maanantai 11. toukokuuta 2009

Vähän sillisalaattia

Jahas, Inspiroidu-haasteen 1-vuotisurakka on tehty. Ihan hauska kokonaisuus, vaikka pitää myöntää, että alussa vähän arvelutti.

1. 20 lähitulevaisuuden aihetta: hiihtokisat, himmeli, junarata, kukkaset, laatikot, lukeminen, minä, mummu, mäenlasku, nukkuminen, pitkikset, saunatontut, sushi, uiminen, verhot, vessapaperirulla, viikko elämästä, virpominen, 8-v, 36-v. En suunnittele tulevaisuuden aiheita yleensä pitkälle eteenpäin, joten tässä aiheita, joista olen tulostanut kuvia ja jotka ovat mielessä vilahtaneet.

2. Minulla ei ole ollut tapana piirrellä mallipohjia, vaan lähden asettelemaan elementtejä sivulle kuvien perusteella. Laitan mielelläni kuvat ja muut elementit tiiviisti yhteen. Tässä kolme mallipohjaa minulle tyypillisistä asetteluista, ja viimeinen on suunnitelma leiskasta, joka olisi täynnä kuvia. Toteutan sellaisen, kunhan oikea aihe osuu kohdalle.
3. Skräppäilyistäni oma suosikkini on ylivoimaisesti Viikko elämästä -mini. Sitä oli todella hauska tehdä, sitä on mukava katsella, ja olen saanut siitä älyttömästi hyvää palautetta (jopa ihmisiltä, jotka muuten suhtautuvat vähän skeptisesti paperinauhoihin yms hömpötyksiin). Odotan jo kovasti kesä-heinäkuun vaihdetta, jolloin aion toteuttaa toisen viikon elämästä.

Toinen työ, johon olen tyytyväinen, onkin hankalampi valita. Tasavahvoja ehdokkaita on paljon. Mutta vaikkapa Pitkä ja pätkä. Siinä asiat loksahtivat luontevasti kohdalleen, tykkään väreistä ja fiiliksestä.

4. Epätodennäköiseksi kuvattavaksi valitsin hieman arki- tai inhorealismia, näkökulmasta riippuen :-)
5. Yksi viimeaikainen lempparini on Cathy Zielsken sivu 13-vuotiaasta tyttärestään. Tuntuu, että monilla skräppäystä harrastavilla on pieniä lapsia, joten on virkistävää nähdä sivuja vähän isommistakin. Ja miten kaunis sivu! Sinänsä hiukan ristiriitaista, etten itse ole digi- tai hybridiskräpännyt ollenkaan, ja tämä sivu on lähes kokonaan digi.

6. Journaling. Argh! Jaa ekana? No menköön.

"Tämä kuva on yksi lemppareitani, ja harmittaa kovasti, että se on niin huonolaatuinen. Olin kertonut teille saunatontuista, ja miten saunassa pitää olla hiljaa. Piditte niin kovaa meteliä, että kuka tahansa olisi pelästynyt, tonttu tai ei.  Kerroin teille, miten saunatonttuja ei yleensä pääse näkemään, koska ne nukkuvat päivisin ja puuhailevat öisin. Ja että erityisesti iltaisin pitäisi saunassa olla hiljaa, etteivät ne heräisi liian aikaisin. Halusitte kovasti nähdä tonttuja, ja menitte aamulla heti herättyänne saunaan niiden jälkiä tutkimaan, jos vaikka ne eivät olisi vielä ehtineet yöpuulle. Olitte niin tosissanne ja niin söpöjä, kun tutkitte hämärää saunaa. Mutta ei tonttuja löytynyt. Saunahetket ovat siitä huolimatta vähän hiljentyneet."

7. Kuvassa on muutama ei-skräppäystarvike, joita viikon mittaan olen laittanut talteen. Numerot ovat suuren Lego-pakkauksen sisäpusseista, strassit vanhoista tanssikengistä, pinkit perhoset leikkasin rantapallon tyyppisestä lelusta, joka oli menossa roskiin, läpinäkyvät perhoset kalvon jämäpalasta ja viisarit otin talteen lapsen rikkomasta kellosta.
8. Päivän väri: oranssi.
9. Tykkään suorista linjoista, ja minulle on vaikeaa kaikki, missä ei ole suoria linjoja, sellainen vapaa tyyli kaikkiaan.

10. Skräppään siksi, että se on kivaa. Höpsöä ja hyödyllistä!

8 kommenttia:

xing kirjoitti...

Tutun kuuluisia vastauksia (paitsi suorat linjat, hih :). Tykkäsin tosi paljon tonttutekstistä, odotan sivua innolla

elinarsku kirjoitti...

odotan myös tonttuja! herätti heti mielenkiinnon. :)
ja mä tein just tänään tollasen koko-sivu-täys-kuvia -leiskan, aika kivaa! ja siinä niitä suoria linjoja vasta onkin. :)

Veeruliiru kirjoitti...

Sulla oli mielenkiintoinen ideariihi! Ja täällä myös kiinnostaa, miten saunatonttu tarina siirtyy paperille! Ja sun viikko elämästä -mini on kyllä yks parhaista ikinä, joten jatko-osaa odotellen... =)

Pia K kirjoitti...

Mäkin pidän viikko elämästä -kirjasta kovasti, mietin tuossa ottaisinko sen esimerkiksi toisen tekemästä työstä, josta tykkään. Toisaalta mä teen itse vain 12x12-sivuja, joten tekis mieli valita joku sellainen... Tai ei välttämättä: onko sun tekemä se tyttömäinen/prinsessamainen sivu satujenlukunurkkauksesta..? Pakko olla sinun tai Xingin, mutta en pikaisella selailulla löytänyt.
Ja kiitos vinkistä legopakkauksen numeroista, eiköhän meiltäkin niitä löydy :)

sannika kirjoitti...

Kiitos kommenteista!

Pia K, se satunurkkaus ei ole minun tekemäni, olisiko sitten tosiaan Xingin.

ommu kirjoitti...

Sun viikkokirja oli ELÄMYS! Käväisin muuten katsomassa Anna hyvän kiertää -juttujasi, ja ne perhoset oli aivan ihania!

Minäkin ihastuin Cathy Zielsken leiskaan. Tykkään hänen tyylistään.

pikkuhelistin kirjoitti...

Mäkin oon nyt utelias saunatonttujen suhteen ;) Tämä oli varsin mielenkiintoinen ja inspiroiva postaus!

Anski kirjoitti...

Oho, enpä ole muistanut näköjään tähänkään kommentoida. Tosi mielenkiintoinen postaus ja kivoja aiheita skräppäykseen. Näköjään osa jo toteutuneetkin :)
Jännä kyllä itselläkin enemmän tullut nyt tehtyä loppuun asti niitä aiheita, mitä oli kirjannutkin ylös, taisikin tää inspiksen haaste olla inspiroivampi kuin aluksi uskoinkaan :)