sunnuntai 15. tammikuuta 2012

Makumuistoja mummusta

O-ou, kiinnitin sitten mummun käsin kirjoittaman vanhan reseptin skräppisivuuni, ihan alkuperäisenä. Taistelin itseni kanssa pitkään - eihän ainutlaatuisia vanhoja dokumentteja voi skräppäilyyn käyttää (jos niille on joskus vaikka jotain muutakin käyttöä), pitäisi ottaa vaikkapa valokopio. Mutta enpä tiedä, missä tämä resepti sitten paremmin olisi säilynyt kuin mummun albumissa. Paperi on haurasta ja sivulle on roiskunut vuosien saatossa kaikenlaisia ei-arkistointikelpoisia ruoka-aineita. En sentään repäissyt sivua reseptivihkosta irti, vaan se oli irronnut ihan itsekseen. Tätä reseptiä on käytetty paljon ja sillä se minulle niin rakas onkin.

makumuistoja

Oikean reunan muistelukset kirjoitin Priman Writer's Tapelle, puuvillaiselle teippinauhalle. (Nauhan takana on irrotettava teipin suojus, joten nauhalle voi kirjoittaa kirjoituskoneella, tulostaa, leimailla, mitä vaan, sitten irrottaa suojuksen ja kiinnittää nauhan haluamaansa paikkaan.) Tosi kiva tarvike tekstin kirjoittamista varten! Se vaan harmittaa, että kolmen nauhan paketista yksi nauha kului tähän yhteen leiskaan - jaardi ei näköjään ole kovin pitkä pätkä.

2 kommenttia:

Leena kirjoitti...

Tuli niin muistoja mieleen.
Äitini resepteihin kuuluivat juuri nuo ohjeet. Tein molempia nytkin jouluksi.

ommu kirjoitti...

Tuli heti mieleen, että olen saanut rakkaalta anopilta (joka kuoli jo vuosia sitten) salaattikastikeohjeen. Taidanpa kaivaa sen esiin ja tehdä sivun, ennen kuin hukkaan sen kokonaan! Kiitos inspiraatiosta!