perjantai 28. marraskuuta 2008

Reikiä ja hankintoja

Tilailin isompaa projektia varten minialbumeita, papereita ja Crop-A-Dile Big Biten. Tuo vehje tuli ilmeisesti tilattua jonkinlaisessa mielenhäiriössä. (Ai joo, mielenhäiriön nimi oli "alennusmyynti Two Peas in a Bucketissa".) Minulla olisi tarve tehdä isoja reikiä, ja tuollahan se ei sitten onnistukaan, se tekee vain sellaisia eyelet-kokoisia reikiä. Pettymys. Eyelettejä taas en ole harrastanut ollenkaan, ehkä täytyy kokeilla. Mutta onko kenelläkään vinkkiä, millä saisi siistejä isoja reikiä (läpimitta noin 8 mm) paksuun materiaaliin, chipboardiin ja paksumpaankin?

Ja tässä yksi syy reikien tekemiseen: ajattelin yhdistää minialbumiin useamman valmistajan valmiita albumisivuja, joten reiät pitää saada johdonmukaisesti samoihin kohtiin. En ole insinööri mutta luulen että näin ei onnistu :-)


5 kommenttia:

xing kirjoitti...

Itse tykkään Crop-a-dile kakkosesta ja sirkkarenkaista hurjan paljon eli ei se vättämättä ole mielenhäiriö. :)

Kuinka isoja reikiä sinun pitäisi tehdä? Crop-a-dile tekee kahden kokoisia reikiä ja minusta se isompi koko vastaa useimpien minialbumien reiän kokoa.

Voi olla, että ymmärsin kysymyksen ihan väärin. :) Kovin isoja reikiä sillä ei toki saa aikaiseksi. Tiedän kulmanpyöristäjiä, jotka käyvät tosi paksulle materiaalille, mutta reikien tekemiseen paksuun materiaaliin ei tule mieleen kuin... pora?

xing kirjoitti...

Höh, tuossahan se reiän koko olikin jo alkuperäisessä tekstissäsi.

Kohdistamiseen tuo ostamasi laite ainakin sopii hyvin, mutta 8 mm reikiä sillä ei saa aikaiseksi, siinä olet ihan oikeassa

sannika kirjoitti...

No juu, voi hyvinkin olla että innostun tuosta laitteesta vielä kovastikin. Ja ehkä sirkkarenkaistakin. (Kiva kun kirjoitat suomea!)

Ensin vaan tuli pieni pettymys kun huomasin että suunnitelmat menevät uusiksi. Olin siis suunnitellut tehdä kaikkiin sivuihin 3 reikää 7gypsies-albumin isojen reikien mukaan. Mutta ehkä teenkin niin, että otan reikämallin tuosta Cosmo Cricketin aaltosulkeen muotoisesta albumista. Suunnitelmana on joka tapauksessa peittää kaikki sivut paperilla, joten ylimääräiset reiät jäävät piiloon. Ja varmaan se albumi pysyy koossa kahdellakin renkaalla. Ja näin pääsen hyödyntämään uutta laitettani :-)

Anonyymi kirjoitti...

Minä kyllä vannon Bind-it-all -laitteen nimeen. Se on reijittäjä, jolla saa yhteen omat paperit metallilankakierteeseen. Leikkaa paksuakin pahvia.

Tämäkin laite taas maksaa...

Anonyymi kirjoitti...

Mulla tuli taas mieleen tuo Fiskarsin askartelupora, oletko tutustunut? En tosin tiedä kuinka suuri on se suurin reikä minkä sillä saa tehtyä? Se on käsikäyttöinen ja menee läpi puustakin. Koko kasan paperit ja pahvit on helppo rei'ittää samassa nipussa ja reiät tulee suoraan samoihin kohtiin.

Bind-it-all on munkin lemppari, sillä tekee reiät tosi paksuunkin pahviin. Se vain ei sovi tietenkään kaikentyylisiin albumeihin, eikä siihen jos haluaa vaikka myöhemmin lisätä sivuja tai muuttaa jostain syystä niiden järjestystä (ellei laita uusia kierteitä... kokeiltu tämäkin vaihtoehto).

Tuohon crop-a-dileen en olekaan tutustunut, katselin sitä kyllä samaisessa alessa ja ajattelin josko sen ostaisin. En kuitenkaan sitten sortunut, en tiedä olisko mulla ollut käyttöä sille kuitenkaan. KIVA se tietty olis omistaa, ei siinä mitään! :D