torstai 18. syyskuuta 2008

Lasinalusdeco + tekninen läpimurto

Osallistuin Viken lasinalusdecoon, jossa oli tarkoitus koristella lasinalusen molemmat puolet, ja etupuolelle laittaa jokin tekstipätkä.

Tulin laittaneeksi saman tekstin molemmille puolille (sori!), mutta tuskin kaataa maailmaa. Ihmetyttää vaan, miten lyhyt muisti voi olla?

Minulla oli tässä sellainen isompi idea sukupuolten stereotypioista, mutta taisin senkin välillä unohtaa. Nimittäin nuo "taustapaperit" ovat Kamera-lehdestä löytämiäni 220- ja 230-kertaisia suurennoksia, punaisella puolella estrogeenista ja sinisellä puolella testosteronista. (Kuvat on otettu polarisoivalla valolla uudelleenkiteyttämisprosessin aikana. En tiedä mitä se tarkoittaa mutta erittäin kiinnostavia kuvia!) Olin aivan ällistynyt siitä, miten nämä suurennokset näyttävät juuri siltä kuin stereotyyppisesti ajatellen luulisi niiden näyttävän, estrogeeni monimutkaiselta pienine röpyliäisine yksityiskohtineen, testosteroni selkeältä suorakulmaisine rakenteineen. Ehkä kuvat olisi pitänyt käyttää jossakin siten että ne olisivat jääneet kokonaan näkyviin, mutta tällä kertaa näin.

Jos lainaus (My brain is the key to set my mind free. - Harry Houdini) kuulostaa tutulta, olet ehkä katsonut CSI New Yorkia tässä pari viikkoa sitten!

Ja Vikelle taas kiitos hienosta decosta, näitä on kyllä niin kiva suunnitella ja tehdä!

PS. Varmaan suurinta osaa tämän lukijoista ei kiinnosta, mutta Blogger antaa mahdollisuuden muokata HTML-koodia suoraan, ja sitä kautta voi siirtää kuvaa + linkin koodia tekstissä ilman, että linkki suurempaan kuvaan menee rikki. Hiukan toki pitää koodista pystyä tunnistamaan, mihin kohtaan kuvan voisi siirtää, ettei sotke koko sivun koodia. Edelleen on selvittämättä, miksi linkki joillain kuvaa raahatessa menee rikki ja toisilla ei, lienee elämän yleistä epää.

3 kommenttia:

pikkuhelistin kirjoitti...

Ah, kiitos tästä! Mä meinaan ihmettelin, että miksi en näe enää postausta tehdessä sitä kuvaa vaan sen pelkän koodirimpsun. Ennen siis kuva tuli aina näkyviin, nykyään näen kuvan vaan esikatselun kautta..

Mutta mähän olin napsaissu päälle sen Muokkaa HTML-koodia namiskan :D Sillon kun käytin sitä toista asetusta, laitoin aina ensin kuvat oikeaan järjestykseen ja sitten vasta tekstin. Ja silloin oli aina ongelmana se, että kun kuvan eteen yritti kirjoittaa tuli teksti aina linkkinä. Sitten piti aina poistella sitä linkkiä tekstistä. Tuurilla vissiin säilyny ne kuvalinkit vaikka oon siä räpeltäny.

Nykyään käytän pelkästään sitä HTML-asetusta postausta tehdessä. Leikkaa-liimaa tyylillä pysyy linkki varmemmin kasassa kuin raahaamalla. Luulisin :) kyllä tämä näköjään tästä alkaa valaistua.

Ja ohoh, tulipas megakommentti!

vikke* kirjoitti...

Ihanat decosivut!!
Eikä sama teksti haittaa :)

sannika kirjoitti...

Kiva että tykkäsit, Vikke!