perjantai 4. maaliskuuta 2011

Leipurin nyörit

Maanantaina surffailin Etsyssä, ja tavoitteenani oli etsiä turkoosi-valkoista nyöriä. Tarvetta olisi noin metrille, joten kokonaista rullaa en viitsinyt tilata. Pieniäkin pätkiä oli tarjolla, mutta en löytänyt kauppaa, jossa postikulu olisi ollut suhteessa tilauksen pienuuteen nähden. No, sitten nousi kuume, joten siirryin makuuasentoon ja tilaus jäi tekemättä. Mutta ei se mitään. Kuumehoureissani koin näyn: mitäs jos kieputtaisin kahta lankaa yhteen ihan itse!

Vasemmalla itse kieputettu (3 säiettä valkeaa, kolmea oranssia muliinilankaa), oikealla ostettu nyöri. Itse kieputettu purkaantuu saman tien, mutta suunnittelemissani koristeissa teippaan päät taustaan kiinni, eikä purkaantuminen haittaa.

Että kyllä tämän vision takia melkein kannattikin potea koko hiihtoloma... (No ei kannattanut. Mutta eihän se oma valinta ollut muutenkaan.)

9 kommenttia:

Marika kirjoitti...

Pikaista paranemista!!!

Toivottavasti tuo idea edes vähän lohdutti :)

baula kirjoitti...

Itsetehtyhän näyttää huomattavasti paremmalta. Kyllähän sen pitäis kaiketi sen kieputuksenkin jotenki pysyä, kun kieputteli ensin erisuuntiin ja sit liittää ne yhteen. Hankala selittää, mut mie muistelisin joskus niin tehneeni jotain jumppakassin nauhoja koulussa. :D

Puuhapetenvaimo kirjoitti...

Etkö sä oo kuullut kumihimosta?? ;o) Tällä japanilaisella tekniikalla on helppo tehdä upeita nyörejä, pahvista voi tehdä samanlaisen työkalun kuin videossa, tosin HobbyPoint ainakin myy noita (tais maksaa 6 €). Eri kulttuureissa on vähän vastaavanlaisia tekniikoita.

http://www.youtube.com/watch?v=0RNbFjvZycs

Kieputtamalla sen saa olemaan purkautumatta kun lisätään kierrettä, onnistuu värttinällä, kuukeloi "plying with spindle".

sannika kirjoitti...

Kiitos Marika! Minulla on jo vointi hyvä, ja sohvalle on siirtynyt seuraava potija...

Sillä jumppakassikieputuksella tulee vähän eri näköinen nyöri, sellainen... nyörimmäisempi. :-) Sitäkin kokeilin. Ja ehkä joskus käytänkin.

Puuhap, nyt kyllä täytyy sanoa että en ole kuullut kumihimosta! Ja vaikka olisin kuullutkin, en ehkä olisi osannut yhdistää tähän asiaan... :D Kiitos vinkistä, pitää joskus kokeilla! Ja pitää tutustua värttinäänkin kun tarve iskee.

xing kirjoitti...

:D

Pia K kirjoitti...

Itse kieputettu näyttää hyvältä - paitsi missä se turkoosi on?!? ;) No, oletan että teit ensin kokeiluversion :)

sannika kirjoitti...

Pia sä oot niin tarkka! Joo, tämä oli kokeilupätkä, kun oranssi oli lähempänä kuin turkoosi. :-)

Niinu kirjoitti...

Mää sit tilasin etsystä...enenkuin näin tämän keskustelun!
No, tarvetta oli kanssa nimenomaan turkoosi-valkoiselle ja nyt sitä tulee sitten myös parissa muussa värissä...
Vois useamminkin miettiä, että miten itse tekisi, ei tulis ainakaan niin kalliiksi tää harrastus;)

lehtipollo kirjoitti...

Kommenteissa on parhaat jutut :D Hyvältä näyttää nyörikin!