maanantai 2. toukokuuta 2011

Kolumbiassa

Sain valmiiksi minialbumin meidän vuodenvaihteen Kolumbianmatkasta. Tarkoitus oli tehdä yksinkertaisia sivuja, aukeamalla aina yksi iso ja pari pienempää kuvaa. Kovasti aikaa meni kuitenkin ompeluun ja harkitsemiseen eri vaiheissa. Mutta nyt on harkinnat harkittu. Mini on kiinni simppelisti saranarenkailla, mutta otin ne kuvauksen ajaksi pois.

Otsikko on chipboard-kirjaimia, jotka maalasin turkoosilla akryylimaalilla ja sitten käsittelin kimalleliimalla. Tyttäreltä sain palautetta kirjaimista: "Äiti, sä olet varmasti nyt tosi ylpeä itsestäsi. Pitäisi ainakin olla!" Taisi olla tarpeeksi kimallusta... :-) Otsikon kirjoitin espanjaksi siksi, että se sisältää kirjaimet L-O-M-A. Käsittelin ne vähän vaaleammalla kimalteella, mutta ero on sen verran vähäinen, ettei sitä juuri huomaa, kuvasta varsinkaan. Onpahan vähän omaa kivaa kuitenkin... ja toki täytyy käyttää c-kirjain, kun se kerran on mahdollista! ;-)Sisältöaukeamissa on kaikissa sama taitto. Vasemmalla on pohja kuviopaperia ja kaistale toista, pari valokuvaa. Tarinointialueen rajasin ompelemalla. Tarinointi on riveittäin paperiliuskoilla - halusin että taustan kuviopaperi pilkistelee sieltä väleistä. Nämä tekstipätkät muuten ovat syy, jonka takia minulla oli sähkökirjoituskone mukana Intohimona skräppäys -tapahtumassa, vaikka en siellä niin pitkälle minini kanssa päässytkään.

Julkaisen nyt noin puolet sivuista. Lopuissa on enemmän kasvoja eli blurrattavaa. Minua laiskottaa eikä niitä blurrailtuja sivuja ole yhtä hauska katsoakaan, joten eivätköhän nämä riitä! :-)


Koristeina on Martha Stewartin Starburst-leikkurilla leikattuja kuvioita. Kiitokset Veeruliirulle lainasta Intohimona skräppäilyssä ja Xingille ostovinkistä - nyt olen hankkinut ihan oman leikkurin! Toinenkin väkäsleikkuri pääsi käyttöön, kuviot sopivat kivasti yhteen.

Kuvioissa on joitain sivun aiheeseen liittyviä sanoja - paikannimiä tai espanjankielisiä fraaseja, ja pikkuisina koristeina kullanvärisiä ja läpinäkyviä turkooseja paljetteja. Osa pyörylöistä on kohotettu kohotarroilla, osa on litteinä pohjassa kiinni.

Lapset joutuivat matkan takia olemaan viikon verran poissa koulusta. Esikoinen sai opettajaltaan tehtäväksi pitää matkapäiväkirjaa. Idea oli mielestäni niin hyvä, että laajensin sen koskemaan myös pienempiä sisaruksia. Lähes kaikki tekstit ovat peräisin lasten matkapäiväkirjoista - aina siitä, joka tiettyä aihetta mielenkiintoisimmin käsitteli. Kunkin sivun yläreunasta näkyy, kuka minkäkin tekstin on kirjoittanut, mutta piilotin nimet kuvista.

Näitä muovikoristeita oli tarkoitus tulla muutama enemmänkin, mutta kun kiinnittäminen tuntui vaikealta, en uskaltanutkaan. Nämä ovat oikeasti hiuskoristeita, joita sain viime syksynä eräältä skräppäilykurssilaiselta. Kalakoristeet ovat uima-allasaiheisella sivulla - mihin niiden ajattelin päätyvän jo ne saadessani! :-) Suurkiitos näistäkin! Ja kyllähän ne kunnon liimalla jäivät paikoilleen, vaikka ensin ikävästi ponnahtelivat pystyyn "saranansa" varassa.

Matkalla mukana ollut kilpikonna Copa muuten ei ollut elävä, mutta ihan elävän kilpikonnan veroinen. Se oli paras matkalelu ikinä - rauhoitti väsähtäneitä tilanteita kilpikonnamaisen hitaalla ja hötkyilemättömällä tavallaan! :-)

18 kommenttia:

Marika kirjoitti...

Kaunista! Ihana, kun toinen sivu aukeamasta on iso kuva. Tuossa yhdessä rantakuvassa on ihana kuvakulma!

Pia K kirjoitti...

Oih ja voih <3 Kiva nähdä valmista! Ihan paras aukeama on tuo keltataloinen, niin upea... Tai sittenkin vihreä, ja kasvitieteellisen puutarhan jättiläispuu... Sivun kokoiset kuvat on upeita, ja ompelukset näyttää ihanilta edelleen :) Ja niin, loma on kiva pikku koukku otsikossa, ja tietysti pitää käyttää c-kirjain aina kun voi! :D

Anski kirjoitti...

Voi vitsit, tää on ihan huippu! Ihania nuo tekstit, vitsit että naureskelin varsinkin tuolle kilpikonna-jutulle, on näköjään silläkin tainnut olla lomalla hauskaa! ;D
Tosi upeita kuvia, ihania värejä ja ihanasti paperien kuosit toistavat sivujen teemaa. Kerrassaan ihana!

Riikka Kovasin kirjoitti...

Todella kiva albumi. Hienosti paperit tukee kuvien värejä! Kaunista.

xing kirjoitti...

Ihanat värit. Ja vielä ihanampi journaling. <3<3<3

maikko kirjoitti...

tämä jäi todellakin mieleen intohimoisesta ja kiva nähdä se nyt valmiina. aivan ihana <3

Creomi kirjoitti...

Aivan ihania matkakuvia ja tarinoita! Tosi kivasti suunniteltu minialbumi!! Tekstisuikaleet toimivat tässä hienosti, kauniit kuviopaperit saavat enemmän näkyvyyttä. Koristeet ja ompelut ovat erittäin kivoja.

Laura kirjoitti...

Onpa kyllä kerrassaan upeita kuvia! ihania nuo keltaiset talot. vau! Niistä olisikin kiva ottaa kuvia. Onko Kolumbiassa vaarallista matkustaa?

lehtipollo kirjoitti...

Ihana Roh-lisko ja yksilö joka pudotti toisen yksilön :D Hienosti paperit mätsätty kuviin ja ommelreuna on tietty ihan ykkönen :)

Kootut teokset kirjoitti...

Vautsi! No kyllä sulla onkin syytä olla ylpeä itsestäsi. :) Tosi hieno albumi! Papereiden & kuvien yhteistyö pelaa ja tuo idea siitä, että kaikissa aukeamissa on sama asettelu, liittää kivasti kaikki eri väriset aukeamat yhteen. Täytyy laittaa tuo idea taas oman korvan taa. :)

Veeruliiru kirjoitti...

Minikirja näytti jo työnalla ihastuttavalta, ja nyt se on suorastaan lumoava! Kyllä saat olla itsestäsi ylpeä! Isot kuvat ja ompelukset vaan on niin kerrassaan ihanat!
Ja onnea uuden starburstin omistajalle! =)

Anu kirjoitti...

Ihana miten saa yksinkertaisesti yhtenäisen ilmeen, ihan huippu tuo journalingin ompelemalla kehystys!
Isot kuvat on loistoidea!

Hemppa kirjoitti...

Vau! Kiitos nojatuolimatkasta :)

Anonyymi kirjoitti...

voi miten upeasti kuviopaperit sointuvat valokuvien värimaailmaan! aukeamat näyttävät kokonaisuuksilta. tykkään hurjasti isoista valokuvista. ja ompeleista myös!

ole ylpeä itsestäsi todellakin :)!

ommu kirjoitti...

Nyt minäkin olen piipahtanut Kolumbiassa. Tuntuu ja näyttää hienolta paikalta!

Minäkin tykkäsin eniten tuosta keltaisesta aukeamasta, vaikka kaikkihan ovat onnistuneita. Kivaa, kun niiden värimaailma vaihtelee.

SannaS kirjoitti...

supermahtava albumi!! jo pelkästään kansi vangitsee!!!! =)

sannika kirjoitti...

Kiitos kommenteista!

Laura, varmaan Kolumbiasta löytyy vaarallisiakin paikkoja jostain viidakosta, suurkaupunkien laitamilta, tms, mutta turistikohteet ovat aivan turvallisia. Olimme Aurinkomatkojen matkalla, ja eiväthän he veisi matkustajia paikkaan, jonka tietävät olevan vaarallinen. Matkoja on ensi vuonna Kolumbiaan muihinkin kohteisiin. Tiedän myös monia omatoimisesti Kolumbiassa lomailleita perheitä, ja heidänkin matkansa ovat sujuneet ilman ongelmia.

Jeppula kirjoitti...

Mahtava mini, upeita värejä!