maanantai 13. huhtikuuta 2009

Kukonaskelta

Tämän leiskan lähtökohtana oli Elle's Studion mainoslappu, jonka kääntöpuoli oli punasävyistä kukonaskelkuviota. Olin hankkinut juuri myös sinistä kukonaskelta, ja kun molemmissa oli toisena värinä kerma, päätin näiden värien muodostavan leiskan värimaailman. Mutta tämä värimaailma olikin minulle todella hankala. Minulla ei ole juuri mitään tarvikkeita näissä väreissä. Sain kuitenkin koottua kokonaisuuteen hiukkasen muutakin kuin kukonaskelia :-) 

Napin ja nauhan yhdistin kukaksi nähtyäni sellaisen ainakin täällä. Tosin ompelin sen yhtenäisestä nauhasta enkä leikellyt nauhaa pätkiksi - ajattelin että kukasta tulisi liian paksu ohjeen systeemillä. Ja sopivanväristä nauhaa olikin vain tuo yksi ainoa pätkä.

Jenni Bowlinin journalingtarraan tulee vielä tekstiä, mutta minulla ei ollut nyt sopivaa kynää sen tussia hylkivällä pinnalla käytettäväksi. Otsikon tein ompelemalla, koska yksikään kirjaintarra ei ollut väriltään lähellekään sopiva. (Itse asiassa punainen lankakin on liian kirkkaan punainen, mutta pitihän se otsikko jotenkin saada tehtyä!)

Valokuvat ovat edelleen viimeisiä tulostettuja, värit ovat sameat ja henkilöt monissa kuvissa pieninä. Mutta tämä juttu pyöräilynopettelusta kuvaa tyttöä niin hyvin, että se piti saada talletettua albumiin. Kuvista tekemäni kollaasi on omituisin kokoamani. Tulipa opittua sekin, että kun kuva on leikattu pienemmäksi, se on sitten ikuisesti pienempi eikä siitä enää palaudu alkuperäiseen muotoonsa... ;-)
Teemana leiskan tekemisessä oli "vaikeuksista voittoon", ja siinä mielessä olen ihan tyytyväinen, vaikkei se lempparini olekaan.

6 kommenttia:

pikkuhelistin kirjoitti...

Tykkään kovasti! Kuvakollaasi näyttää mun mielestä oikein kivalta samoin kuin leiskan asettelu muutenkin. Tykkään myös hulluna kukonaskelkuviosta. Ja tuo runsas nauhakukkanen oli kyllä niin söpö, kiitti linkkivinkistä!

Laura kirjoitti...

Hassua että tuo kuvio on suomeksi kukonaskel ja englanniksi hound's tooth eli.. hmm.. koiranhammas. hihi! :) minusta sinun leiskasta tuli hieno!

baula kirjoitti...

Nauhakukkanen on ihana, kiitos vain vinkistä! Minä taidan olla melko puusilmä, kun en ole moisesta kukonaskeleesta kuullutkaan.. :D Otsikko on aivan mahtava!

omuli kirjoitti...

Kukonaskel on pop! Tykkään kovasti kuvien asettelusta. Ja nauhakukka on ihana, tietysti.

Veeruliiru kirjoitti...

Siis mä tykkään aivan mielettömästi tästä sivusta! Värit on raikkaat, kuvat hauskasti aseteltu ja jornaling ja kukonaskel...
Joo, kukonaskel on villinnyt tämänkin... =)

Anski kirjoitti...

Näyttää kivalle :)
Itse en aina välttämättä käytä otsikkoa ollenkaan, jos ei sopivia kirjaimia tahdo löytyä.
Tuo otsikko kyllä sopii tähän, ainakaan tuossa nettikuvassa väri ei näytä liian kirkkaalta minun silmääni.