perjantai 30. syyskuuta 2011

Voi mummu

Tein sivun mummun albumiin taas, tällä kertaa nykyajasta. Tarkoitus oli osallistua Inspiroidu-virkkaushaasteeseen, mutta myöhästyin. Sen ansioista kuitenkin tulin aloittaneeksi sivun teon, joten kiitos inspiroivasta haasteesta taas! :-)

muistisairaus

Halusin pitää sivun yksinkertaisena, joten koristeet ovat minimissä. Leimasin pari perhosta, jotka hauraina olentoina mielestäni sopivat tähänkin aiheeseen. Tägien "kiinnitykseksi" pistelin lankaa. Pikkutägit kaipasivat jotain, ja kuituinen pallonauha oli sopivan huomaamaton elementti - vähän tekstuuria, vähän väriä.

muistisairaus-yksityiskohtaReunaan virkkaaminen on mielestäni näppärää, kun tekee reunaleikkurilla reiät valmiiksi - ainakin Fiskarsin reiällinen piparireunusleikkuri sopii tarkoitukseen mainiosti. Reiät tulevat automaattisesti samalle etäisyydelle toisistaan. Ja jos olisin viitsinyt etsiä pienemmän virkkuukoukun, reiät olisivat olleet sopivan kokoisia - nyt olivat vähäsen pieniä.

Pari pikkujuttua jäi harmittamaan - kuten että oikean alareunan perhosessa olisi kannattanut olla musta alareunassa, ruskea yläreunassa. Ja että olisi kannattanut leikata paperi letterkokoon vasta reunusleikkurikäsittelyn jälkeen (millin tai kaksi eri kohdasta), niin vasemman yläreunan virkkauksen olisi saanut viimeisteltyä nätimmäksi. Eivätkä marginaalitkaan nyt ihan täydelliset ole.

Miksi ihmeessä aina tekee mieli raportoida, mikä meni pieleen? Kun nyt kuitenkin jäi hyvä mieli siitä, että kirjoitin ylös näitä mummun muistisairauteen liittyviä asioita.

8 kommenttia:

maikko kirjoitti...

oi, todella koskettava ja kaunis sivu. ja kiitos reunusleikkurivinkistä virkkaamiseen. minulla reiäit menevätkin ihan miten sattuu, kun en jaksa merkata tms.

baula kirjoitti...

Ensimmäisenä minullekkin tuli mieleen, koskettavaa ja kaunista, ihan kuten Maikolla. Ihanat hempeät perhoset ja loistava asettelu tagien päälle.

Puuhapetenvaimo kirjoitti...

Todella koskettava teksti, hauraat perhoset sopivat tunnelmaan.

PS Minä tykkään rikkoutuneista rei'istä virkkuussa enemmän kuin jos ne olisi ehjät ja siistit. Ingvildin kurssilla "ressattiin" ihan kaikki, joten senkin puolesta ihan passelia.

sannika kirjoitti...

Kiitos kommenteista, Maikko & Baula!

Puuhapetenvaimo, mulle ei tule tuo ressaaminen yhtään luonnostaan - mutta itse asiassa rikkoutuneet reiät tosiaan saattaa olla paremmat, elävämmät. Ja kiva kuulla sinusta pitkästä aikaa, toivottavasti reissu innosti sinut taas skräppäilemään! ;-)

xing kirjoitti...

<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3

Juuri tätä.

Creomi kirjoitti...

Niin kaunis ja herkkä sivu, joita perhoset ja virkkaus täydentävät. Hienosti käytetty tageja!

Marika kirjoitti...

Uskomattoman kaunis sivu! Mä tuun tänne joka kerta innoissani, kun näen blogisi päivittyneen!

Elina kirjoitti...

Hieno sivu kerrassaan upeaan leiskojen sarjaan. Huoh. Tykkään!