maanantai 24. toukokuuta 2010

Makaroonilaatikko ja muita kotiruokia

Hups! Monta askartelu- ja muuta projektia on levällään ja blogi hunningolla. Nyt kuitenkin Inspiroidu-haaste osui sen verran kohdalleen, että pitää osallistua nopealla leiskalla. Olin kärpäsenä katossa (tai ehkä keinussa) kuuntelemassa tuolloin puolisen vuotta suomea opetelleiden 5- ja 4-vuotiaiden tyttöjeni juttuja.

Olimme taas kerran leikkipuistossa. Kiipeilytelineessä istui isoja tyttöjä juttelemassa huvipuistokäynnistään, kuka oli ollut missäkin laitteessa. Kuuntelitte ihmeissänne ettekä ymmärtäneet paljoakaan. Kun tytöt lähtivät, kiipesitte te pienetkin tytöt ylös ja juttelitte vaikeita pitkiä sanoja. "Makaroonilaatikko." "Perunamuusi." "Tomaattikeitto." : )
Otsikko ja tarinointilaput ensin leimasin, sitten piirsin valkoisella kynällä - pyrin sellaiseen rentoon meininkiin. Kun leiska oli valmis, tuli mieleen että kuviopaperitkin on keksitty, mutta silloin oli jo liian myöhäistä. ;-)

Leiskan koko on 12 x 6 tuumaa. American Craftsin nettisivuilla ei ole edelleenkään mainintaa tällaisista muovitaskuista, kuten ei myöskään vaakaletter-taskuista. Onko jollain muulla valmistajalla AC:n albumeihin sopivia vaakasuuntaisia taskuja (letter tai tämä pitkula), vai pitääkö laittaa ompelukone laulamaan ja tehdä itse?

20 kommenttia:

xing kirjoitti...

Kaunis ja sympaattinen! Tykkään varsinkin leimatun jäljen päälle piirretyjen viivojen tyylistä. Ja pilvet ovat kivat :)

Teitkö aakkoset samalla tavalla (ensin leimaamalla, sitten piirtämällä) vai jäljensitkö sabluunan tai kirjaintarrojen avulla?

xing kirjoitti...

Ja muovitasku: itse olen tehnyt ompelukoneen ja saksien avulla. Muilla valmistajilla voi olla, mutta rei'itys voi poiketa.. Sitäkin voi toki muokata

omuli kirjoitti...

Ihana leiska! Tykkään tässä ihan kaikesta: tarinoinnista ja väreistä, otsikosta ja asettelusta... Tosi onnistunut sivu :)

pikkuhelistin kirjoitti...

Mulla on American Craftsin vaakaletter-taskuja! Tosin ne ei sellaisenaan sopineet AC:n 12x12 albumiin vaan piti tehdä yksi reikä lisää.

Ihana leiska ja huippukiva otsikko sekä tarina otsikon takana :)

Pia K kirjoitti...

Mullekin käy joskus niin että huomaan vasta sivun ollessa valmis, että kuviopapereitakin olis voinut käyttää :) Tässä sivussa ei kyllä niiden puute haittaa, ihana sivu!

onnekas kirjoitti...

Tämä leiska kyllä tosiaan on hieno, tykkään joka kohdasta tässä!
Varsinkin nuo kirjaimet on tosi kauniit, olisi tosiaan kiva kuulla niiden teosta!

vupii kirjoitti...

Tosi hieno :) Varsinkin nuo kirjaimet on kivoja!

elinarsku kirjoitti...

tää mitään kuviopapereita tarvitse! tää on täydellinen näin! otsikko on aivan mahtava ja mäkin toivoisin lisäinfoa sen tekemisestä. samoin pilvet on aina pop!

Laura kirjoitti...

vau! Otsikko on ihana mieletön!!! Näyttää mahtavalta. Minulla on AC:n 6x12 taskuja, mutta sain ne albumin mukana kun joskus ostin pari sen kokoista albumia.. en tiedä kyllä että miksi.

Laura kirjoitti...

ohops... ei ne minun olekaan siis vaaka... mutta minä aina vain laitan vaakasivut pystyyn albumiin.

ninarsku kirjoitti...

ei aina tarvita kuviopapereita mahtavaan lopputulokseen. Aivan ihana, tuo otsikko on ihan parhain ikinä!

sirppis kirjoitti...

Kiva aihe ja hauska otsikko, suomen kielessä on kuulemma tosi pitkiä sanoja,näin ihmetteli kerran islantilaisystävä! 6 x 12 muovitaskuja olen saanut Bellesiltä ja mun mielestä ne on AC:n, AC:n albumien kera niitä ostin lisätaskuiksi!

Anonyymi kirjoitti...

siinähän ne tärkeimmät suomenkieliset sanat sitten tulikin! ihanan sivu :)

Veeruliiru kirjoitti...

Tää on iloinen ja hauska sivu! Ja pilvet korvaa mainiosti kuviopaperin!

Itse oon myös käyttänyt pystysuuntaista 6X12-muovitaskua, vaikka sivu onkin ollut vaakasuunnassa...

sannika kirjoitti...

Kiitos kommenteista!

Otsikko on ensin leimattu Studio Calicon Storytime-leimasimilla jotka tekevät vain ääriviivat, sitten piirretty valkoisella. Samalla lailla kuin tarinointilappusetkin siis mutta vaan suoraan pohjakartongille.

Pikkuhelistin, jaa niitä vaakalettertaskuja on siis olemassa! Jatkan etsintöjä siis.

Puuhapetenvaimo kirjoitti...

Otsikko on ihana. Hee, mullakin on ääriviivakirjainleimasimia, tosin erilaisia, mutta näyttää uhkaavasti siltä, että pöllin tämän sun idean jossain välissä. Todella skräpistämisen arvoinen juju!

Laurana kirjoitti...

Hieno sivu ja hauska tarinointi :)

Mullakin on American Craftsin vaakamallisia letter-taskuja. Muistaakseni Scrap Revolutionista joskus tilasin, mutta näköjään siellä ei enää ole niitä. Olisikohan valmistus syystä tai toisesta lopetettu, jos ei kerta AC:n sivuiltakaan löydy mainintaa :/

Ranu kirjoitti...

Linkittelin sivuillesi sillä muutama ideasi jäi kytemään ja suoritin pienimuotoista jatkojalostusta. =)

Uskoisin että olet ensimmäinen skräppäyksestä bloggaava jonka sivuihin olen aikoinaan törmännyt. Poikkesin Ihan Itsen kautta ja totesin sivujesi jälkeen että tämähän voisi olla minun juttu. Tykkään siitä että teet paljon koristeita itse, vaikkei omat hermoni kestäkään yhtä pitkäjaksoista nyhertämistä mitä uskon sinun harrastavan. Kiva että toiset jaksaa!

Paperikierteen H kirjoitti...

Hei! Postitin sinulle inspiroidu-palkintosi, mutta en tajunnut laittaa kirjeeseen, mitään merkintää tai lappua siitä, miksi se on sinulle postitettu. Tiedoksi siis näin: sisältönä haastepalkintosi. :)

Tankku kirjoitti...

Tämä oli tosi nätti! :)