keskiviikko 8. huhtikuuta 2009

Pitkä ja Pätkä

Teetettyjen kuvien rasia alkaa olla lähes tyhjä, ja sen huomaa kuvista. Ne ovat ajalta ennen kameraa, kännykän kameralla kuvattuja. Mutta onneksi on keksitty sakset ja paperileikkuri!Tätä leiskaa varten olin teettänyt neljä kuvaa. Kahdesta mietin, miksi ne olin teettänyt - päähenkilöt näkyivät kuvissa takaa päin  ja tosi pieninä. Leikkasin kuvista paaaljon pois ja niiden käyttämisessä alkoi olla hiukan järkeä. Sitten huomasin, että minulla on niihin juuri täsmälleen sopivan kokoiset ja muotoiset mustapilkulliset siirtokuvakehykset ja totesin että pikkukuvat on pakko saada mukaan! ;-)

Verrattuna edelliseen leiskaan tämä syntyi helposti. Sommittelin kuvia ja papereita alusta alkaen neliöön, ja tiesin heti värit valittuani että keltainen kukka pääsisi kulmaan. Sitten muistin, että minulla on mittausteemaan liittyvä siirtokuva-arkki ja tarramittanauhaa. Otsikko oli helppo tehdä näillä kirjaimilla, koska ne olivat ainoat mitkä varastostani tähän sopivat. Leiska näytti keskeltä vielä vähän tyhjältä, joten lisäsin rivin nappeja ja pätkän paperinauhaa. Nappeihin pujottelin langat vaikka käytinkin kiinnitykseen liimapisteitä. Langanpäät jätin näkymään nappien alta, niin niistäkin tuli vähän lisää sinistä. Tekstin päätin kirjoittaa paperisuikaleille, jotta kuviopaperi pilkahtelisi suikaleiden välistä. Kastoin suikaleiden alareunat leimasintyynyssä, ja valmista tuli.

-----
Nyt pitää vielä mainostaa Cathy Zielsken blogia. Hän aloitti blogissaan kuukausittaisen teeman Design Do-overs, jossa hän tekee uusiksi jonkun lukijan lähettämän leiskan ja kertoo miksi teki minkäkin valinnan. Älyttömän mielenkiintoista!

5 kommenttia:

omuli kirjoitti...

Kerrassaan ihastuttava! Värit ja asettelu, kaikki natsaa!

Nannuli kirjoitti...

Asettelu on todella kiva. Tykkään myös kukkasessa kulmassa

Anski kirjoitti...

Siis miten hieno, oooo-oooo! Rakastuin tähän heti ensi silmäyksellä! <3

Hemppa kirjoitti...

Ihana! Mä rakastan kaikkia mittanauhajuttuja, joten ei tästä voi olla tykkäämättä. Pitäisi itsekin olla rohkeampi leikkelemään kuvia pienemmiksi, tässä sivussa kuvat toimii.
Mäkin tykkäsin hirmuisesti Cathyn make-overista. Odotan jo seuraavaa innolla, kuukausi on vaan niin pitkä aika...

Anonyymi kirjoitti...

Aivan sairaan kiva!