torstai 31. heinäkuuta 2008

Keppiä ja porkkanaa

Inspiroidu-haasteeksi oli tällä kertaa annettu "piilotettu journaling". Harrastin tekstin piilottamista aiemmin enemmänkin, mutta lopetin kun keskimmäinen kerran yritti saada tekstiliuskan esiin muovikalvon läpi. Muovitasku meni hiukan pilalle... eikä tekstiä silti päässyt lukemaan.

Niinpä lähdin käytännöllisesti miettimään sellaista leiskaa, jossa piiloteksti olisi helposti saatavissa esille ja jossa se toisi jotain lisää sivun ideaan. Päädyin tekemään sivun esikoisen huonosta tavasta syödä ja repiä kynsiä ja sormien ihoa, ja toimenpiteistä tämän tavan lopettamiseksi. Kuva on viime keväältä, jolloin tytöltä oli useampi sormi vereslihalla. "VOI EI! Ihoa puuttui pahimmillaan näin paljon, teki tosi kipeää. Ja kynsillä ei saanut tarroja pohjasta irti, olivat niin lyhyet."
Piilotekstit sisältävät tietoa siitä, mitä temppuja milloinkin on yritetty, jotta tyttö lopettaisi huonon tapansa - keppinä Kynneliä tai hanskoja nukkumaanmennessä, porkkanana kynsikoristeita, rannekorua, lupaa katsoa jotain erityisen hienoja dvd:itä (kuten Tohtori Sykerö ;-) tai valvoa myöhempään. Ja mikään ei toiminut. Kunnes...

"Suurprojekti 2008
- hanskat kädessä koko kesäkuun
- palovammaverkkoa sormiin viikonloppuisin
- kynsiin jatkuvasti Kynneliä
- käsivoidetta aamuin illoin
... ja heinäkuussa kynnet leikattiin joka viikko. TOIMI!"

Leiska toimii myös palautteena ja kannustimena lapselle, piiloteksteissä on valmiiksi tägi "2009" johon voidaan sitten kirjata miten hienot sormet silloin ovat! (Toivottavasti!)

Yhden tekstin tyttö kirjoitti itse: "Äiti on ylpeä kun mun iho on terve. Ja minustakin se on mukavaa."

Jos olisi joku omituisimpia aiheita -äänestys, pärjäisinkö? :-)

Kartongit Bazzill Basics, kuviopaperit ja kirjaintarrat Basic Greyn Mellow, siirtokirjaimet Making Memories, nauhat kangaskaupasta. Punaiset pikkupallerot kärsivän sormen ympärillä ovat hieman tavallista pienemmällä rei'ittimellä tehtyjä, sellainen tuli tyttärelle koristeltavan Geomagin mukana ;-)

6 kommenttia:

Pia K kirjoitti...

Joo voisit pärjätä siinä äänestyksessä :D Mutta omituinen on hyvä, ja tämähän on monelta kannalta tärkeä aihe: että muistaa myöhemmin sitä arkea, mitä on eletty, ja tämä kannustaa pysymään erossa hankalasta tavasta.

xing kirjoitti...

Omituinen on hyvä! Tykkään sivusta, sen aihe ei ole minusta ollenkaan omituinen, vaan arkinen ja hieno.
Pidän peukkuja, että v. 2009 osuus näyttää toivotunlaiselta :)

Kaisa / Pinjami kirjoitti...

No on kyllä hauska aihe. Sellainen hauskan omituinen :D Ja hieno sivu. Harmi kun en saanut klikattua isommaksi, olisin halunnut tarkastella lähempää...

Anonyymi kirjoitti...

Blogilistalta katoin kirjoituksen otsikon ja mietin, että mitähän mahtaa tuon otsikon takaa löytyä :) Tykkään kovasti! Leiska näyttää kivalta ja aihe on mainio! Ihana tuo tytön kirjoittama juttu :)

Anonyymi kirjoitti...

Hyvä ja tärkeä aihe. Ja toivottavasti tarinalla onnellinen loppu! :) terv. kummitäti

Kaura kirjoitti...

Meillä visualisoinnin intopiiden kotona ollaan aivan faneja :-) Hieno hommeli! (Piti kommentoida aiemmin jo, mut kommentoidaan ny.)