sunnuntai 2. marraskuuta 2008

Viikko elämästä - tällainen siitä tuli!

Tässäpä yksityiskohtia Viikko elämästä -kirjastani. 

Kansi. Tässä esiintyy heti perustaitto eli neliön muotoiset kuvat ja ompelukoneella siksakattu kehys, joka kiertää kuvat jokaisella sivulla. Tosin kannessa jätin kehyksen sisälle enemmän tyhjää. Siksak-kehyksiä on neljää eri väriä - jostain syystä koin tarpeelliseksi vaihdella koneeseen jatkuvasti lankoja. Alussa se oli hauskaa ja lopussa mietin, että ehkä yhdelläkin värillä olisi pärjännyt :-)

Kaikki paperit ovat Basic Greyn Mellowta. Hämmentävää on, että ne kuviolliset paperit, joiden takia Mellow-pakkauksen aikoinaan ostin, jäivät edelleen käyttämättä. Yritin käyttää niitä jo Niityllä-leiskaan ja nyt uudestaan, mutta en vaan saa niitä sopimaan. Onneksi nämä "yksiväriset" ja raitaiset paperit sopivat taustapapereiksi loistavaksi, ja koriste-elementteihin käytin paria rauhallista kuviopaperia.

Kannessa on kaksi ensimmäistä koriste-elementtiä. Loppujen lopuksi laitoin jokaiseen koristeeseen jonkin pehmeän elementin. Kuviopaperipalaset eivät tuntuneet huopien rinnalla yhtään kivoilta, vaikka kauniita papereita olivatkin. Vasemmassa alakulmassa on lempikoristeeni: kuviopaperi, johon on luonnonvalkoisella virkkauslangalla kiinnitetty pilkullinen höyhen. Sitä on tosi kiva silitellä, sekä minun että lasten mielestä :-) 

Toinen koriste-elementti on tuo huopalintu, jonka muoto on suoraan Jenni Bowlinilta. Minulla oli yksi Bowlinin vihreä lintu, ja lisäksi leikkasin itse askarteluhuovasta muutaman ruskean ja yhden beessin linnun. Kiinnitin ne paperiin ompelemalla ja suosittelen sitä - aiemmin olin liimannut lintuja yhteen leiskaan, mutta ommellen kiinnitetyt tuntuvat pehmoisemmilta.

Ensimmäinen aukeama. Jokaista päivää kohti on yksi aukeama. Vasemmalla ensin viikonpäivän lyhenne, päivämäärä, oma herätysaikani, maininta aamupalasta ja perheenjäsenten "lukujärjestykset". Päivätunnus on vielä erotettu omaksi blokikseen siksakilla, muutenhan siksak ei erota elementtejä toisistaan. Sitten valokuvia ja tekstejä päivän tapahtumista kronologisessa järjestyksessä. Koristeita on enemmän tai vähemmän riippuen siitä, paljonko niille jäi tilaa.

Kolmas koriste on tuo paperi, johon ompelin sydämen. Se oli ensimmäinen koriste, jonka tein. Ehkä siinä olisi voinut olla jotain muutakin, mutta kiva näinkin.

Neljäs koriste on nuo huopaympyrät, jotka on koristeltu napeilla. Ne ovat olevinaan ehkä kukkasia tai marjoja. Ideana kuitenkin, että ruutukaavasta pitää pikkuisen välillä poiketakin! Mies kysyi niistä hiukan (hmm, tai itse asiassa melko paljonkin) ihmetellen, miksi kirjassa on moisia, toisaalta kuopuksen mielestä ne olivat kaikista hienoimmat koristeet :-)


Lauantain aukeamalla on yksi kauppakuitti. Tein kuitista kopiokoneella neliöblokin levyisen kopion - alkuperäisiä kuittejahan nykyään ei missään edes kannattaisi käyttää, kun tekstit katoavat. Kuitti on kiinnitetty vain yläreunasta ja taitettu siten, että se alareunastaan ylettyy paperinauhan alle. Loput ostokset ja loppusumman saa tarkasteltavakseen vetämällä kuitin nauhan alta esiin. Tosi näppärä, olin keksintööni hyvin tyytyväinen :-) Ja huomaapa vielä, miten jämptisti siksakin leveys sopii paperinauhan koristekuvioon! Se tosin oli puhdasta sattumaa ;-)

Tällä aukeamalla näkyy viides eli viimeinen koriste-elementti. (Erilaisia koristeita oli siis 5, 3-5 kpl kutakin, joka aukeamalla 2-4 kpl.) Huopakukkanauha on Queen & Co:n ja siitäkin leikkasin näitä neliöitä. Torstain aukeamalla ei ole mitään uutta esiteltävää. Eri kuvat, eri taustat, samoja blokkeja. Muilla aukeamilla on enemmän ihmiskuvia, joten en viitsi julkaista niitä.

Ja vimppana takakansi. Sovimme että kun kannessa on lasten kuvat, niin takakannessa on sitten isä ja äiti :-)

Viikko elämästä -projekti oli melko työläs - viikko kuvausta ja lähes kaksi viikkoa askartelua. Ainakin minä tarvitsin paljon aikaa kokonaisuuden hauduttelemiseen. Mutta mielestäni kyllä kannatti! Ja suosittelen kyllä muillekin, jotka yhtään harkitsevat tällaiseen projektiin ryhtymistä!

Jo alussa suunnittelin, että näitä pitää olla joka vuodenajasta, ja uskon että teenkin vielä muutaman. Syksy -08, kesä -09, kevät -10 ja talvi -11 on tämänhetkinen suunnitelma. Mieheni ehdotti projektia "vuosi elämästä" mutta ainakaan tällä samalla systeemillä en sellaiseen ryhdy - vuosi kuvausta ja kaksi vuotta askartelua kuulostaa vähän liioitellulta! ;-)

Lopuksi vielä pikkuinen kuva, jossa näkyy kaikki sivut. Eli tämä on kirjan laajuus, tällainen värimaailma. Syksy -08 ihan selvästi!

26 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Näyttää tosi hyvältä! Tykkään hirveästi toisten tekemistä minialbumeista, itse en vain niitä osaa/halua tehdä. Värimaailma albumissasi on ihanan rauhaisan syksyinen. Nuo toistuvat teemat (siksak, neliöt, huopalinnut) jotka kulkevat koko kirjan läpi tekevät albumista tasapainoisen kokonaisuuden.

Minna Enqvist kirjoitti...

Wau! Upea hanke. Olet saanut sen pidettyä kasassa kivasti, nuo toistuvat elementit ja sointuva värimaailma on olleet hyvä valinta.

Pia K kirjoitti...

Miten kaunis syksy! Ihailen kaikkia koriste-elementtejä ja tekemiäsi ratkaisuja - vain siksakkeja myös kadehdin, koska itse en oikein sovi ompelukoneen kanssa yhteen...
Aivan ihana kirja koko perheen yhteiseksi muistoksi!

Anonyymi kirjoitti...

Hieno ja hallittu kokonaisuus. Itselläni muuten on menossa vuosi elämästä projekti - ei mitään hajua missä vaiheessa kyllästyn ja floppaan! :D Suunnitelmat täysin auki toistaiseksi, kuvaan silti joka päivä (niin kuvaan kyllä muutenkin) ja kirjoittelen jotain juttuja ylös. Mutta tällainen viikon projekti, näitähän voisi tehdä useamminkin kuten itsekin suunnittelit.

Upea se kyllä on.

Anonyymi kirjoitti...

Hieno kirja, oooo. Kauniisti sommiteltu ja väritetty. Näissä hommissa kannattaa muistaa, että itse eläminenkin on hienoa ja tärkeää, ei vain elämän dokumentointi ; )

Kiitos visiitistä sivuillani.

sannika kirjoitti...

Omuli, minusta taas minialbumitouhuilu oli lähestulkoon nautinnollisinta skräppäystä... Mutta hauskaa että on monenlaisia projekteja, jokaiselle omansa tai muutamakin :-) Kiitos kommentista.

Emmo, kiitos!

Pia K, kiitos kommentista! Paperiompelu oli mielestäni helpompaa kuin kangasompelu. Jos sinulla on ompelukone jossain komeron perällä, kannattaa kyllä kokeilla! Kiinnitin kuvat yms aina toisesta reunasta Glue Dotseilla, joka piti ne mukavasti paikoillaan, ja toinen reuna oli helppo ommella. Jos haluaisi ommella kuvan joka reunasta, voisi kiinnittää kuvan ensin keskeltä.

Ella Eliisa, kiitos! Tällä hetkellä vuosi elämästä kuulostaa aika raskaalta urakalta, kun tuo viikko oli sopiva pätkä, mutta toteutuksestahan se vain on kiinni. Älä vaan kyllästy, minua ainakin kiinnostaa nähdä miten toteutat tuon! ;-)

Heli, kiitos kommentista! Totta tuo dokumentoinnin ja elämisen tasapaino!

Anonyymi kirjoitti...

Olipa mielettömän upea kokonaisuus!!! Voisin harkita ryhtyväni samaan... :)

minnako kirjoitti...

Aivan uskomattoman hieno, onnittelut!

Marie kirjoitti...

Todella inspiroivaa! Tällaisen albumin haluan tehdä itsekin perheemme viikosta jossain vaiheessa. Aloin jo miettiä, mitkä olisivat meidän perheen näköisiä koristeita ja materiaaleja.

Anonyymi kirjoitti...

aivan upea albumi! huomasin tämän käydessäni alin blogissa - oli kiva yllätys nähdä suomenkielinen viikko elämästä -albumi heti siinä ensimmäisenä tänään :)! itsellänikin on tämä haaste menossa, kuvat on otettu ja tekstit kirjoitettu, mutta vielä vähän mietinnän alla kokonaisuuden saavuttaminen. sinulla se on onnistunut tosi hienosti! pikku hiljaa yritän saada albumin kasaan, nyt vaan tuo viikon vanha vauva hiukkasen hidastaa tahtia. mutta jos jätän albumi kokoamisen hamaan tulevaisuuteen, ei siitä varmaan ikinä tule valmista.

Anonyymi kirjoitti...

Hi, I just saw your work on Ali Edwards homepage. I have to say this: I have rarely seen anything SO CREATIVE! MY GOD, YOU ARE TALENTED!! I especially love how you created the album with so many homemade decorations. It is both much more beautiful than what one might find in a scrapbook store - and also so much more personal. Thank you so much for sharing this. I feel very inspired.
Ulla, Denmark

Anonyymi kirjoitti...

Minäkin huomasin tämän Alin blogissa, heti pisti silmään suomenkieliset tekstit :) Upean näköinen albumi; huopakoristeet ja ompeleet tuovat ihanasti lämpöä ja värimaailma on kauniin harmoninen.

Pitää kyllä itsekin jossain vaiheessa ottaa jonkinlainen albumi-projekti työn alle, tulee hirmu innostus kun katselee muiden upeita luomuksia :D

Rainy kirjoitti...

Hi I love your life in a week book. I have a couple of questions for you. Do you have an email I can contact you? And do you speak english? rainyday64@sbcglobal.net

sannika kirjoitti...

Minna, Marie, kiitos kaunis kommenteista.

Millam, Laurana, suosittelen kokeilemaan!

Lintsi, olet kyllä melkoinen superskräppääjä jos/kun saat viikon ikäisen vauvan kanssa skräpättyä! Mutta totta että tämän tyyppinen homma unohtuu helposti kokonaan, jos kerran keskeyttää. Toivottavasti onnistut!

Ulla, thank you so much for your beautiful words! I did use many commercial scrapbooking products but I have to admit that the more creating is involved, the more I like the result! My favourite embellishment in this project is the square with the feather, so nice to touch, natural, beautiful and my own :-)

Rainy, I'll email you!

Anonyymi kirjoitti...

This is just beautiful! Really love the stitching, the craftiness and the album size.

Regards
Nicole in Central Queensland, Australia

Anonyymi kirjoitti...

Mä myös bongasin Alin blogista ilokseni tämän :) Ja itseasiassa arvailin, että se olisi sun tekemä, ja näinhän se oli. Mä vielä haaveilen samasta projektista, vielä en ole saanut aikaiseksi. Tykkään kokonaisuudesta ja monista pienistä herkullisista yksityiskohdista.

Anonyymi kirjoitti...

Vau! Sanat ei riitä muuhun!

Anonyymi kirjoitti...

ooooo
niin ihana!
kerrassaan huikaiseva!
olisi myös tarkoitus jossain vaiheessa samainen tehdä jahka ensin ilmestyy toimiva tulostin:)

Tally kirjoitti...

Hi, your pages are very appealing to me. :-)
I wish I could read your words.
Greetings
:-Tally-:

Anonyymi kirjoitti...

I saw your album on Ali's blog and I just HAD to check out your blog and see more of your wonderful pages. I really loved what you did on that project.

Anonyymi kirjoitti...

Hi! I don't understand a seldom word of what you write, but it is not necessary to admire your beautiful album! I really like it!
Patricia from france

Anonyymi kirjoitti...

Heippa,
Kiva kirja! Mullakin haluttais niin tehdä minikirjoja mutta en saa aikaiseksi.
Aiotko alkaa tekemään Alin idealla kirjaa joulun odotuksesta?
Minä mietin että tekisinkö kirjan sivu per päivä vai tekisinkö aiheittain (esim. koristeet, ruuat, perinteet...). Kuvia tulee kuitenkin otettua niin olisi kiva saada kasattua niistä kirja.

Anski kirjoitti...

Ooh! Hieno ja hillitty suloinen kirja. Hirmu nätti kokonaisuus, tätä on varmasti ihana selailla joskus myöhemmin vuosien päästä. :)

sannika kirjoitti...

Thanks for your comments, everyone!

Kaisuliina, joulukirja taitaa jäädä tänä vuonna tekemättä, mutta sekin on tosi kiva idea. Ehkä toiste :-)

Sandy kirjoitti...

Voi mieletön!! Laitan tämän merkinnän osoitteen muistiin ja tulen vielä paremmalla ajalla ihailemaan kaikkia yksityiskohtia. Täydellisen ihana kokonaisuus!

Kunpa vaan joskus vielä itsekin saisin tehdyksi tällaisen jostain meidän viikosta! Toistaiseksi jo päivittäisen valokuvapäiväkirjan pitäminen blogimuodossa tuntuu riittävän haasteelliselta.

sannika kirjoitti...

Kiitos, Sandy! Vauvan kanssa se valokuvablogi on jo ihailtava suoritus ja olet varmasti myöhemmin tosi tyytyväinen että olet saanut teidän vauva-arkea dokumentoitua. Meidän nuorimmainen oli tätä tehdessäni lähes 6 v, on siinä eroa...