perjantai 30. heinäkuuta 2010

Ihana kesä!

Blogin life.love.paper Tina tekee usein, ehkä viikoittain currents-listan. Kokeilin saman listan täydentämistä, ja huomasin tallentaneeni monta pientä juttua, jotka liittyvät minulla juuri tähän kesään. Osallistun leiskalla kesämuistoja-aiheiseen Inspiroidu-haasteeseen.
kuuntelen: Sara Bareillesin ensimmäistä levyä ja odotan toisen ilmestymistä.
syön: vain yhden lämpimän aterian päivässä ja nautin lisääntyneestä vapaa-ajasta.
juon: paljon vettä.
käytän: ruskeaa kynsilakkaa varpaankynsissä. nilkkakorua, joka on jättänyt rajan rusketukseen.
tunnen: oloni tyytyväiseksi.
haluan: uudet silmälasit.
tarvitsen: energiaa, että viitsisin lähteä silmälasiostoksille.
ajattelen: syksyä ja sen mahdollisesti tuomia muutoksia.
nautin: elämästä.
ihmettelen: rantakukissa viihtyviä mehiläisiä ja perhosia.
sää: tulossa lämpöennätys, meidän mittarissa 30 astetta.
Ruskean alueen tein maalisuihkeella. Leikkasin sabluunan vanhasta muovitaskusta. Myös huopanumerot värjäsin maalisuihkeella - ne olivat alun perin valkoiset. Nyt huomaan, että päivämäärä näyttää vähän harhaanjohtavalta - mutta toivottavasti kontekstista pystyn vielä myöhemminkin päättelemään, että kyseessä on 7/2010 eikä 7. lokakuuta. :-)

Oikeassa reunassa on Xingiltä analysoitavaksi saamani kiemuranauha (kiitos!). Se ei nyt tässä kuvassa ole oikein edukseen, mutta oikeasti on ihana! Olen miettinyt, että pitäisi koittaa itse tehdä tuollaista kiemuranauhaa, ja yhtäkkiä tajusin, että olen vähän samantyyppistä tehnytkin - kukkasen keskustaksi täällä. Nauhaa pitäisi vain saada ommeltua pitempi pätkä, käyttää eri materiaalia, ja tehdä joitain muita muutoksia...

Nauha on ommeltu tyllin tapaista verkkomaista materiaalia pohjana käyttäen, joten tutkin saman tien tyllivarastoani, ja havaitsin sen suppeaksi. Löysin turkoosin tyllin, jonka verkko on kiemuranauhan ompeluun aivan liian harva, mutta kietaisin sen tarinointilapun yläreunaan.

Lisäksi on ompeluita, paikoilleen niitattuja perhosia, washi-teippiä, helmikoristeita. Ompeleet pistelin eilen ulkona lämmöstä nauttien, jalat kylmällä vedellä täytetyssä vadissa. :-)

12 kommenttia:

Creomi kirjoitti...

Kaunis, tyylikäs sivu ja paljon ihania yksityiskohtia. Kukkanauha kiinnostaisi minunkin nähdä ja yrittää tehdä jotain sen tapaista. Valkoista tylliä kaapista löytyisi ja olen testannut, että sen värjääminen suihkeilla onnistuu helposti. Kukkanauhasta tulee hauskasti sellainen fiilis, että sinulla on juhlapuku päällä.

Puuhapetenvaimo kirjoitti...

Kaikin puolin kaunista, tykkään käsin värkätyistä elementeistä ja leiskan värimaailmasta.

Minusta tuota röyhelönauhaa ei tarvitse ommella juuri tyllipohjalle, voihan valita samanväristä trikoota tai kangasta kuin taustakartonki vaikkapa. Tyllin idea on mielestäni se, että se ei erotu niin paljon ja joustaa hieman (itse liimailin tuon nauhan kaarelle ja onnistui hyvin).

Ennen vanhaan oli sellaista tärkättyä tarlatania, se voisi toimia alustana myös, mutta sitä ei kyllä saa taiteltua kaarevasti. Sitä en oo kyllä nähnyt missään kaupassa enää.

Lallukka kirjoitti...

Blogisi nimi on ihan huippu!!!! =)
Saa hymyn huulille, on niiin totta...
Kaunista katseltavaa olet tehnyt!

sannika kirjoitti...

Creaomi, hauska tuo juhlapukuassosiaatio, kun nyt helteillä ei tosiaan ole ollut mitään kovin juhlavaa päällä! ;-) En hoksannut itse, mutta nyt kyllä kun sanoit!

Puuhis, se aiempi kokeiluni olikin puuvillakangaskiemuraa puuvillapohjalle ja ettei olisi ollut vielä paperi alla kovikkeena. Hmm tarlatan... Se olisi ainakin jämäkkä ompelupohja - joustavien ompelun kanssa minulla tulee joskus ongelmia. Täytyy kohta kaivautua kangaslaatikkoon ja kokeilla! Kiitos kommentista!

Lallukka, kiitos! Blogin nimi tosiaan perustuu tositapahtumiin. ;-)

Pikkis kirjoitti...

Voi vitsit tää on ihana! Toi värimaailma on mennyt ihan nappiin, miellyttää silmää :)

omuli kirjoitti...

Ihana kesä ja ihana sivu kesästä! Tykkään tässä sivussa ihan kaikesta, suosikkini on kuitenkin tuo tarinointi ja tarinointilappu.

xing kirjoitti...

Ihanat värit ja sommitelma! Kyllä Maya mist (?) todella tekee parempaa jälkeä, Glimmerillä ei saisi noin kaunista, peittävää ruskeaa. Röyhelönauhaohjeita odotellen, kiva että pohdinta on jo alkanut :D

Napsuliini kirjoitti...

Tosi kesäinen sivu. Kaunis asettelu ja täytyy kyllä skräpistää tuo idea muovitaskuun tehdystä "muotista" vähän kuin maski.

Muutenkin tuo tämän hetken tallentaminen on idea joka pitäisi toteuttaa, olisi niin helppoa ja saa hyviä leiskoja joita katsella vuosien päästä.

lehtipollo kirjoitti...

Vau! Aivan mahtava sivu, tykkään kun on erilaisia materiaaleja. Ja niin lämpimät värit...

pikkuhelistin kirjoitti...

Voi kuinka mä tykkään tästä leiskasta. Mulle tuli muuten tuo samainen juhlapukufiilis kuin Creomille :) Aika hauska!

Mun oli ihan pakko laittaa ideakirjaan ylös tuo litania. Tuo on helppoa tarinointia, jossa kuitenkin tulee tallennettua paljon juuri sen hetkistä elämää.

sannika kirjoitti...

Kiitos kommenteista edelleen!

Xing, kyllä vaan, Maya Mist oli käytössä.

Ja tarinoinnin valmiista listasta pitäneet - ottakaa ihmeessä käyttöön! Voi hyvin olla että itsekin toistan listan täydentämisen joskus, se oli kivaa!

Pia K kirjoitti...

Iiihana sivu! Kuvaa ihmettelevälle lapselle sanoin että kaikki skräppääjät kuvaa jalkojaan :) Nyt on pakko päästää sama lapsi omalle konevuorolleen, joten jatkan kommentoimista asap.