sunnuntai 19. heinäkuuta 2009

Reipas ja kohtelias

Huh huh. Meillä on ollut pihassa kovasti töitä, enkä ole ehtinyt tai jaksanutkaan aloittaa mitään isompaa askartelua. Oli kuitenkin kiva käyttää pikku hetki iltaisin paperienkin kimpussa. (Kuvien värit ovat kukkaa lukuunottamatta liian haaleat, harmi!)
Halusin koristeeksi keltaisen kukan. Minun on vaikea löytää valmiista kukista mieleisiäni, joten päätin tehdä kukan itse. Leikkasin keltaisesta puuvillakankaasta 12 terälehteä, ja ompelin niihin valkoisella "ääriviivat". Sitten kiinnitin terälehdet paperiin nuppineuloilla, ja ompelin ne keskeltä toisiinsa kiinni. Kukan keskustaan mallasin jo isoa nappia sun muuta, mutta mitään sopivaa ei löytynyt. Ihan vaan kokeiluna repäisin kankaasta sentin levyisen suikaleen ja ompelin sen spiraaliksi kukan keskelle. Siitä tulikin yllättävän kiva kolmiulotteinen keskusta, sillä kankaan revityt reunat pyrkivät nousemaan ylöspäin.

Tekstiä lähdin kirjoittamaan siten, että saisin otsikon sanat tekstin sekaan. Otsikko jäi ehkä liian kauas kuvasta? Tässä saattoi iltojen väsymys kostautua, olin vähän kärsimätön ja halusin vain saada tekstin ja otsikon tehtyä. Tekstistä ehkä huomaa senkin, että idea lapsen omaan saneluun tuli aika viime tingassa - alareunasta tuli suunniteltua ahtaampi.

Sitten julkistettiin uusi Inspiroidu-haaste nauhoista ja mietin, saisinko leiskaan jotain sellaista, että voisin pitkästä aikaa osallistua. En käytä nauhoja kovin paljon, mutta rusetteja ja kukkasia niistä on tullut tehtyä, tai sitten olen käyttänyt niitä sellaisinaan pitkinä elementteinä. Tällä kertaa pujottelin kapeat nauhat nappeihin samaan tyyliin kuin olen käyttänyt lankoja. Joten ei keksintöni mitenkään maatamullistava ole, mutta enpä ihan juuri tällä lailla ole nauhoja aiemmin käyttänyt.
Huopa-Thickersit ovat muuten lempparikirjaimiani. Pääsin käyttämään niitä pitkästä aikaa. Valkoiset kulutin loppuun jo aiemmin ja vihreät ovat odottaneet laatikossa kuukausitolkulla. Lopulta pääsivät vihreään leiskaan. :-)

11 kommenttia:

Laura kirjoitti...

voi miten upea tuo kukka on! vau! ja muutenkin leiskan värit on aivan ihanat!

pikkuhelistin kirjoitti...

Huippuhieno kukkanen! Ja muutenkin mahtava leiska :)

Niin vaan meillä kaikilla näköjään on omat suosikit. Muhun ei oo nuo huopakirjaimet oikein iskeny vaikka niitä oon yhden arkin hankkinut ja jopa käyttänytkin :D Tässä näyttävät kuitenkin oikein hyviltä, jotenkin tuo fontti sopii tosi hyvin otsikon kanssa yhteen :)

ninarsku kirjoitti...

Mahtava kukkanen! "Kuvamatto" on kans ihana, ja musta myös toi teksti toimii hyvin, otsikko ei oo musta liian kaukana tai teksti liian sumpussa. Tykkäsin.

xing kirjoitti...

Minäkin ihailen kukkaa! Varsinkin sen keskusta on superonnistunut, tykkään kovasti

Marzuli kirjoitti...

Kivannäköinen sivu! Minäkin pidän tekemästäsi keltaisesta kukasta ja myös sivun muusta värityksestä :)

elinarsku kirjoitti...

mahtava kukkanen! ihanat värit ja musta toi otsikko on just oikeessa kohassa. sopivasti kukan alapuolella. mulla on nuo ihanat vihreät huopakirjaimet lopussa. :(

Kahvinaksu kirjoitti...

Ihanat värit ja tykkään tosta nappirivistä nauhoineen :)

omuli kirjoitti...

Tosi kiva sivu! Pidän väreistä ja kukasta (etenkin sen keskustasta), mutta kaikkein eniten pidän otsikosta ja tarinoinnista.

Hemppa kirjoitti...

Tää on kyllä ihanan kesäinen sivu! Mä ihailen valtavasti sua, kun aina välillä saa sun blogista lukea, että ei ollut sopivaa koristetta, niin otinpa ompelukoneen esiin ja tein itse. Tulisipa mullakin mieleen ja olisi taitoa! Kukka on taas kerran just sitä, mitä tää sivu kaipasi.

sannika kirjoitti...

Kiitos kommenteista! Kukan keskusta oli kyllä itsellenikin iloinen yllätys, joskus onnistaa :-) Ja kiitos Hemppa erikseen, olipa kivasti sanottu!

Anski kirjoitti...

Ompa ihana tarinointi :)
Just ihana muisto tallennettavaksi. Iso kukka näyttää kyllä hienolta. Kuvan taustalla oleva papru on kans ihanaa ja tässä on aivan ihanat värit.