keskiviikko 15. helmikuuta 2012

Häiriköt

Meidän naapurustoa terrorisoi joukko mekkaloitsijoita. Naakkoja. Osallistun sivulla pahoinvointi-aiheiseen Inspiroidu-haasteeseen. Vaikka on kyllä myönnettävä ettei naakoista huono olo tule - tulee vain todella huonolle tuulelle. Alkusyksystä niiden aloittaessa mekkalointinsa väsyttää, kun ei nukkumisesta tule mitään. Kyllähän niihin sitten vähitellen tottuu, ja kovilla pakkasella ne lopulta häipyvät. Kiitos pakkaset!

häiriköt

Halusin kokeilla valmiiden kirjaintarrojen ja ompelun yhdistämistä otsikossa, ja lopputulos on ehkä jopa kivempi kuin mitä naakat ansaitsisivat... ;-) Ommeltujen kirjainten fontti on myös kirjaintarroista peräisin - sellaisesta pahvilevystä, josta kirjaimet painellaan irti. Sen avulla oli helppo pistellä reiät ompelua varten. (Osan otsikosta piilotin, kun siinä on liikaa tietoa meidän osoitteesta.) Ja kun langat ja neula olivat esillä, ompelin myös yläreunan pilvien reunukset. Kiinnitin pilvet ensin kaksipuoleisella teipillä, joten ompeleiden tehtävä ei ole kiinnittää mitään, vaan pelkästään koristella.

Kuvan päällä olevat tavut ovat naakkojen ääniä kirjaimilla esitettyinä. Ei tsirp, ei titityy vaan TSHRÄÄR!

Useaan journaling-tarraan kirjoitetun tekstin kopioin yhdeltä uudelta suosikiltani, Jill Sprottilta. Idean poimin yhdestä lempparileiskastani, tästä hänen isoisoäidistään kertovasta sivusta. Jill Sprott kirjoittaa paljon leiskoihinsa ja saa ne näyttämään upeilta.

Sivusta olisi ehkä voinut tulla ankeamman näköinen, kun aihe kerran on ankea. Mutta kuvan sinisyys johdatti tällä kertaa tähän vaaleansiniseen värimaailmaan. Oransseilla yksityiskohdilla yritin sentään pikkuisen rikkoa sinisyyttä. Harkinnassa oli myös laittaa yksi todella ruma chipboard-lintu vasempaan alakulmaan, mutta en nyt sitten kuitenkaan halunnut. Ehkä en kuitenkaan halua katsella sitä rumaa lintua albumissani, joten jääköön laittamatta.

12 kommenttia:

Marika kirjoitti...

Aiheesta huolimatta näyttää ihanalta! :)

Noi pilvet on ihanat ja tuo journalinglappusysteemi ihan super! Skräpistykseen! :D

Korppisusi kirjoitti...

Journalinglappujuttu on kyllä tosi hyvä keksintö, kun ne tuppaa olemaan ihan onnettoman pieniä yleensä. Pilvet on tosi söpöt ja lintujen äänet hauskat :)

ommu kirjoitti...

Minusta tuo aiheen ikävyyden ja sivun suloisuuden ristiriitaisuus on justiinsa niin hyvä. Ja ai että, kun on kivan näköinen tuo otsikon ja pilvien ompelu!

Manssu kirjoitti...

Tästä tuli kyllä kivan näköinen!

lehtipollo kirjoitti...

Ah, ompeleita :) Minusta naakat on aika siistejä lintuja, mutta niitä ei asukaan meidän lähellä... Kiva 6x12-asettelu!

Creomi kirjoitti...

Ihanat pilvet ja vielä niin hyvin kuvaan sopivat! Kiva kuvakulma kuvassa ja rauhallinen kokonaisuus, jos ei nyt aihetta lasketa mukaan ;)

Anski kirjoitti...

Mahtavat pilvet, ihana fiilis koko leiskassa (vaikkakin aihe

Anski kirjoitti...

...on ei niin mukava) Pikku journalinglaput näyttävät suloisille.

Ja eka kommentti lähti liian livakkaan että ihan lause jäi kesken :P

Ranu kirjoitti...

Kivat ompelukset, mieleni tekisi skräpistää mutta tuskin onnistuu jollei otsikko ole kaksikirjaiminen.. Tai jotain =)

Häirikkönsä kullakin, meillä ne on fasaanit. Mun sisäinen eläinaktivistini on vuosien varrella vähän rapistunut kun rupeaa niin vihaamaan joitain eläimiä pihapiirissä..

Elina kirjoitti...

Oi, minä niin tykkään ommelluista jutuista! Etenkin, kun jaksat tehdä koristeet niin kauniilla ommelkäsialalla.
Huippukuva ja ehdottomasti dokumentoinnin arvoinen ärsytys. Vanhemmilla on sama riesa :(

Veeruliiru kirjoitti...

Mä tykkään tästä oi niin kovasti!!! Ihania ompeluksia ja muita ideoita sivu pullollaan, vaikka onkin pikkuinen 6X12!!! Hyvä sinä!
Ja Jill Sprottia ihailen minäkin, se on jotenkin kovin helppoa... =)

tutteli kirjoitti...

Tämä(kin) leiska on todella ihana, pilvet erityisesti :)

Hassu sattuma muuten vuoden skräppääjä-työarvauksessa oli se, että Dream big on kummityttöni tekemä leiska! Saattaa olla, että olen samat teipit ostanut hänelle pukinkonttiin, entä mitkä haalin itselle :) Kiitos, kun kävit veikkaamassa ja vierailulla blogissani!