maanantai 1. marraskuuta 2010

Pieni ja hento

Teetin tämän sovinnontekokuvan aikoinaan Viikko elämästä -albumia varten, ja leikkasin sen tuolloin neliöksi. En käyttänyt sitä albumissa, mutta pidin tallella kuitenkin. Näkökulmakin sen skräppäämiseen oli jo mietittynä, mutta pienenä neliönä se vaan ei ikinä inspiroinut. Nyt luin Shysin ihanan tarinoinnin käsi kädestä -aiheesta, ja muutin näkökulmaa pikku kätösten suuntaan. Shysin tekstin oikeastaan voisin vaikka kopioida nurjalle puolelle, se oli niin kauniisti ja todesti muotoiltu.
Ja onhan tässä muutakin lainattua tekstiä, otsikkoa myöten: kertosäe Dave Lindholmin Pienestä ja hennosta otteesta, joka sekin on aika ihana teksti. Sattuuko joku tietämään, perustuuko se johonkin tapahtumaan? Youtuben kommenteissa mainittiin, että Lindholm olisi kirjoittanut sen tavattuaan jonkun lapsen lastensairaalassa, mutta lähde ei ole luotettavin mahdollinen.

Osallistun leiskalla Inspiroidu-ääriviivahaasteeseen. Ääriviivat ovat sanoissa "pieni ja hento" - otin kuvioleikkurilla kirjaimet samasta paperista kuin mitä käytin pohjana. Tarkoitus oli, että pienet kirjaimet sulautuisivat taustaan ja ehkä näkyisivät vain tietystä kulmasta katsottuna. Se ei ihan toteutunut, mutta jokseenkin huomaamattomia kirjaimet ovat kuitenkin.

Myös koristeiden halusin sulautuvan taustaan, joten ompelin ruskeita kiemuroita. Valaistuksesta riippuu, miten voimakkaasti kiemurat taustasta erottuvat.

Tällaista pisteistä koostuvaa otsikkoa olen yrittänyt tehdä eri tekniikoilla aiemminkin, ja lopulta se onnistui! Näin keväällä pari mainosta, joissa otsikoiden kirjaimet oli toteutettu pisteillä, mutta idean kopiointi ei ollut yhtään niin helppoa kun kuvittelin. No, nyt sain asian pois idealistalta!

Leiskan kuvan vasemman reunan blurraantunut elementti muuten on kuvaajan sormi. Jotenkin aika söpö, kunhan ei ihan joka kuvassa esiinny!
:-)

14 kommenttia:

minnako kirjoitti...

voi itku miten kaunis ja herkkä ja ihana! skräpistyslistalle suoraan!

sannika kirjoitti...

Kiitos kauniista kommentista!

Ja varsinaisesta tekstistä unohtui Helsinginseuralle kiitokset hauskasta lauantai-iltapäivästä. Skräppäilin vielä junassa ja kotonakin :-)

xing kirjoitti...

Tästä tuli aivan ihana <3

Korppisusi kirjoitti...

Onpa kaunis sivu, monella tasolla. Teksti, otsikko, kiemurat , kuva. Ja kappale. Se soitettiin mun vuosikurssille kun valmistuimme luontaishoitajiksi. Sopii hyvin siihenkin.

Suvi kirjoitti...

ihanaa olla äiti! (vakka raskastakin)
Tää on vähintäänkin yhtä liikuttava ja ihanana ja suloinen. Voiku sitä muistais nauttia vaan joka hetkestä.

ja kiitos! kiva että sait inspiraatiota. sen kun laitat tekstin sinne taakse vaan. :)

Pia K kirjoitti...

Hurmaava, suloinen, kaunis sivu <3 Oliko teillä Marien kanssa yhteinen otsikkosuunnitelma? ;)

ommu kirjoitti...

Kylläpä tästä tulikin kaunis kokonaisuus! Ja yksityiskohdatkin on niin suloisia ja herkkiä.

Marika kirjoitti...

Todella kaunis ja herkkä!!!

Ihanat ompelukset, otsikko jne...

siis,wau!!!

Marie kirjoitti...

Kaunis ja herkkä! Teknisesti ihastuin otsikon toteutukseen samasta paperista kuin tausta. Skräpistykseen menee. Ja hassu sattuma tuo otsikointimme :D Onko tämä nyt sellainen hiljainen signaali?

Elina kirjoitti...

Tästä tuli kyllä niin ihana. Huoh. Ja otsikon toteutus on ihan huippu. Kiva, kun tämän sai nähdä myös livenä. Kiitos viimeisestä!

Anonyymi kirjoitti...

oih, niin ihana ja koskettava! tykkään myös hurjasti tuosta lindholmin kappaleesta.

olisin mielelläni ollut mukana lauantaina! kiva kuulla että teillä oli kivaa :)!

Veeruliiru kirjoitti...

Mä en tiedä miten sä teet tän kerta toisensa jälkeen, mutta sun sivut vaan pysäyttää, herkistää ja sulostuttaa!
Kerrassaan ihana sivu täynnä kokeilemisen arvoisia yksityiskohtia!

pikkuhelistin kirjoitti...

Kaunis ja herkkä<3 Ihanasti käytetty dew dropseja, skräpistettävien asioiden listalle oitis :)

omuli kirjoitti...

Tämä on vaan niin ihana. Ihana!