perjantai 18. joulukuuta 2009

Joulutossut

Lapset saivat viime vuonna joulutossut, joista aina aamuisin löytyy jotain kivaa, ja parhaassa tapauksessa päivälläkin. Tossut ovat olleet samanlainen menestys kuin omassa lapsuudessani. Tänä vuonna pienemmät odottivat tossuja niin kovasti, että kävivät joulukuun ensimmäisenä aamuna klo 3 tarkistamassa, ovatko tossut ilmestyneet paikalleen...

Tein parista ensimmäisestä tossullisesta vuodesta yhteenvetosivun.

Tarinointi:
Ompelin lapsille joulutossut kuten minulla ja siskollani oli. Vähän pienet tuli, ei mahdu vanha klassikko mandariini. Mutta muuta pientä mahtuu...

[2008] ... kuten sivuja espanjankieliseen itsepiirrettävään kirjaan, yksi joka päivä. Ja rusinoita, xylitol-purkkaa ...

[2009] ... tai hienoja tusseja. Kuvassa keskimmäisen listaus puuttuvista tusseista - nehän oli numeroitu mutta tulivat sekavassa järjestyksessä.
Valkoinen kynäni tekee niin paksua jälkeä, että tekstiä mahtui paljon vähemmän kuin olin suunnitellut. Esimerkiksi tuo tarina heräämisestä klo 3 jäi pois.

Otsikko muotoutui vahinkojen kautta. Kiinnitin huopakirjaimet suoraan huopaan ja ne pysyivätkin paikoillaan hyvin, mutta vaikka valkoisen tekstin valkoisten palleroiden päällä pystyikin lukemaan, se näytti vähän hölmöltä. Rajasin kirjaimet palleroiden kohdalta mustalla tussilla, ja ne näyttivät edelleen hölmöiltä. Niinpä irrotin kirjaimet, kiinnitin ruskeaan paperiin ja leikkelin paperin nelikulmioiksi. Nyt huopakirjaimet pohjineen matkivat noita valmiita pieniä kirjaintarroja, ja kokonaisuus näyttää ihan mukavalta. Otsikon ja kaiken muunkin kiinnitin ompelemalla - se tuntui kestävimmältä kiinnitystavalta.

Pikkukuvien värit ovat nyt aika lailla vinksallaan. Kyllä niissä ihan oikeasti on väriä, tässä vaan ei näy.

Ja montako yötä jäljellä? Tusseja ainakin puuttuu kuusi. ;-)

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

joulutossut! ihana idea! liekö tästä kehittelisi jotain omille lapsille kun olen vähän yrittänyt haeskella jotain mitä ottaa meille perinteeksi. tänä vuonna pelkkä suklaakalenteri on ollut tarpeeksi jännittävä :).

xing kirjoitti...

Ihana perinne minunkin mielestäni. ja voin kuvitella tuon kello kolmen :)

ommu kirjoitti...

Hauska perinne! Minä sain tehtyä sentään nuorimmalle (16 v) joulukalenterin sillä lupauksella, ettei siihen kurkita kuin päivä kerrallaan. Siitä tulee karkkien lisäksi esim. huulikiiltoa, luomiväriä, rahaa ( 2-eurosia) ja hän on ollut ihan innoissaan koko joulukuun!

Veeruliiru kirjoitti...

Miten ihana perinne ja miten ihanan pehmoisen sivunkin olet siitä tehnyt!!

Anski kirjoitti...

oi, tulee mieleen oma vanha joulusukka lapsuudesta :) Aivan ihana ja söpö sivu!

sannika kirjoitti...

Kiitos kommenteista! Joulutossut oli ihanat ja on edelleen. Ainoa vaan että se on tossujen täyttäjälle vähän muistamisintensiivinen projekti... Ihan joka ilta en ole muistanut sujauttaa ylläriä tossuun, oho! Mutta melko lailla ilman traumoja on selvitty, sekä lapset että minä... ;-)