tiistai 16. maaliskuuta 2010

5 vuotta sitten

Värit taas pielessä, pahoittelen! Yksityiskohtakuvassa värit ovat lähempänä oikeaa.

Kuvat ovat läpikuultavia, koska siirsin ne leiskaan pakkausteipillä. Se oli ihmeen helppoa - hyvä ohje on esimerkiksi täällä. Resuisempikin lopputulos olisi sopinut tähän leiskaan, mutta nyt tuli siistiä jälkeä. Kuva on yksi lemppareistani ja ehkä skräppään sen toistekin. Tällä kertaa käytin sitä siksi, että se oli painettu mattapintaiselle paperille ja sikäli sopi hyvin kuvansiirtoon.

Asettelu oli työlästä. Aloitin kuvansiirrolla ja liimasin kuvat saman tien aluspaperiin. Sitten menikin pitkän aikaa, etten tiennyt miten jatkaisin, eikä kuviakaan saanut enää irti. Ne eivät olleet ihan suorassa, joten en laittanut mitään muutakaan ihan suoraan. Kävin läpi kaikkea, mikä mitenkään voisi sopia leiskaan, ja lopulta syntyi omaa silmää miellyttävä kokonaisuus. Pitsiä, lehtinauhaa, perhosia. Ihan viimeiseksi lisäsin kulmiin grommitit + blingit.
Teksti kertoo sellaisesta vähän väsyttävämmästä elämänvaiheesta. Blurrasin tekstin, koska nyt sen uudelleen luettuani en olekaan siihen tyytyväinen. (Yleensä kirjoitan tekstin leiskaan vasta sitä yön yli hauduteltuani, mutta nyt annoin mennä saman tien. No ei ilmeisesti olisi kannattanut...) Uusi teksti tulee olemaan aika lailla tällainen:
"Vuonna 2005 olin ollut äiti vasta hetken. Silti en enää muistanut, miltä tuntui, kun en ollut äiti.

En tiennyt, ettei lapsi nukunut, koska sängyn alla asui mörkö. En tiennyt, että lapsen vatsa on koko ajan kipeä maidon takia. En tiennyt, että se mikä on pienemmälle helppoa, voi olla isommalle mahdotonta. Enkä tiennyt, että joka vuosi helpottaa.

Itkin että en jaksa, mutta jaksoin. Tiesin että elin elämää, jonka halusin."
Tällaisia mietteitä tällä kertaa.

Tapaamisiin Ikaalisissa! :-)

11 kommenttia:

Hemppa kirjoitti...

Vau! Hieno sivu ja hieno tarina! Ja kiva nähdä Ikaalisissa :)

baula kirjoitti...

Ihana sivu ja tarina oli kovasti munkin mieleen. Kiva idea toi kuvien siirtäminen, kiitos siis linkkivinkistä. Ja nähdään!

sirppis kirjoitti...

Kauniit yksityiskohdat ja sydämeenkäypä tarina :)Ikaalisissa tavataan!

Anonyymi kirjoitti...

ihana! ja kyllä mietitty teksti on aivan mahtava! (tietty voi olla shokkihoitoa kun saa kaikki lapset samalla kertaa)

Anonyymi kirjoitti...

asettelu on erinomainen kaikkine ihanine koristeineen. tarina koskettaa!

Puuhapetenvaimo kirjoitti...

Ihana leiska, tunnelma sopii täydellisesti tuohon aiheeseen... kauniisti kirjoitettu ajatus, samoja tunteita sitä käy läpi itse kukin vanhempi enemmän tai vähemmän.

xing kirjoitti...

Minun suosikkisivuni monella tasolla. Teksti on ihana: arkinen, raaka, onnellinen ja väsynyt (ja tuttu) ja kuvansiirto onnistui tosi hienosti. Tekstin ja siirrettyjen kuvien yhdistelmästä tulee mieleen ajan ja unenpuutteen sumentamat muistot. Tykkään, tykkään, tykkään!

ommu kirjoitti...

Xing osasi hyvin pukea munkin samankaltaiset ajatukset sanoiksi! Ja ehkä pitäisi itsekin miettiä yön yli tarinaa...

Ikaalisiin!

Veeruliiru kirjoitti...

Mun on niin pitkään pitänyt kokeilla tota tekniikkaa, se näyttää niin hyvälle! Ihania ykstyiskohtia ja tosi koskettava tarina sivulla kerrottavanaan...
Ikaalisiin!

Marzuli kirjoitti...

Kaunis sivu ja hyvin näyttää kuvan siirto onnistuneen.. Hienosti kirjoitettu teksti :)

lehtipollo kirjoitti...

Tää oli livenä vielä hienompi, pakko kokeilla kuvansiirtoa joskus!