torstai 4. joulukuuta 2008

Ihmisiä ja eläimiä

Analysoin Inspiroidu-haasteen esimerkkityönä olevan Omulin leiskan syvällisesti ja päädyin siihen tulokseen, että kuvia pitää olla monta, ja niissä lapsia, aikuisia ja eläimiä. Onnistuu! Jouduin vain vaihtamaan aasin poniin.

Ei vais! Haasteena oli mahdollisimman paljon kaikkea, mutta tarkensin sitten itselleni vielä "Omulin tyyliin". Pidän nimittäin Omulin leiskoista ja olen joskus yrittänyt ihan miettiä, mikä tekee Omulin sivuista niin omuleita. Omulin blogissa on loistava sivu kaikista hänen tänä vuonna tekemistään leiskoista, ja selailin sitä. Kuvia pitää tosiaan olla monta, ja niiden pitää olla tiiviisti yhdessä. Tehokeinona toimii valokuvan leikkaaminen ääriviivoja pitkin. Papereita pitää olla useita, ja mielellään kannattaa yhdistellä eri valmistajien tuotteita. Yksiväristä säästellen, jos ollenkaan. Harkiten silloin tällöin valokuvan taustalle kehys (hmm, siis miksikä sitä sanotaan... photo mat, ei se ainakaan valokuvamatto ole). Koristeita sopivasti, leiskaan sopivasti mitä milloinkin.

Ja tällainen tuli minun sivustani:

Onko yhtään samaa näköä? ;-)

Paperit Heidi Grace ja Doodlebug. Kaikkeni tein enkä saanut mukaan enempää kuin neljä erilaista. Mutta taustakartonki ei näy ollenkaan. Otin tarkoituksella täysin sivun värimaailmaan sopimattoman kartongin, jotta minun olisi pakko laittaa se piiloon! :-)

Kirjaimet Heidi Grace, pitsi ompelutarvikekaupasta, chipboard-kuviot Heidi Grace.

Lopputulos on minulle mieleinen. Nämä kuvat olivat vaikeita skräpätä - olin teettänyt 5 hevostelukuvaa, kaikki vaakasuuntaan, enkä saanut aseteltua niitä kivasti. Loppujen lopuksi vain oranssilla kehystetty kuva säästyi saksilta, muista leikkasin reunoista turhempia alueita pois ja ratsastuskuvaan jäi vain tyttö ja heppa. Ja hepastakin aika vähän, kun olin alun perin rajannut kuvan niin törösti. Mutta tässä sekään ei häiritse niin paljon kuin alkuperäisessä kymppikuvassa. 

Enpä ihmettelisi, jos leiskoihini hiipisi lisää kuviopapereita! Tämä oli kivaa :-)

4 kommenttia:

pikkuhelistin kirjoitti...

"olen joskus yrittänyt ihan miettiä, mikä tekee Omulin sivuista niin omuleita." Tuo lausahdus oli kyllä niin hauskuus :)

Mutta sitten itse asiaan. Hienosti oot kyllä saanu tähän Omuli-henkisyyttä ja kuitenkin tässä näkyy sun oma tyyli. Tykkäsin valtavasti tästä! Hauska tuo muotoonleikattu kuva kokonaisten kuvien keskellä :)

Anonyymi kirjoitti...

Kiva, että otit haasteen vastaan! Olipas hauska lukea analysointia omasta tyylistäni... aika nappiin taisi analyysit osua! Minusta sivusi on silti sinun näköinen ja tosi kiva. Mukavaa, jos sait tästä kimmokkeen käyttää lisää kuviopapereita, koska niiden käyttäminen ON hauskaa :)

Anonyymi kirjoitti...

tommosista tilanteista tulee aina otettua enemmän kun yks kuva, eikä niitä koskaan saa oikein kivasti kaikkia mahtumaan paitsi nyt sai. hienosti onnistunut!

xing kirjoitti...

Kuviopaperit ovat paras asia skräppäyksessä! (niiden runsas käyttökö minua Omulin sivuissa viehättää.. hmm... hankalaa tämä analysointi :)

Tuo pitsi on erityisen kaunis ja kehystää kuvaa hienosti