sunnuntai 26. lokakuuta 2008

Viikko elämästä -elementtejä

Minulle ei enää askartelupöytä riitä, nyt on lattiakin täynnä pikku neliöitä. Viikko elämästä -projekti on edennyt niin pitkälle, että valokuvat on valittu ja suurimmaksi osaksi teetettykin - kuvittelin sekoittavani isoja ja pieniä kuvia ja teetin kuvat sen mukaan, mutta joudun teettämään osan vielä uudestaan pienempinä, kun en saanut isompia sovitetuksi mukaan. 

Kirjan pohjana on 6 x 12" pahvisivuinen albumi, johon jokaiselle päivälle tulee yksi aukeama. Joka sivulle mahtuu 10 neliötä, 2 viiden neliön riviä. Eli yhtä päivää kuvaa aina 20 neliötä. (Alla ei siis ole skräppisivu vaan vain esimerkkejä kirjaan tulevista elementeistä.) Kukin päivä alkaa ruskeapohjaisella päivätunnuksella, johon ompelin kirjaimet samojen sapluunojen avulla kuin Niityllä-leiskaan viimeksi. Samoin oranssi neliö tulee jokaisen päivän kohdalle - siinä on tärkeitä faktoja eli mitä oli aamupalaksi, perheenjäsenten lukujärjestykset (tässä lauantai jolloin vain minulla oli menoa :-) ja kello kuvaa sitä, koska minun herätyskelloni soi.
Koristeiksi on tulossa huopalintuja (kopsattu Jenny Bowlinilta), huopakukkanauhasta leikattuja neliöitä ja kuviopapereita, joissa niissäkin osassa ommeltu sydän. Nuo huovat ja langat miellyttävät minua nyt kovasti, ja ne sopivat syysaiheiseen kirjaan. Jos vielä saan hyviä ideoita, voin korvata papereita joillain lämpimämmillä koristeilla. (Saa ehdottaa! Ainoa rajoitus että pitää sopia tuohon neliöajatteluun jotenkin.)

Tekstit tulevat tuollaisiin vaaleisiin rivitettyihin neliöihin. Tätä kuvaa ottaessani en vielä ollut päässyt niin pitkälle, mutta nyt on yli puolet teksteistäkin valmiina.

Kuvissa on sitten kaikenlaista mitä meidän arkiseen syksyiseen viikkoon syys-lokakuun vaihteessa kuului. Lenkkimaastoa, välipala, tiskipöytä "ennen" ja "jälkeen", harrastuksia, iltasatukirja, kauppakuitti, jne.

Olen projektista aivan lapsellisen innoissani. Luulen että tätä kirjaa tulee olemaan todella kiinnostava selata kahden, kymmenen ja kahden kymmenen vuoden päästä! 

5 kommenttia:

xing kirjoitti...

Näyttää tosi kivalta! Mielenkiinnolla odotan lopputulosta

minnako kirjoitti...

Tästä tulee upea! Mullä jää aina nää haasteet väliin, mutta ideat hautumaan, joten nyt kun Ali tekee joulukuu albumia, niin ehkä mie voisin vetää viikon joulukuusta :) Meinaatko tehdä joulukuualbumia??

sannika kirjoitti...

Kiitos kannustavista kommenteista!

Minna, jonkinlaista joulualbumia olen miettinyt, mutta olen ajatellut yhtä albumia missä olisi kaikki meidän jouluperinteet, enkä omaa albumia joka vuodelle. Toisaalta Alin albumi näytti taas niin hienolta, että melkein tekisi mieli lähteä mukaan siitä huolimatta... Pienten hetkien tallettaminen on mielestäni kivaa ja tärkeää! Ja suosittelen kyllä viikkoalbumin tekemistä, kun siihen on omassa elämässä sopiva hetki.

Anonyymi kirjoitti...

mielenkiintoisen oloinen projekti! Näyttää hyvältä! Minulla on tuollanen oikean alanurkan apina!!! Sain sen kun olin alle vuoden vanha :)

sannika kirjoitti...

Millam, pieni on lelumaailmakin näköjään! Tuo apina oli meillä vain kylässä, mutta siitä tuli heti meidän lasten ystävä. Sen nimi on Titi.