keskiviikko 5. lokakuuta 2011

Mallin pohjalta

Skräppäilykurssini teemana tällä viikolla on sivumallien käyttäminen skräppäilyssä. Oman sivuni mallina käytin Studio Calicon blogista löytynyttä Sunday Sketchiä, joka oli tehty yhden lempparini Tina Aszmusin leiskan pohjalta. Malli näytti tältä:

Ja omasta sivustani tuli tällainen:

rakas-&-tärkeä

Halusin tehdä leiskan juuri tätä valokuvaa käyttäen. Mittailin vaakasuoran kuvan letterleiskaan paperisuikaleille jättämää tilaa ja tuntui, että koko leiska olisi pelkkiä suikaleita. Niinpä päätin tehdä vaakaletterin, ja tässä suikaleiden ja sisällön suhde on mielestäni sopiva.

Käytän sivumalleja verraten harvoin. Mallin kanssa skräpätessä tuntuu usein siltä, että lopputulos ei ole ihan oma. Nytkin kiinnitin kuvan ja paperisuikaleet paikoilleni ja ajattelin että kivalta näyttää - mutta onko tämä ihan minua kuitenkaan?

Kaivoin esiin langan ja neulan ja ompelin ääriviivat kolmeen paperisuikaleeseen, visuaalista kolmiota valokuvan ympärille rakennellen. Ja kun lanka oli esillä, jatkoin ompelua vähän muihinkin suikaleisiin ja kas, näköjään tuli pisteltyä kehystä myös valokuvan oikeaan reunaan. Yhtäkkiä leiska tuntui ihan omalta! :-)

Sivumallin pohjalta skräppäileminen olikin aika kivaa!

Tekstistä voinee päätellä että meillä otetaan yhteen nykyään asiasta ja toisestakin. Valmiista sivusta tuli mieleeni, että nuo paperisuikaleet ovat vähän kuin aurinkoisempia ja myrskyisempiä päiviä, joten itse asiassa juuri tämä sivumalli sopi tähän aiheeseen paremmin kuin ehkä aloittaessani tulin ajatelleeksikaan.

---

Anskin blogissa muuten on arvonta, ja arvonnassa superhieno palkinto!

6 kommenttia:

Marika kirjoitti...

Tosi kaunis lopputulos! Musta jopa kauniimpi kuin alkuperäinen luonnos!

Riikka Kovasin kirjoitti...

Samaa mieltä Marikan kanssa - lopputulos on kauniimpi ja mielenkiintoisempi kuin alkuperäinen luonnos!

Puuhapetenvaimo kirjoitti...

Ihana sivu, täytyy kokeilla itsekin tuommoista suikaletsydeemiä. Tykkään kun aina keksit tällaisia omaperäisiä toteutustapoja. Lisää! :o)

Veeruliiru kirjoitti...

Aivan mielettömän upea toteutus haasteesta! Oot niin tavattoman etevä! Ja ihan on sannikamainen tunnelma sivussa.

Jeppula kirjoitti...

Minustakin tämä on upea:) Hieno vertaus tuo, että paperisuikaleet kuvastavat niitä hyviä ja huonoja hetkiä.

taru76 kirjoitti...

Upea sivu! Ihana värimaailma ja asettelu istuu täydellisesti tuohon vaakaletteriin.