perjantai 29. toukokuuta 2009

Kotihommia

Inspiroidu-haasteessa oli tarkoitus tehdä taustapaperi itse leimaillen. Leimasin kartongin vasempaan reunaan "konseptipapereita" tarinointileimalla. (Tarinointi leviää edelleen :-) Tulikohan niitä tarpeeksi? Kesken prosessin nimittäin harhauduin - iso pöytä oli suojattuna lasten askartelujen jäljiltä ja huomasin, että olisi loistava tilaisuus ilman sotkuja suihkia Maya Mistiä, joka on odotellut käyttöä jo jonkin aikaa. Ostin sitä oranssina, ruskeana, mustana ja hopeanvärisenä jostain alennusmyynnistä, ja suihkeitten saavuttua huomasin että en käytä noita värejä juuri ollenkaan - oranssikin on ihan erilainen kuin usein käyttämäni karkkioranssi. Mutta tähänhän se sopi. Ehkä joskus johonkin muuallekin.
Olet auttanut kotitöissä pienestä pitäen. Sinusta on ollut kovasti apua. Ihan kaikki ei ole ihan aina onnistunut, kuten kuvassa...

Kerran kaupasta tullessani pyysin sinua laittamaan vessapaperit paikoilleen. Se oli sinulle mieluinen homma ja sen jälkeen täydensit vessojen varastot oma-aloitteisesti! Ja kun vessapaperisäkki varastossa oli tyhjä, kerroit että pitäisi hankkia lisää. Hienoa, että huomaat itse, mitä pitäisi tehdä!"

Tilaa jäi vielä, joten voi olla että lisäilen tekstejä myöhemmin, jos jotain tähän aihepiiriin liittyvää vielä tapahtuu. :-)

Jos muuten jotakuta kiinnostaa käyttää vessapaperia skräppäilyssä, niin tiedoksi, että se on hapotonta, ainakin tämä peruskeltainen. Ehheh! Menee ehkä mauttoman rajoille, mutta kuvalle ompelemassani kehyksessä tosiaan on vessapaperia, jonka ompelun jälkeen revin pois ja jätin vain vähän. Se on livenä aika hauska, mukavan kolmiulotteinen. Mutta ei ehkä sovi ihan mihin aiheeseen tahansa! ;-) Hmm, mikähän olisi vastaava pehmeä kuituinen paperi, mitä voisi käyttää muihin aihepiireihin liittyvissä sivuissa?
Kuplatarrojen käytön uhkasin matkia Hempalta nähtyäni hänen niillä tekemänsä napit ja nyt sen tein. Huh, kuplatarrat ovat ensimmäisiä hankkimiani skräppäilytuotteita... Kauan kesti, että pääsivät käyttöön. (Vinkkinä harrastusta aloittaville, että ei ole pakko ostaa kaikkea mitä näkee, etenkään jos ei ole mitään ideaa, mihin tarviketta aikoo käyttää.)

Muuten, kun tämä meidän vessapaperivastaava kerran housuvaippaa päälleen vetäessään repäisi sen rikki, hän ehdotti että sitä voisi käyttää askartelussa. Tuolloin torjuin ehdotuksen, mutta nyt vessapaperia käytettyäni tulee mieleen, olisiko se rikkinäinen puhdas vaippakin pitänyt laittaa talteen, ehkä sitä tosiaan olisi voinut käyttää! ;-) 

Hyvä että kesäloma alkaa, minulla on näköjään vähän levottomat jutut :-)

keskiviikko 27. toukokuuta 2009

Oma listani: Puut

Ehkä vähän noloa, mutta itseltäni on jäänyt mooonta Listamania-listaa tekemättä. Syynä on se, että valitsin sivun kooksi 4 x 8  tuumaa, ja se tuotti minulle tuskaa. En kuitenkaan halunnut pakottaa itseäni tekemään sivuja, koska kyseessä on harrastus ja sen on tarkoitus olla hauskaa. Harkitsin koon vaihtamista, jos vaikka se auttaisi. Mutta yhtäkkiä koin valaistumisen, ja ainakin tämä sivu syntyi luontevasti. Postaan pikaisesti ja sitten menen tekemään seuraavaa :-)

Aiheena siis puut. Kuva ei ole minun ottamani, vaan käytin jossain esitteessä ollutta kuvaa. En testannut happoja, koska en aio Listamaniaa tehdessäni välittää niistä. Listamania on minua, ei jälkipolvia varten. (Tämä oli se valaistumiseni... Näyttää vähän vaatimattomalta näin kirjoitettuna...) 

Paperisuikaleet tekstin pohjalle leikkasin samasta esitteestä, lisäksi käytin vain muutaman numeron ja kirjaimen ja ompelulankaa, jolla varmistin niiden pysymisen.

Jahas, ja äkkiä takaisin askartelupöydän ääreen!

Listamania! 8: Merkit

Hupsis! Päivittelen aihetta pari päivää myöhässä  ja huomasin että myöhästymisen lisäksi yksi aihe oli jäänyt välistä kokonaan. Pahoittelen! Postaan sen väliin jääneen myöskin pian.

Mutta tässä aikataulun mukainen aihe, jonka keksi Anski: Lempimerkit. Siis vaikkapa vaatemerkit, ruokamerkit, kahvimerkit... tai liikennemerkit.  Hmmm...

tiistai 19. toukokuuta 2009

Yksiväristä... not.

Aloitin tämän leiskan tekemisen viime viikolla, ja suunnittelin osallistuvani yksiväriseen Inspiroidu-haasteeseen turkoosilla. En kuitenkaan saanut sivua valmiiksi ajoissa, joten pääsin lisäämään oranssia ja keltaista. Kesää!Otsikko on ensimmäinen kokeilu uusilla Artemion kirjainleimasimillani ja tykkään kirjaimista kovasti! Näin isoja leimattuja kirjaimia minulla ei aiemmin ole ollutkaan. Leimasin eri kartongille, leikkasin kirjaimet irti ja kiinnitin kohotarroilla. Artemion kirjaimissa muuten oli nuo ä:n pisteet valmiiksi parina, joten ääkköset on helppo leimata. Samoin olisi valmiina cedilla, circumflex ja muut kirjainten lisät, mutta niitä tuskin tulen tarvitsemaan. ;-)

Jostain kangaskätköistä löysin turkoosia tylliä, josta tein nappikoristeen. Englanniksi noita nimitetään yo-yoksi, suomenkielistä termiä en tunne. Kertokaa joku jos tiedätte! Teko-ohje on täällä, ja lopuksi nappi päälle.
Ja sitten vaan taas odotellaan kesäaurinkoa! :-)

lauantai 16. toukokuuta 2009

Terveisiä Brysselistä

Poikkesin Brysselissä lyhyellä lomalla. Sää ei suosinut, mutta muuten oli hauskaa! Ja harvinaista hupia oli päästä skräppäilykauppaan hiplaamaan tarvikkeita. Scrapmania sijaitsee Ixellesin kaupunginosassa, osoitteessa Avenue Général Dossin de St Georges 15. Ajelin metrolla lähimmälle pysäkille. Se ei itse asiassa ole kovin lähellä kauppaa, mutta koska tykkään matkustellessani katsella tavallisia asuinalueita, en pistänyt kävelyä yhtään pahakseni. Paikallisjunalla tai bussilla olisi toki päässyt lähemmäksi.

Etukäteen olin päättänyt, etten osta papereita vaivoikseni, joten ostin sitten lähinnä... papereita. Sain tuotua ne kotiin suorina - olin tyytyväinen, mutta myös hyvin yllättynyt!
Tuttujen merkkien lisäksi liikkeen valikoimiin kuului usean ranskalaisen valmistajan papereita. Sultane, Au-delá des Cimes, Fanfreluches design ja Colors Conspiracy (kalvot) ovat minulle uusia tuttavuuksia. Kaikissa on maininta, että ne on valmistettu Ranskassa - hauskaa tukea eurooppalaista skräppäilyliiketoimintaa! Lisäksi ostin Artemion kirjainleimasinsetin - onkos Artemio belgialainen firma? Tuotteiden hinnat olivat suomalaisten nettiaskartelukauppojen tasoa tai peräti kalliimpia, joten yritin pitää hankinnat kohtuuden rajoissa.

Löysin kamerastani uuden "tuhoa monta kuvaa kerralla" - toiminnon, jonka takia reissun kuvallinen dokumentaatio jäi hiukan suppeaksi. Minulla ei ole aavistustakaan, miten tuhosin kuvat, ja toivon että en tee sitä enää toiste. Mutta muutama kuva sentään jäi. Vasemmalla ukkeleita Jacques Delors -rakennuksen aulassa (minulla ei ollut sinne muuta asiaa kuin ottaa kuva seinästä. Kyllä EU vaan on designissa ajan hermolla! :-) , keskellä vohveli ja oikealla sataa sataa ropisee.

maanantai 11. toukokuuta 2009

Vähän sillisalaattia

Jahas, Inspiroidu-haasteen 1-vuotisurakka on tehty. Ihan hauska kokonaisuus, vaikka pitää myöntää, että alussa vähän arvelutti.

1. 20 lähitulevaisuuden aihetta: hiihtokisat, himmeli, junarata, kukkaset, laatikot, lukeminen, minä, mummu, mäenlasku, nukkuminen, pitkikset, saunatontut, sushi, uiminen, verhot, vessapaperirulla, viikko elämästä, virpominen, 8-v, 36-v. En suunnittele tulevaisuuden aiheita yleensä pitkälle eteenpäin, joten tässä aiheita, joista olen tulostanut kuvia ja jotka ovat mielessä vilahtaneet.

2. Minulla ei ole ollut tapana piirrellä mallipohjia, vaan lähden asettelemaan elementtejä sivulle kuvien perusteella. Laitan mielelläni kuvat ja muut elementit tiiviisti yhteen. Tässä kolme mallipohjaa minulle tyypillisistä asetteluista, ja viimeinen on suunnitelma leiskasta, joka olisi täynnä kuvia. Toteutan sellaisen, kunhan oikea aihe osuu kohdalle.
3. Skräppäilyistäni oma suosikkini on ylivoimaisesti Viikko elämästä -mini. Sitä oli todella hauska tehdä, sitä on mukava katsella, ja olen saanut siitä älyttömästi hyvää palautetta (jopa ihmisiltä, jotka muuten suhtautuvat vähän skeptisesti paperinauhoihin yms hömpötyksiin). Odotan jo kovasti kesä-heinäkuun vaihdetta, jolloin aion toteuttaa toisen viikon elämästä.

Toinen työ, johon olen tyytyväinen, onkin hankalampi valita. Tasavahvoja ehdokkaita on paljon. Mutta vaikkapa Pitkä ja pätkä. Siinä asiat loksahtivat luontevasti kohdalleen, tykkään väreistä ja fiiliksestä.

4. Epätodennäköiseksi kuvattavaksi valitsin hieman arki- tai inhorealismia, näkökulmasta riippuen :-)
5. Yksi viimeaikainen lempparini on Cathy Zielsken sivu 13-vuotiaasta tyttärestään. Tuntuu, että monilla skräppäystä harrastavilla on pieniä lapsia, joten on virkistävää nähdä sivuja vähän isommistakin. Ja miten kaunis sivu! Sinänsä hiukan ristiriitaista, etten itse ole digi- tai hybridiskräpännyt ollenkaan, ja tämä sivu on lähes kokonaan digi.

6. Journaling. Argh! Jaa ekana? No menköön.

"Tämä kuva on yksi lemppareitani, ja harmittaa kovasti, että se on niin huonolaatuinen. Olin kertonut teille saunatontuista, ja miten saunassa pitää olla hiljaa. Piditte niin kovaa meteliä, että kuka tahansa olisi pelästynyt, tonttu tai ei.  Kerroin teille, miten saunatonttuja ei yleensä pääse näkemään, koska ne nukkuvat päivisin ja puuhailevat öisin. Ja että erityisesti iltaisin pitäisi saunassa olla hiljaa, etteivät ne heräisi liian aikaisin. Halusitte kovasti nähdä tonttuja, ja menitte aamulla heti herättyänne saunaan niiden jälkiä tutkimaan, jos vaikka ne eivät olisi vielä ehtineet yöpuulle. Olitte niin tosissanne ja niin söpöjä, kun tutkitte hämärää saunaa. Mutta ei tonttuja löytynyt. Saunahetket ovat siitä huolimatta vähän hiljentyneet."

7. Kuvassa on muutama ei-skräppäystarvike, joita viikon mittaan olen laittanut talteen. Numerot ovat suuren Lego-pakkauksen sisäpusseista, strassit vanhoista tanssikengistä, pinkit perhoset leikkasin rantapallon tyyppisestä lelusta, joka oli menossa roskiin, läpinäkyvät perhoset kalvon jämäpalasta ja viisarit otin talteen lapsen rikkomasta kellosta.
8. Päivän väri: oranssi.
9. Tykkään suorista linjoista, ja minulle on vaikeaa kaikki, missä ei ole suoria linjoja, sellainen vapaa tyyli kaikkiaan.

10. Skräppään siksi, että se on kivaa. Höpsöä ja hyödyllistä!

perjantai 8. toukokuuta 2009

Eikö sulla taaskaan ole housuja?!

Tällä kertaa halusin tallentaa hieman höpsöä arkea. Keskimmäinen ei ole koskaan tykännyt housuista eikä niitä hänen jalassaan kotosalla usein näe. Tavoitteena oli kuvata tyttöä niin paljon, että kaikista mahdollisista pitkis+paita -yhdistelmistä olisi kuva ja koko leiska täyttyisi pitkiskuvista, mutta unohdin. Muutama kuva nyt kuitenkin tuli otettua ennen kuin kevät yllätti. 
Kun jättikirjaimista yksi sana sopi leiskaan noin sopivasti, se oli pakko käyttää. Muut ratkaisut onkin sitten tehty siten, että otsikko mahtuu mukaan :-) Parhaiten otsikko olisi toiminut, jos isolla olisi kirjoittanut sanan taaskaan, mutta eihän a-kirjaimia tietenkään ollut niin monta. Ihan ok näinkin.

keskiviikko 6. toukokuuta 2009

Anna hyvän kiertää

Osallistuin viime vuoden puolella Anna hyvän kiertää -ketjuun. Sain mukavan yllätyksen heti tammikuussa ja nyt sain valmiiksi omat lähetykseni, jotka varmaankin kolahtavat Xingin ja Tuttelin postiluukuista tänään.
Itse tehtyjä koristeita siis. Perhoset virkkasin tammikuussa, kun käytin yhtä omassa leiskassani. Erilaisia itsetehtyjä kukkasia olen nähnyt netissä siellä täällä, ja kokeilin niiden tekemistä itsekin. 

Kukkasiin lipsahti hapollisia materiaaleja, joten niitä voi käyttää vaikka korteissa (paitsi jos ei ole niin tarkka hapoista, niin toki skräppäilyssäkin). Nappikukkasissa on vanhaa kellastunutta paperia ja isossa kukassa silkkipaperia. Tykkään kyllä kellastuneista kirjan sivuista ja olen nähnyt niitä käytettävän tosi hauskoilla tavoilla, joten ehkä pitäisi hankkia sellaista suihkautettavaa neutralisoijaa. 

maanantai 4. toukokuuta 2009

Listamania! 7: Puut

Baulan Listamania-aihe on lempipuut. 

Hauskaa, miten aiheet ovat erilaisia - itselleni tämä tuskin olisi tullut mieleen listan aiheena, mutta tiesin kyllä heti, mikä on oman listani kärjessä!