maanantai 28. helmikuuta 2011

Viikonloppu skräppäillen

Intohimona skräppäys -tapahtumaan lähtiessä sain lapsilta ohjeet, että jos voitan Vuoden skräppääjä -kisan tai tulen toiseksi, pitää lähettää tekstiviesti, mutta jos häviän, ei ole tarvetta. Hiukan jäin miettimään, mitä pitää tehdä kolmos- tai nelossijan osuessa kohdalle, mutta onneksi sitten kuitenkin tulin toiseksi ja oli selvät ohjeet, minkä mukaan toimia! ;-)

Vuoden skräppääjä -kisassa oli materiaalina kaksi kartonkia ja kaksi kuviopaperia. Lisäksi saimme kaksi Fiskarsin leikkuria, joita oli pakko käyttää, sekä teippiä ja kohotarroja. Yhteisinä tarvikkeina oli pari arkkia die cut -kuvioita ja maaleja. Näiden lisäksi sai hakea omista tarvikkeistaan jonkin leikkausvälineen (minulla sakset), kynän (minulla laajasti tulkittuna kirjoitusvälineenä kirjoituskone) ja kolmannen tarvikkeen (lankaa). Se kirjoituskone muuten oli mukana minialbumin tekoa varten, joskaan en sitten päässyt siihen asti. En kulje joka paikkaan sähkökirjoituskone kassissa! ;-)

Viime vuoden finaaliin verrattuna materiaalia oli vähän, ja 2009 finaaliin (jolloin en osallistunut) samaten. Mitä vähemmän materiaalia on, sitä enemmän onnistuminen riippuu siitä, miten omat kuvat, tarinat ja näkökulmat sopivat annettuihin materiaaleihin, tai miten saa ne sopimaan. Omasta mielestäni kuviopaperit olivat aivan järkyttävät ja mihinkään sopimattomat, ja olin yllättynyt siitä, että useat kanssakilpailijoista itse asiassa pitivät niistä. Hyvä niin, makuja pitääkin olla monia!

Omalta osaltani olen tyytyväinen siihen, että sain leiskan tehtyä kahdessa tunnissa. Kotioloissahan hauduttelen leiskaa pitemmän aikaa, yleensä useana päivänä, siirtelen askartelupöydän ohi kulkiessani yhtä elementtiä sinne ja toista tänne. Mutta millään lailla mieleinen leiska ei tällä kertaa syntynyt - en onnistunut tavoittamaan alkuperäiseen ajatukseeni liittyvää keveyttä. No, onneksi sama kuva on jo tulostettuna minialbumia varten, joten tiedän että muisto tulee talletettua myös toisella tavalla!

Mutta tässä tämä puserruksen tulos:
Voittaja oli ansaitusti Elinarsku rennolla työllä, jossa kohtasi hyvä idea, hauska valokuva ja luonteva ja kekseliäs materiaalien & välineiden käyttö. Onnea vielä!

***

Yllättävin hetki: tapahtumassa, jonka osallistujista noin 100 % oli naisia, olin menossa vessaan ja jouduin jonottamaan. Naisten vessasta tulikin ulos mies! Millä todennäköisyydellä tällaista voi tapahtua? ;-)

Kovin ylihinta: me skräppäilijät olemme tottuneet välillä maksamaan askartelutarvikkeista järjellä ajateltuna aika paljon. Mutta hotellin aterian hinta kiri ehdottomaan kärkeen: 20 euroa salaatista, lämpimästä ruuasta ja jälkiruoasta on todella paljon, vaikka ruoka ihan hyvää olikin. Ilmeisesti tuli maksettua aika paljon ravintolan sijainnista, joka toki olikin loistava...

Paras leikkuri: Veeruliirun Starburst. Kiitos lainasta! (Näyttää siltä, että nykyään jokaisessa bloggauksessani on kiitokset Veeruliirulle, ja tilanne jatkuu samana, kun pääsen käyttämään naksuttelemiani starbursteja! :-)

Kaiken kaikkiaan ihaninta: uusien ja jo tuttujen skräppäyskavereiden tapaaminen, kiinnostavat keskustelut ja yhteinen touhuaminen, se että tapahtuma on olemassa. Kiitokset ja ensi kertaan!

14 kommenttia:

Marika kirjoitti...

Mä tykkäsin tuosta sun(kin) finaalityöstä ihan hirmuisesti!

Oli kiva taas nähärä!

Riikka Kovasin kirjoitti...

Komea työ minustakin! Kivoja yksityiskohtia (joita skräpistää) :D

maiju kirjoitti...

Upea oli sinun skräppityösi ja myös muidenkin finalistien. Tuo Fiskarsin leikkurin käyttö oli tosi hyvä keksintö. Todella upeaa luovuutta. Ihailen teitä kun pystytte tuollaisesssa tilanteessa saamaan näin upeita töitä aikaiseksi. Itseni tuntien minulta häviäisi tuollaisessa tilanteessa luovuus täysin.

maiju kirjoitti...

Ai niin ja piti sanoa, että kirjoituskone oli hauska juttu ;)

m kirjoitti...

hieno finaalityö! materiaalit näyttivät tosiaankin haastavilta, mutta hyvinhän sinä siitä selvisit.

ekana päivänä ruoka sentään oli ok, mutta erittäin ylihintaista. toisena päivänä ruoka ei ollut minusta edes kovin ok..

oli kiva tavata!

xing kirjoitti...

Yllättävin hetki oli se kirjoituskone :D Kiitos mukavasta seurasta!

elinarsku. kirjoitti...

Kiitos myös sulle! Oli tosi kivaa. :)
Mä tykkäsin sun työstä TOSI paljon ja olin kyllä ihan varma sun voitosta. Se kirjoituskone oli ihan paras keksintö kynäksi ja kovasti tykkäsin siitä pyörylästä, johon pyörittelit nauhan ympärille. Ehdottomasti skräpistämisen arvoista. :)
Ollaan yhteyksissä!

Pia K kirjoitti...

Kyllähän tuo kieltämättä kuulostaa aika extremeltä, että kun toiset on hakemassa kyniä, kaivaakin esiin kirjoituskoneen :D Siinä olisin kyllä halunnut olla paikalla! Jäin myös miettimään, että kun sai ottaa jonkin leikkausvälineen, ottiko joku jotain muuta kuin sakset - siis että onko mahdollista skräpätä ilman saksia..?

Mä tykkään sun finaalityöstä, mutta toisaalta ymmärrän miten olisit esim. erivärisillä matskuilla saanut siihen ihan eri tavalla sitä kaipaamaasi keveyttä. Kuvan ja ajatuksen luoma tunnelma on silti ihana!

lintsi kirjoitti...

onnea toiseta sijasta!!! :)

oli kiva nähdä!

Veeruliiru kirjoitti...

Mä tykkään sun finaalisivusta kovasti > valitsemasi materiaalit tukivat hienosti valokuvaa ja käytit hankalahkoja matskuja keksiliäästi ja omannäköisesti!

Hienosti kiteytetty viikonlopun tunnelma ja kokemukset!

Ja ole hyvä vaan! On kiva panna hyvä kiertämään! =)

Marie kirjoitti...

Oli kivaa tavata taas! Oli niin mainiota, kun kävelit juttelemassa muiden pöytien ympärillä ja ompelit samalla keskeytyksettä. Ja se kirjoituskone...surrealistista! :D Ensi kertaan!

Creomi kirjoitti...

Kiitos mukavasta seurasta:) Kilpailutyösi on minusta edelleen niin hieno!

Napsuliini kirjoitti...

Mäkin kyllä tykkään tästä leiskasta. Kaikista hankaloista materiaaleista huolimatta tämä on ihan sun näköinen.

Ja Pia K:lle tiedoksi, yksi finalisti ei ottanut mukaan mitään leikkausvälineitä ja osittain siksi sääntöjä venytetiin ja mukaan annettiin paperileikkuri. Muilla näytti olevan sakset mukana. =) Mutta tapansa kullakin.

kiala kirjoitti...

Oli tosi kiva tavata! Onnittelut sijoituksesta! Varsin ammattimaisesti toteutettu työ.