tiistai 10. maaliskuuta 2009

Tähtialbumi

Huh huh, lopulta sain valmiiksi Intohimona skräppäily -tapahtumassa aloittamani tähtialbumin. Osallistuin tähtialbumi-workshoppiin ja leikkasin sivut valmiiksi, mutta minulla ei ollut ideaa sisällöstä, joten jätin albumin odottamaan. Otin tammikuussa jo kuviakin talvista albumia varten, mutta homma ei edistynyt. Tuntui tyhmältä tehdä albumi vain siksi että saisi sen tehtyä. Vietimme hiihtoloman Rukalla ja siellä otettuja kuvia olikin kiva koota pikkualbumiin, joten lopulta tuli valmista.
Kannen otsikko Ruka 09 on ommeltu, tällä kertaa ketjupistolla. Tässä se ei näy hyvin, mutta livenä kolmiulotteisuus helpottaa sen hahmottamista. Tämä paperi ei ehkä ollut parhaiten kanteen sopiva, mutta se sattui olemaan jäljellä joten sitä sitten käytin.

Tämä oli ensimmäinen kerta, kun kirjoittelin tekstit tietokoneella, ja ihan ok sekin toimii. Etenkin, kun albumi lähinnä dokumentoi hiihtoloman tapahtumia koko perheen osalta, eikä ole mikään henkilökohtainen teksti. Mutta luulen että käsin kirjoittaminen on silti silti enemmän minun juttuni.

Vasemman alakulman kuvassa näkyy koko albumin sisältö (ennen albumin kokoamista kuvattuna) eli tosi vähänhän tähän mahtuu. Valokuvat ovat puolikkaita kymppikuvia, pari vielä vähän pienempiä. Tällainen loma-albumi toimisi jossain toisessa formaatissa paremmin. Mietin, mikä sitten olisi optimaalinen sisältö tähtialbumille. Tämä voisi toimia vaikkapa häissä avattuna jossain asetelmassa, aiheena morsiusparin yhteinen taival tms. Avatun tähden voisi sijoittaa jalustalliselle kakkuvadille tms. Tai näyttävänä pikkulahjana tämä olisi kiva. Lasten mielestä tietysti oli mahtavaa että kirja avautui tähden muotoon, ja he kiersivät ympäri tähteä tutkimassa joka aukeaman erikseen :-)

Kannessa ja oikean alakulman kuvassa näkyy höyheniä, joita käytin koristeena. Halusin albumiin jotain Rukan pakkaslunta muistuttavaa suloista ja pehmeää. Kaikkiaan käytin koristeita tosi vähän, Doodlebugin paperinauhoja lähinnä. Tekstipaperien reunat käsittelin musteilla alueen rajaamiseksi, joka toisen mustalla, joka toisen valkoisella.
Kaikki suunnittelemani kuvat eivät mahtuneet albumiin, joten piti pohtia, mihin ne laittaisi. Olen toteutukseeni tosi tyytyväinen. Ompelin kuvat kiinni toisiinsa kolmiaskelsiksaksilla pitäen valokuvat täsmälleen vierekkäin. Yläkuvassa kuvaketju on avattuna, vasemmassa alakulmassa kokoon taitettuna. Toimii täydellisesti! Tein kuvanipulle näppärän piilotaskun kannen sisäpuolelle. Nauhoista vetämällä kuvat saa vedettyä esiin. Taskuja on vierekkäin kaksi - toiseen taskuun on tulossa muita matkaan liittyviä lappusia, kunhan saan kopioitua niistä sopivat pienennökset.

Ihan kiva projekti, mutta en usko että minulla ihan heti on tarvetta tehdä toista tähtialbumia.

3 kommenttia:

pikkuhelistin kirjoitti...

Oi kuinka kivan näköinen :) Ihastuin tuohon kuvaketjuun, loistoidea!

Näitä albumeita on tullut tehtyä itsekin nyt muutama (juurikin lahjaksi) ja tosiaan tuo rajattu sisältö toisaalta vähän harmittaa. Mutta tässä ehkä tuo ulkonäkö vähän sitten kompensoi :) Mä oon jotenkin kyllä tykästynyt näihin. Aivan ihana muuten tuo idea tähtialbumin käyttämisestä hääkoristeena<3

Anonyymi kirjoitti...

Näyttää todella viehättävältä, ja minuakin viehätti tuo kuvaketju todella paljon. Täytyy kokeilla.

Tosi kauniisti sointuvat kuvat ja taustapaperit toisiinsa.

Veeruliiru kirjoitti...

Aivan ihana! =) Varsinkin tuo höyhenten käyttö ja kuvaketju viehättävät värimaailman lisäksi.
Kyllä tällaista pitää itsekin kokeilla, kun niin kivannäköisiä tulee...