tiistai 3. tammikuuta 2012

Joulukalenteri

En taida olla ajan hermon tiheimmässä ytimessä, mutta tulin nyt kuitenkin tehneeksi sivun joulualbumiini. Tarkoitus oli tehdä sivu tai muutama ennen joulua, mutta joulutunnelma tuli tänä vuonna niin myöhään että en ehtinyt. No, koskaan ei ole liian myöhäistä nauttia joulutunnelmasta... Ostin alennusmyynnistä vielä konvehtejakin! ;-)

kenen-vuoro-avata

Sivun pohja on joulukalenteri vuodelta 2004. Se oli meidän lasten ensimmäinen joulukalenteri, joten olin laittanut sen talteen. Ihan jotain muuta etsiessäni löysin sen ja huomasin, että se on yhtä korkea kuin joulualbumini sivut (9 tuumaa). Olipa onnea! Leikkasin sivun oikean levyiseksi, naksuttelin otsikon kuvioleikkurilla, naputtelin tekstin sähkökirjoituskoneella ja piilotin kirjoituskoneen repimän alanurkan siirtokuvan alle. Päiväyksen kirjoitin korjausnauhalle ja tälläsin valkean kukkasen paikalleen, ja siinä se.

Ai joo, liimasin kiinni muut luukut kuin nuo kolme, jotka nyt juuri ovat auki. Nimittäin tälle kalenterin säilytettävälle puolelle sattui niin epätasaisesti lasten avaamia luukkuja, että olisi syntynyt ihan liikaa jälkipuheita... Luukkuihin oli tosiaan kirjoitettu, kuka minkäkin oli saanut avata. Todistusaineistoksi jäi kolme luukkua eli yksi kunkin lapsen avaama - tasapuolisempaa ei voisi olla! ;-)

6 kommenttia:

Marie kirjoitti...

Hauska muisto ja kivaa, että tallensit sen joulualbumiin - pikku hiljaa vuosien mittaan kertyvä joulualbumi tuntuu muutenkin sympaattiselta perinteeltä. (Itsekin jouduin ostamaan tänä vuonna lisää konvehteja heti joulun jälkeen, koska sain vain yhden rasian! Mikä loukkaus!) Hyvää uutta vuotta :)

Sini kirjoitti...

Oi kuinka kivan näköinen sivu. Itsekin alan tässä harkita saman tyylisen joulualbumin tekemistä kun tiedän etten tuota december dailyä jaksa enää tulevina vuosina varmaan tehdä

pikkuhelistin kirjoitti...

Superihania sekä tarina että varsinainen albumisivu. Muakin tämäntyylinen joulualbumi houkuttelee kyllä kovasti. Jos vaikka menneestä joulusta aloittaisi :)

Heli kirjoitti...

hei, kävin pitkästä aikaa lukemassa sinun sivujasi. Mukavaa nähtävää ja luettavaa.

Jeppula kirjoitti...

Mahtis idea käyttää joulukalenteria sivun pohjana:) Tarinointi on kaunis.

tutteli kirjoitti...

Todella ihana sivu ja ihana idea!