keskiviikko 7. lokakuuta 2009

Vaihtoehtoja

Mietin tässä kerran, miten skräppäilyssä lopputulos voi olla ihan erilainen riippuen siitä, millä tuulella on, tai onko kiire, tai mitä pöydällä lojuu, tai mitä telkkarista tulee... Halusin konkretisoida asiaa skräppäilykurssilla, ja kokosin pienen demonstraatiosetin. Kolmea eri väristä kartonkia, joista kerralla käytössä on 1-3, kolme erilaista otsikkoa, kolme erilaista tyyliä tekstille, neljä koristevaihtoehtoa. (Ja näissä kuvissa on kaksi valaistusvaihtoehtoa: vasemmanpuoleisissa aurinko paisteli, oikeanpuoleisissa oli pilvessä... Vasemmassa reunassa värit lähempänä oikeaa.)
Otsikot, tekstit ja koristeet liimasin kalvonpalasille, jotta niitä voisi näppärähkösti siirrellä leiskalla. Tämän ennakkovalmistelun takia kaikki koristeet ovat suorissa riveissä, tosin niin ne taitavat minulla usein olla muutenkin. :-)

Settiä valmistellessani lempparini oli (ikävä kyllä kuvaamatta jäänyt) pohja + kaunokirjoitusotsikko + journalingsuikaleet + perhoset. Nyt esillä olevista taidan tykätä ensimmäisestä, ehkä siksi että mustaa tuli kuvattua niin monessa versiossa. Tekisi myös mieli tehdä joku vaihtoehto, joka olisi ihan kokonaan erilainen, taustasta lähtien. Ja tietty pystyleiskoja pari, ja eri kokoisia.... Hauska leikki! Hiukan älytön ehkä mutta hauska...!

-----
Arvontapostauksesta unohdin, kauanko voi ilmoittautua mukaan - vaikkapa viikon verran eli tiistaihin asti.

9 kommenttia:

xing kirjoitti...

Hienoja vaihtoehtoja! Olen tosi vakuuttunut siitä, että olet oikea ihminen opettamaan skräppäystä; nämäkin ovat tosi hienoja ja oivaltavia, antavat kurssilaisilten omille oivalluksille sopivasti tilaa

Veeruliiru kirjoitti...

Voisitko seuraavaksi tulla pitämään kurssia pääkaupunkiseudulle!???? Siis aivan mahtava idea näyttää miten pienillä jutuilla voi olla mahdottoman suuri vaikutus lopputulokseen...

omuli kirjoitti...

Hitsi, että haluaisin olla sun skräppäyskurssilla! Tääkin on tosi hyvä idea. Ja muuten, mun lemppari on tuo ensimmäinen.

sannika kirjoitti...

Kiitos kommenteista! Pidän kurssia nyt ensimmäistä kertaa ja se on varmaan minulle itselleni paljon opettavaisempi kokemus kuin kurssilaisille! Joka kerta huomaa, mitä kaikkea kannattaa itse miettiä ja työstää... älyttömän avartavaa ja inspiroivaa!

Veeruliiru ja Omuli, ylipäänsä olisi hauska skräppäillä yhdessä!

Pia K kirjoitti...

Aivan mahtava juttu! Myös mun lemppari on ensimmäinen sivu :)

ninarsku kirjoitti...

Mäkin tahdon sun skräppäyskurssille! oon ihan samaa mieltä Xingin kanssa, olet kyllä ihan selvästi oikeassa paikassa muita opastamassa skräppäämisen alkuun. Niin, ja ihan hirmun hauska kokeilu, kiva vertailla erilaisia sivuja.

Hemppa kirjoitti...

Ihan huippu demonstraatio! yritin valita suosikkia, mutta en onnistunut valitsemaan vain yhtä :) Ja mäkin tahtoisin sun kurssille!

ommu kirjoitti...

Minäkin ilmoittaudun kurssille, kun tulet sellaisen tänne pääkaupunkiseudulle pitämään! Aivan loistava oivallus opetuksellisesti - ja näppärästi toteutettu. Minäkin kallistun ensimmäisen puoleen (vaikka olisi ollut kiva nähdä se SUN suosikkisi)!

Anski kirjoitti...

Onpa hauska ja mielenkiintoinen kokeilu! :) Kaikki sivut ovat omalla tavallaan kivoja, mun silmää miellyttää keskimmäiset ehkä eniten..