Ideaalitilanteessa ehkä kannattaisi ladata kuva ensin, valita värit ja sitten vasta skräppäillä, mutta hauskaa tämä oli näinkin päin :-) Itse olin ottanut käyttöön paljon enemmän oranssia kuin generaattori kuvan perusteella tarjosi. 

Väreille saa työkalusta myös Hex-koodit, mistä voi olla hyötyä nettisivuja tehdessä. Kiva lelu, ehkä jopa työkalu :-)




maanantai 16. maaliskuuta 2009

Listamania! 4: Astiastot

Nannulin listavalinta on astiastot. Tässä on ainakin minulle haastetta, ja pahoin pelkään että tutkimustyössä voi syntyä uusia unelmia...

Mosaiikin astiastot ovat vasemmalta Villeroy & Bochin Iceland Poppies, Arabian Illusia punainen ja Hutschenreutherin Luna Shalima. Kevättä!

keskiviikko 11. maaliskuuta 2009

Hyppelyä

Tässä sivu, joka syntyi vähän sattumalta. Pöydällä oli nippu eri projekteissa käyttämiäni huopia, ja päällekkäin sattuivat olemaan ruskea, pinkki ja hennon vaaleanpunainen. Mikä herkullinen väriyhdistelmä! Niitä oli pakko käyttää yhdessä! Onneksi olin joskus syksyllä teettänyt sopivat kuvat, joten pääsin toteuttamaan sivun heti.
Pohjalla on Bazzillin kartonki, ja lisäksi olen kehystänyt kuvat kapeasti kartongeilla. Keskellä on iso alue ruskeaa huopaa, ja oikeaan reunaan tein kukkia näistä kolmesta huovasta. Huolittelin kukkien reunat käsin pykäpistoilla. 

Värinsä puolesta nämä AC:n vinyyliaakkoset sopivat tähän hyvin. Tämän kirjainpakkauksen liima on hermoillekäyvän huono, mutta tässä se ei oikeastaan haitannut - kiinnitin kirjaimet huopaan muutamilla kirjaimet kiertävillä pistoilla. Huopa taas on ommeltu kartonkiin ompelukoneella, samoin valokuvan  ja leimatun journaling-lapun ompelin paikalleen.
Ja kun vielä pääsin käyttämään vaaleanpunaista pompulanauhaa, olin tyytyväinen :-) 

tiistai 10. maaliskuuta 2009

Tähtialbumi

Huh huh, lopulta sain valmiiksi Intohimona skräppäily -tapahtumassa aloittamani tähtialbumin. Osallistuin tähtialbumi-workshoppiin ja leikkasin sivut valmiiksi, mutta minulla ei ollut ideaa sisällöstä, joten jätin albumin odottamaan. Otin tammikuussa jo kuviakin talvista albumia varten, mutta homma ei edistynyt. Tuntui tyhmältä tehdä albumi vain siksi että saisi sen tehtyä. Vietimme hiihtoloman Rukalla ja siellä otettuja kuvia olikin kiva koota pikkualbumiin, joten lopulta tuli valmista.
Kannen otsikko Ruka 09 on ommeltu, tällä kertaa ketjupistolla. Tässä se ei näy hyvin, mutta livenä kolmiulotteisuus helpottaa sen hahmottamista. Tämä paperi ei ehkä ollut parhaiten kanteen sopiva, mutta se sattui olemaan jäljellä joten sitä sitten käytin.

Tämä oli ensimmäinen kerta, kun kirjoittelin tekstit tietokoneella, ja ihan ok sekin toimii. Etenkin, kun albumi lähinnä dokumentoi hiihtoloman tapahtumia koko perheen osalta, eikä ole mikään henkilökohtainen teksti. Mutta luulen että käsin kirjoittaminen on silti silti enemmän minun juttuni.

Vasemman alakulman kuvassa näkyy koko albumin sisältö (ennen albumin kokoamista kuvattuna) eli tosi vähänhän tähän mahtuu. Valokuvat ovat puolikkaita kymppikuvia, pari vielä vähän pienempiä. Tällainen loma-albumi toimisi jossain toisessa formaatissa paremmin. Mietin, mikä sitten olisi optimaalinen sisältö tähtialbumille. Tämä voisi toimia vaikkapa häissä avattuna jossain asetelmassa, aiheena morsiusparin yhteinen taival tms. Avatun tähden voisi sijoittaa jalustalliselle kakkuvadille tms. Tai näyttävänä pikkulahjana tämä olisi kiva. Lasten mielestä tietysti oli mahtavaa että kirja avautui tähden muotoon, ja he kiersivät ympäri tähteä tutkimassa joka aukeaman erikseen :-)

Kannessa ja oikean alakulman kuvassa näkyy höyheniä, joita käytin koristeena. Halusin albumiin jotain Rukan pakkaslunta muistuttavaa suloista ja pehmeää. Kaikkiaan käytin koristeita tosi vähän, Doodlebugin paperinauhoja lähinnä. Tekstipaperien reunat käsittelin musteilla alueen rajaamiseksi, joka toisen mustalla, joka toisen valkoisella.
Kaikki suunnittelemani kuvat eivät mahtuneet albumiin, joten piti pohtia, mihin ne laittaisi. Olen toteutukseeni tosi tyytyväinen. Ompelin kuvat kiinni toisiinsa kolmiaskelsiksaksilla pitäen valokuvat täsmälleen vierekkäin. Yläkuvassa kuvaketju on avattuna, vasemmassa alakulmassa kokoon taitettuna. Toimii täydellisesti! Tein kuvanipulle näppärän piilotaskun kannen sisäpuolelle. Nauhoista vetämällä kuvat saa vedettyä esiin. Taskuja on vierekkäin kaksi - toiseen taskuun on tulossa muita matkaan liittyviä lappusia, kunhan saan kopioitua niistä sopivat pienennökset.

Ihan kiva projekti, mutta en usko että minulla ihan heti on tarvetta tehdä toista tähtialbumia.

maanantai 2. maaliskuuta 2009

Listamania! 3: Tv-sarjat

Laura valitsi kolmannen Listamania! -aiheen. Klassikkolinjalle palataan: aiheena on parhaat tv-sarjat. 

Aihetta saa taas rajata oman maun mukaiseksi. Itse voisin listata vaikka rikossarjat, realityt tai ohjelmat joiden aikana on paras nukahtaa sohvalle :-)

---

Mosaiikki: 1. Uusi telkkari, 2. Forgotten television, 3. bw-teletable_03, 4. White Noise on the TV, 5. joulu 06, 6. Oh Donna, you know you can't squeeze into those size 0s anymore!, 7. I love television ( especially when is off !!!), 8. TELEVISION, 9. Television, 10. Television, 11. Television Boy - Part II, 12. paisley. television.