sunnuntai 13. tammikuuta 2013

Onnellisuutta aiheuttavia asioita

Kiitokset edellisen postauksen kommenteista (ja oikeastaan kaikkien postausten kommenteista), niitä on tosi kiva lukea! Kiitollisuuspäiväkirjaa harkinneille sanoisin että kannattaa kokeilla, mielekäs projekti!

Joissain kommenteissa pyydettiin myös postaamaan Niistä muodostuu onnellisuus -kirjasen sisäsivuja, joten postaan. Toivottavasti ette nyt pety, yksinkertaista on... Tässä projektissa ajattelin että sisällön pitää syntyä mahdollisimman vaivattomasti, joten sisäsivuilla on lähinnä vain kirjoitusta. Säilytän kirjasta yöpöydällä ja kirjoitan siihen jotain niinä iltoina, kun jotain mieleen tulee. Jos ei tule niin ei haittaa - en ole asettanut itselleni mitään aikataulua tai muuta tavoitetta. Aika mukavasti onnellisuutta aiheuttavia asioita on tullut mieleen ilman määrätietoista tavoitettakin.

onnellisuus-sivu-1

Jotkut kirjaamistani onnellisuutta aiheuttavista asioista ovat yksittäisiä hetkiä, kuten yläpuolella olevalla sivulla. Joillekin sivuille olen kirjannut luetteloita saman aihepiirin asioista, jos niitä on sattunut tulemaan mieleen. Alla olevalla sivulla on... hmm... paikkoja joissa olen kirjojen ympäröimänä. Lista käynnistyi Lukulaari-antikvariaatista, jossa poikkesin 27.12.12 ja siitä mieleen sitten tupsahteli muitakin kivoja paikkoja.

onnellisuus-sivu-2

Ihan pikkuisen olen käyttänyt muutakin kuin kynää. Elise Blahan I love -leima on myönnytykseni englanninkielisille skräppäilymateriaaleille. Elise käytti tätä itsekin ihan samanlaisessa kontekstissa, luetteloimaan monia kivoja asioita. Leimailin muutaman sivun mustalla, muutaman pinkillä musteella, ja täyttelen tähän tapaan lemppareillani. Tässä on kirjalemppareita, toisella sivulla musiikkilemppareita, johonkin voisi tulla vaikka lempiruokia. 

onnellisuus-sivu-3

Kuvatessa huomasin, että todella monet merkinnöistäni liittyvät läheisiin ihmisiini. Tämä otos sivuista ei siinä mielessä ole edustava. Valitsin nämä sivut sillä perusteella, ettei tarvitsisi sumentaa tekstissä esiintyviä nimiä. Kirjailijoiden nimiä voin julkaista yksityisyyden kärsimättä. ;-)

Ostin vihkon valmiina ja vain koristelin itse, joten simppelin kaunis sidonta ei ole omaa ansiotani. Olen kyllä käyttänyt samaa tekniikkaa, mutta en varmaan saisi näin paksua nippua sivuja asettumaan noin tasaisesti.

Jos joku haluaa nähdä, millainen vihko oli ennen koristelua (sanoisinko että ei ainakaan nätti), voi poiketa täällä. Otin kuvan ja ajattelin postata ennen-kuvan jo edelliseen postaukseen, mutta en viitsinytkään koska en oikeastaan halua katsella sitä ennen-kuvaa blogissani. ;-)

-----

Hei vielä tamperelaiset ja Tampereen seudulla asustavat skräppäilijät! 17.1.2013 alkaa taas kokoontua Tampereen työväenopiston skräppäilykurssi. Torstaisin klo 17:30-20:45 skräppäilemme Sampolassa hyvässä seurassa viikoittaisten tekniikka-, materiaali- ja aiheteemojen mukaisesti. Kevään teemoja ovat mm. ylhäältä alas, lokerot ja kakkupaperi. Tarkoitus on tulkita teemoja vapaasti oman inspiraation mukaan, omiin sivuihin sopivalla tavalla, ja kokea luomisen iloa. Tervetuloa mukaan, olit sitten aloitteleva tai kokenut skräppääjä!

Ja maaliskuussa olisi mahdollista tehdä kimpassa Viikko elämästä -kirjanen. Jos intensiivisempi projekti houkuttelee, mutta et ole saanut aikaiseksi, tule mukaan dokumentoimaan Viikko elämästä samaan aikaan muiden kanssa!

Aikataulu:
pe 8.3. klo 17:30-19:00 - valokuvien, tekstien, materiaalien suunnittelu (Sampola)
ma 11.3. - su 17.3. - viikon dokumentointi, materiaalien hankinta (kotona)
ma 18.3.- pe 22.3. - valokuvien teettäminen/tulostaminen (kotona)
la 23.3. klo 10:00-16:30 - askartelua (Sampola)
su 24.3. klo 10:00-16:30 - askartelua (Sampola)

Kurssien tiedot ja ilmoittautumisohjeet täällä.

Ja ensi viikonloppuna meitä hemmotellaan Askartelupirtti-tapahtumalla. Itse ajattelin viettää siellä aikaa sunnuntaina. Ehkä nähdään!

4 kommenttia:

Jeppula kirjoitti...

Ihana kirjanen, kauniita asioita<3

sirppis kirjoitti...

Hieno idea kirjata muistiin asioita, jotka tekevät onnelliseksi! Mä aloin tekemään vuoden alusta kirjaan jokapäiväisiä merkintöjä pienistä ja suuristakin tapahtumista,ajatuksista ja kaikenlaisesta elämääni liittyvästä, blogissani niitä sivuja sitten postailen tiettyä sensuuria noudatellen!
Maaliskuussa voisi jo ajella Tampereelle...katsotaan!

Minna Enqvist kirjoitti...

Ihana kirja, ihana idea. Minun mielestäni juuri parasta. Kivaa nähdä Tampereella sunnuntaina!

lehtipollo kirjoitti...

Niin kiva! Voisin itsekin ruveta pitämään kirjaa tämmöisistä asioista. Oli hauska nähdä taas :)