perjantai 12. syyskuuta 2008

Onnistuuko? Onnistuu!

Olin tekemässä ihan muita juttuja, mutta tulinkin tehneeksi Inspiroidu-leiskan. Itselleni erittäin epätyypillisesti leiska syntyi nopeasti - yleensä tykkään haudutella ja pyöritellä ideaa piiiitkään. Joskus nautinnollisen, joskus tuskastuttavan pitkään... Mutta ei nyt!

Tehtävänä oli leikata valokuvasta kohde ääriviivoja pitkin. Se on jotain, mitä en yleensä ikinä tee, ja jos olen joskus tehnyt, olen yleensä jälkikäteen katunut. Mutta nyt tiesin heti haasteen luettuani, mitä käyn leikkelemään. Sattumalta pikkukuvat sai mahdutettua yhteen riviin, joten päädyin aika luontevasti tähän raitatyyppiseen leiskaan. Täytyy myöntää, että leikkely sopi hyvin juuri näihin kuviin - kuten tuosta yhdestä leikkaamatta jättämästäni kuvasta näkee, taustan antama lisäarvo on vähäinen. Toisaalta lattiaa oli mielestäni välttämätöntä jättää kuvaan, ettei lapsi näytä tasapainoilevan ilmassa.
Nauha on sellaista, missä on metallilangat reunoissa, enkä oikein onnistunut saamaan sitä suoraan. Se menee siis livenäkin vähän vinksin vonksin. Toisen tekstin siirsin alareunasta tuonne keskelle kameran ollessa jo kädessä, ja teksti menee sen takia vinoon. Kirjoittelen sen uudestaan joskus joutessani. (Kirjoitanpa vaikka tänä iltana - parasta näissä Inspiroidu-haasteissa nimittäin on ollut se, että leiskat tulee tehtyä loppuun. Minulla on paha tapa tehdä *melkein* valmiiksi, ja usein se on juuri teksti joka jää roikkumaan.)

Jäin vielä miettimään olisiko otsikkoa pitänyt olla jotenkin enemmän. Olisin halunnut "Onnistuuko? Onnistuu!" mutta ässät loppuivat kesken. No, kun kerrankin olin nopea, taidan jättää tähän. (Tai sittenkin... Onnistuuko? Kyllä! Joo! Tietenkin! Voi ei.)

20 kommenttia:

pikkuhelistin kirjoitti...

Aivan hurmaava leiska! Näyttää tosi kivalta tuo kuvarivistö ja nuo kuvat sopii tähän kyllä niin hyvin että :)

Anonyymi kirjoitti...

Siis todella hieno! Tuo pikkukuva rivi oli jotenkin niin sopiva!

elina. kirjoitti...

todella hieno toi kuvarivistö tuossa alhaalla. ja värit on makeat myös!

Pia K kirjoitti...

Hienosti leikelty! Olen samaa mieltä kuvien sopimisesta juuri tähän haasteeseen, ja nauhatkin näyttää tosi kivoilta, vänkyrällä tai ei. Tahtoisin kyllä mielelläni nähdä kuvat suurempinakin, mutta ne eivät vaan aukea - johtuukohan bloggerista vai jostain omista asetuksista vai mistä... tietoa kellään?

Tosi tuttuja nuo avautumiset ajan kulusta ideoidessa ja tekstien jäämisestä puolitiehen... onkohan se piilevä perfektionismi, joka meillä siinä kinnaa..?

Anonyymi kirjoitti...

ensimmäistä kertaa blogiisi eksyin..Mikä on leiska?

-katri-

Laura kirjoitti...

vaaaaau!!! Tuohan on aivan mahtava leiska! Aivan ihana kun olet laittanut niin monta kuvaa siihen. upea, upea, upea!

sannika kirjoitti...

Kiitos Pikkuhelistin, Wilhenny, Elinarsku!

Pia K, mulle ei tule kuvaa lisätessä muita vaihtoehtoja kuin "lisää kuva", en tiedä mihin tai miten se isompi kuva laitettaisiin. Mutta olisihan se kyllä kiva, yritän ensi kerralla tutkia osaisinko laittaa sen isomman kuvan jotenkin. Ja sitten piilevä perfektionismi... voi olla juuri sitä, jos ei ole tulossa tarpeeksi hyvä ei tee mitään. Ärsyä!

Katri, Jenkeissä näistä skräppäyssivuista käytetään sanaa layout. Itse olen muissa yhteyksissä tottunut puhumaan layouteista leiskoina ja olen ottanut sen käyttöön skräpätessäkin. Sivuistakin varmaan voisi puhua. Kiva harrastus joka tapauksessa :-)

Laura, kiitos kommentista!

Anonyymi kirjoitti...

tosi mainio sivu!! pikkukuvat ovat loistavia ja leikkely tosiaan sopi niihin erinomaisesti!

Anonyymi kirjoitti...

Aivan mahtava! Nuo kuvat on kuin tehty tähän haasteeseen. Tykkään!

Anonyymi kirjoitti...

aivan loistava!!
kuvarivi on aivan huikean hieno!

Anonyymi kirjoitti...

Ihana sivu! Kivasti korostaa liikettä tuo kuvien riviin asettaminen ja hauska yksityiskohta on tuo lapsen kirjoittama journaling! :)

xing kirjoitti...

Tämä on tosi kiva! Sopii tähän haasteeseen loistavasti ja tykkään kovasti siitä, että kuvan henkilö on itse päässyt kirjoittamaan tekstin :)

Anonyymi kirjoitti...

Ihana sivu. Todella upea kuvarivistö ja niinkuin monesti jo todettu niin muotoonleikkaus sopii kuin nakutettu juuri nuihin kuviin..

Pia K kirjoitti...

Isommista kuvista: Monissa blogeissa kuvat aukeavat isompina, kun niitä klikkaa. Omassa blogissani olen saanut saman toimimaan vain niin, että olen julkaissut kuvan myös flickrissä ja tehnyt sitten blogikuvasta linkin sinne. Sun kuvissa mun kursori muuttuu käden muotoiseksi jolloin luulisi että siitä kuuluu klikata, mutta sitten mitään ei kuitenkaan tapahdu - sama ilmiö on joissain muissakin blogeissa. Sitä siis ihmettelen että miksi kursori muuttuu jos kuvaa ei voikaan klikata suuremmaksi... en aina oikein tajua näiden blogi-/tietokonejuttujen logiikkaa. Mutta: Tympii-postauksen kuva aukesi isompana, kun näitä sun kuvia testailin! Oletko siinä tehnyt jotain erilaista?

Anonyymi kirjoitti...

Tämä on kyllä kiva leiska! Kuten muutkin on kehuneet, kuvarivi on mahtava!

Anonyymi kirjoitti...

Hiano! Ja hieno oli myös syksy sivukin joka tuli tänään postissa. Mulle tuli ihan alemmuuskompleksi. No seuraavaksi sitten talvi, mutta otetaanko sille vielä ensi viikkokin aikaa. Minulla on tämä viikko aika kiireinen sen kissa kirja projektin kanssa.

Anonyymi kirjoitti...

Kiva kuvasarja! Sopii tosi hyvin tähän haasteeseen tuollaisen kuvasarjan käyttö. Väritkin sopivat yhteen =)

Veeruliiru kirjoitti...

Tää on MAHTAVA!! Liikkeen ja tekemisen oikein näkee tässä kuvasarjassa! Loistava oivallus ja hieno kokonaisuus.

Minerva kirjoitti...

Hieno leiska ja ihanat värit!

sannika kirjoitti...

Kiitos kaikille kommenteista! Näitä kuvia ottaessa olin juuri saanut uuden kameran ja tuli innokkaana otettua monta kuvaa, selvästi kannatti :-)