lauantai 11. joulukuuta 2010

Joululahjoja

Tämä sivu syntyi skräppäilyristeilyllä. Minulla oli siellä mukana pelkästään joulutarvikkeita, koska ajattelin, että joulusivuja tehdessä en kaipailisi mitään kotiin jäänyttä. Ja enpä kaivannutkaan.

Sivun väritys voisi olla iloisempikin - pilkkujen ja maalisuihkeen vihreä on melko tumma. Voi olla että lisään vielä jotain iloista johonkin, kun vaan keksin mitä ja mihin. Jos sivua katsoessasi tulee mieleen jokin ehdotus, kuulisin sen mielelläni!

Sivun suunnittelun lähtökohta oli tekstissä mainittu lentokoneen istuimen suoja. Espanjankielinen teksti on siitä valokopio, ja joulukuusi pienennetty kopio. Molempiin lisäilin punaista kimalleliimaa. Kuusen tähteen tulee jotain kimallusta myös, nyt vaan ei varastoissani ole sopivaa väriä.

Tarinointilappu, nyoriä, maalisuihkeella värjätyt huopakirjaimet. Olipa tässäkin vähän mitään!

Sivu päätyy joulualbumiin, sivun koko 6,75 x 9 tuumaa.

*****

Muutamassa blogissa on mietitty December Dailyn tai muun tekemistä, tekemisen tyyliä ja sopivuutta omaan elämään. Itse olen parina vuonna harkinnut December Dailyä, ja hylännyt ajatuksen nopeasti. Tykkään joulusta, mutta huomaan että jo lasten joulutossujen täyttäminen illalla seuraavaa aamua varten meinaa välillä unohtua... (Täyttelen tossuja joskus pitkin päivääkin, mutta illan viimeinen täyttö lasten mentyä nukkumaan on se, joka on unohtua.) En halua sitoutua isoon päivittäiseen projektiin aikana, jolloin on niin paljon muutakin puuhaa. Dokumentoin kyllä arkea, ja Viikko elämästä -albumit ovat lemppareitani juuri arkisuutensa ja antamansa yleiskuvan vuoksi.

Joulua tallennan muutaman sivun verran vuodessa. Aloitin viime vuonna, lopetan kun ei enää huvita, ehkä en ikinä... Tavoitteeni on todella paksu joulualbumi, jonka kaikki sivut ovat erilaisia, ja joka pursuaa meidän jouluun liittyviä muistoja, perinteitä, ajatuksia, reseptejä, mitä ikinä mieleen tuleekaan. Ja jo kahden vuoden kokemuksen tuomalla syvällä rintaäänellä voin todeta, että syntymässä on yksi lempparialbumeistani! Suosittelen muillekin, jos yhtään tuntuu luontevalta pitää projektia jatkuvasti "keskeneräisenä". Jollekulle ehkä voi olla ahdistavaakin, että projekti ei valmistu selvän aikataulun mukaisesti.

Itse tykkään tässä tyylissä myös siitä, että valitsemani kokoisissa pienissä sivuissa on hyvä kokeilla erilaisia hulluja tekniikoita. En voi kyllästyä tiettyyn tyyliin, värimaailmaan tai sivun taittoon, kun suunnittelen jokaisen sivun erikseen. Seuraavan sivun taustan olenkin muuten jo tärkännyt valmiiksi! ;-)

8 kommenttia:

Veeruliiru kirjoitti...

Mä tykkään tästä juuri tällaisena! Aivan ihana!

Tykkään myös sun joulukirjan ideasta! Ja parasta niissä on, oli tallennus muoto mikä tahansa, että ne vain paranee vanhetessaan!

xing kirjoitti...

Minä myös! Ja olen myös sinun viikko elämästä -minialbumien suuri fani

Pia K kirjoitti...

Okei, siis tärkännyt... :D
Ja joulukirjan idea on ihana, kuten tietty sivutkin :)

lehtipollo kirjoitti...

Hauska nähdä espanjaa skräppisivussa :) Ei näytä sivu ainakaan kuvassa yhtään liian tummalta vaan oikein jouluiselta ja kivalta!

sannika kirjoitti...

Kiitos kommenteista! Ehkä minun sitten vaan pitää päättää, että sivu on tarpeeksi iloinen... :-)

Marika kirjoitti...

Minusta sivu näyttää tyylikkäältä ja ehkä hivenen arvokkaalta?

Musta tuo joulukirja on niin hyvä keksintö!

Jos tietäisin, ettei se ala ressaamahan, niin tekisin kans. Mutta kun, pakkaa nuo keskeneräiset ressata sewn verta...

ommu kirjoitti...

Minäkin tykkään tästä juuri tällaisena! Ja myös sun joulukirjaideasta ja viikko-minialbumeista (ja susta myös).

Itse väsään neljättä DD-joulukirjaa ja täytyy sanoa, että vaikka kivaa onkin, niin kiirettä pukkaa kaiken muun puuhan keskellä!

sannika kirjoitti...

Ommu, kiitos ja kiitos samoin! Olisi joskus hienoa nähdä joulukirjojasi!