tiistai 14. kesäkuuta 2011

Ajatuksia kaupassakäymisestä

Tähän leiskaan tallensin kuitin yhdestä lasten kanssa tekemästäni kauppareissusta, joka sujui niin hienosti, että päivittelin sitä yhdessä kassarouvan kanssa. Viereisellä kassalla asioivan pienempien lasten äidin kommentit kuulostivat niin tutuilta mutta samalla niin kaukaisilta, että käväisin pienellä nostalgiatripillä. Tässä mietteitä reilun viikon takaa, perjantaipäivältä klo 16:21. Osallistun tietysti myös kellonaikahaasteeseen.

Vasemman reunan pallokuosi on Marimekon mainoslehtisestä. Olen joskus miettinyt, että olisi kiva päästä käyttämään skräppäilyssä suomalaisia kuoseja, vaikkapa Marimekkoa. Pallopapereitahan toki on vaikka kuinka paljon, mutta tässä nyt sitten Marimekon palloja.

Olin poikkeuksellisesti sen verran hybridi, että tulostin tekstin kartongille. Onnistuin sen tähtäämisessä ihmeen hyvin! Tulostetun tekstin etu on, että sitä mahtuu samaan tilaan enemmän, vaikka muuten pidänkin enemmän käsin kirjoitetusta tarinoinnista.

Otsikkoa kootessa ohuemmista chipboard-kirjaimista jäi puuttumaan yksi s, eikä sitä oikein voinut mistään arkarrellakaan, joten laittelin sekaan toista kirjainmallia muutaman kirjaimen. Maalasin kirjaimet oransseiksi, joten väri yhtenäisti kirjaimet mukavasti. (Otsikon väri meni muuttui kuvatessa todellista punaisemmaksi - oikeasti se on paljon lähempänä leiskan muita oransseja elementtejä.) Muutenhan tässä onkin vain mustaa ja valkoista - tänään on ollut sen verran harmaata, että oli kiva käyttää värejä, jotka selvästi erottuvat toisistaan. ;-)

11 kommenttia:

ninarsku kirjoitti...

Aivan ihana! Oranssin piristävyys mustavalkoisessa kokonaisuudessa toimii! Ja mahtista, kun olet tallentanut kauppakuitin! Tarinointikin on ihana, tykkään siinä normitekstin ja kursiivin yhdistelystä. Ja otsikon kirjainten sekoittelu on tosi jees kanssa. Eli pelkkää hyvää sanottavaa :)

ommu kirjoitti...

Oranssin kanssa ei voi mennä pieleen! Enää en muista omia kauppareissujani lasten kanssa, mutta kun kuuntelen Shysin juttuja, niin huokaisen. Tosi kiva tallennus tuiki tavallisesta asiasta, jossa on jo "historian" havinaa. :)

Ja hieno ajatus tuo suomalaisten kuosien tallentaminen.

Maria kirjoitti...

Tyylikäs sivu! Oranssia sopivasti, hienot vahvat värit.

Marika kirjoitti...

Samaa mieltä, oranssin kanssa ei voi mennä vikaan!

Kaunis kokonaisuus, täynnä hienoja yksityiskohtia! Toi puu on niin nätti.

Anu kirjoitti...

Hauska aihe! Itsellä ei tulisi mieleen tästä skräpätä kun se on nimenomaan sitä toisenlaista meininkiä vielä, lohduttavaa lukea että ehkä sitten joskus..
Ihanan yksinkertainen värimaailma.

Anonyymi kirjoitti...

sitä odotellessa.... :)
(ja samalla kärsiessä siitä, että on pakko ottaa ne kaikki välillä mukaan. Vaikka täytyy antaa tunnustusta, että on tässä lähiaikoina ollut pari aika onnistunuttakin kauppareissua)

tosi kiva sivu! ja mä oon niin yrittäny puha tätä suomalaista skräppipaperisuunnitelua. (mä tykään niin paljon siitä sanna annukastakin ja marimekoista myös).

jaa muutenkin Sannika viimeaikaset sivut on ollu tosi kivoja. Mä eilen just mietin, että miks tykkään sun sivuista niin paljon ja tulin siihen tulokseen, että koska ne on niin aitoja, raikkaita ja jotenkin rehellisiä.

Anski kirjoitti...

Ihanan raikas, pirtsakka sivu kivoine yksityiskohtineen. Kauppakuitti on kiva idea.

Jeppula kirjoitti...

Ihana, ihana, ihana! Ei uskois, että kauppakuitista voi saada näin kivan sivun aikaiseksi:)

minna kirjoitti...

ihana! ja enemmän tätä just, arkisen asian ympärille rakennettua mietiskelyä ja muutoksen dokumentointia, tätä pitäis itsekin muistaa tehdä!! ja ajatella kuinka hienoa on, että saat katraasi toimimaan tiiminä, ja auttamaan, kyllä siinä muilla äideillä leuat loksahtelee! tälle ehdotan muuten pariksi sivua, jossa lapset sais kertoa kaupassakäymisestä!

Veeruliiru kirjoitti...

Ihanan näköinen tuo pitkä otsikko, muutamilla erilaisilla kirjaimilla höystettynä!
Tykkään kanssa paljon tuosta pienestä pyrpylästä vasemmassa reunassa avaamassa kauppalistaa, mainio idea!
Milloinkohan saadaan kauppoihin Marimekon tai Nanson, tai Ivana Helsingin skräppimallisto!?!? Olisko huikeeta! =)

Creomi kirjoitti...

Ihania nämä sinun kuvattomat skräppäykset!! Tosi kaunis sivu!