perjantai 4. joulukuuta 2009

Jouluverhot ikkunaan

Tässä ensimmäinen joulukirjaan tekemäni sivu. Se syntyi joskus kesällä. Aiheena on viime vuonna ompelemani jouluverhot ja leiskakin syntyi pitkälti ompelemalla. Tausta on samaa kangasta kuin verhot.

Syksyllä voitin paikan Scrapbooking with Fabric -kurssille, mutta ikävä kyllä olin silloin jo tehnyt tämän leiskan. Kurssin tärkein anti nimittäin oli muistutus tukikankaan olemassaolosta. Tätä tehdessäni ompelin kuvan ja kartonkielementit suoraan kankaalle, joka venyi ja vanui - tukikangas olisi ollut todella paikallaan! Purin ompeleet useaan kertaan - valokuvan reunasta voi havaita ylimääräisiä reikärivistöjä ompeleiden vanhoilla paikoilla. Ja täytyy tunnustaa, että edelleen sivu on vähän vinksin vonksin, mutta jossain vaiheessa sitten en enää jaksanut välittää...
"Ostin kankaan hyvissä ajoin, mutta jotenkin kävi niin, että ompelu jäi aatonaattoiltaan. Jouluverhot valmistuivat yöllä kello 2. (-08)

... mutta nythän he ovat valmiit ripustettaviksi heti joulukuun alussa!"
Numero 2 johtuu siitä, että aluksi suunnittelin tekeväni 24 sivua ikään kuin joulukalenteriksi. Sitten suunnitelma muuttui ja toistaiseksi tämä on ainoa sivu, jolla on numero. Lisään numeroita muihin sitten, kun on enemmän valmista ja järjestys selvä. Tai sitten en lisää, saapa nähdä.

PS. Tuntuu kuin Blogger kompressoisi kuvia entistä voimakkaammin - kuvat blogissa näyttävät röpöisemmiltä. Esimerkiksi kuvan tekstiä en blurrannut minä vaan Blogger. Onkohan kenelläkään vinkkejä, miten kuvat kannattaisi tallettaa, että ne näyttäisivät paremmilta?

5 kommenttia:

sirppis kirjoitti...

No hieno jouluverho...mutta en saanut tekstistä selvää, vaikka katselin pelkkää kuvaakin??. Menen ens viikolla työväen opiston blogikurssille (sosiaalisen median paja: blogien käyttö opetajille), täytyypä ottaa selville, miten on paras tallentaa kuvat!

lehtipollo kirjoitti...

Ihanan kosketeltavan näköinen sivu ja kaunis verhokangas!

Anski kirjoitti...

Ihana! Ja onpa upeat verhot!
Wordpressissä on helppo kuvientallennussysteemi..tosin et varmaan halua ihan blogia siirtää. tosin toimisko jos käyttäisit sitä vaan pelkkien kuvien paikkana.. siellä kun on ainakin tilaa (3 gigaa). Tai sitten flickr:iä käyttää monet.

Pia K kirjoitti...

Oi, taas kangasta ja ompelua, niin ihanaa - ja mä niin kadehdin!

Marzuli kirjoitti...

Aivan ihanan näköinen sivu! Kangas ja ompeleet näyttää tosi hyvältä.

Itse olen pähkäillyt bloggerissa ihan saman asian kanssa. Harmittaa kun kuvat näyttää niin suttusilta. Varsinkin valokuvaushaasteisiin en ole viitsinyt osallistua nimenomaan tuon asian takia. Kerrohan jos olet jo keksinyt keinon millä kompression voi välttää...