sunnuntai 3. tammikuuta 2010

Ohjeen mukaan toteutettu

Inspiroidu-haasteen ohjeesta piti yksi lause lukea toiseenkin kertaan. "Talven paukkuvat pakkaset voivat aiheuttaa toimintakyvyttömyyttä monella tavalla. [...] Auton ovet ovat jäässä, sormenpäitä punottaa ja lapsi on testannut jäätynyttä metallitolppaa kielellään." Juuri tuo kielihomma meillä tapahtui. Kuvaa ei tullut napattua tolpasta eikä kielestäkään, mutta itse tapahtuma kyllä pysyy hyvin muistissa. Joku pakkaskuva tähän tietysti olisi sopinut, mutta tällä kertaa huvitti skräpätä kokonaan ilman kuvaa.

Leiskan asettelu on Cathy Zielsken, samoin värit. (Tai no, väriehdotuksessa oli myös syksyiset oranssi ja keltainen, jotka jätin käyttämättä. Kuvan paikka olisi ollut hiutalepaperin kohdalla.) Olen Zielsken Design Your Life -nettikurssilla, jossa mm. toteutetaan leiskoja Zielsken mallien mukaisesti. Pidän Zielsken tyylistä kovasti - saapa nähdä kehittyykö oma tyylini siihen suuntaan tulevien viikkojen myötä.

Teksti on tyttären. Kirjoitin sen ensin ylös lapsen sanelusta, sitten sanelin lapselle joka vuorostaan kirjoitti sen kartonkiin. Näin tarinasta tuli oikean pituinen. Tarinan opetus on mielestäni kerrassaan viehättävä. Itse toteaisin vähän yleisemmällä tasolla, että kieltä ei pakkasella kannata laittaa metalliin. Lapsi oppi, että ei kannata olla tolpan vieressä, kun pyydystää lumihiutaleita. Kun niitä nyt kuitenkin tulee pyydystettyä, eikö vaan?!

No mitäs tässä sitten on minun tekemääni? Paperivalinnat, huopakukka (johon ohje täällä), ja lumihiutalepaperin lumihiutaleet. Niin tyypillistä: teen "nopean" leiskan, ja alan sitten värkätä siihen lumihiutaleita, kun en löydä sopivaa paperia... Leikkasin hiutaleet silkkipaperista, kiinnitin kartonkiin decoupage-lakalla ja koristelin kimalleliimalla. Skanneri armeliaasti häivytti lakan kiillon kartongista lumihiutaleiden ympäriltä, joten kerrankin jokin näyttää ruudulla paremmalta kuin livenä! ;-) Ainakin tässä silkkipaperissa muuten on happokynätestauksen perusteella happoja, joten sitä ei kannattaisi käyttää, jos olisi kovin tarkka kuvien suhteen. Mutta tässähän ei ole kuvaa, joten ei väliä!

Tämä mallin mukaan skräppääminen on vähän outoa - tavallaan helpottavaa käyttää valmista mallia, mutta toisaalta prosessista jotain ihan oleellista jää puuttumaan. Hmm. Kiinnostava kurssi joka tapauksessa!

10 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

mainio tarina sivussa :). kivat talviset värit, lumihiutaleet ovat kuin kaunista pitsiä. kiva kuulla mitä zielsken kurssilla tapahtuu. itse ajattelin siihen osallistua myös, mutta peruin päätökseni tällä kertaa - tuntui liian työläältä tähän hetkeen! kiinnostuksella seuraan kuitenkin muiden osallistujien kurssitekemisiä!

ninarsku kirjoitti...

mulle on niiiiiiiiin käynyt näin itsellekin. Ihana, kun tyttäresi on itse kirjoittanut tekstin sivulle. Huippu sivu ilman kuvaakin.

Hemppa kirjoitti...

Ihanan talvinen sivu, vaikka aihe on vähemmän ihana. Noi lumihiutaleet on tosi kauniita!

Mä olen muuten myös samalla Zielsken kurssilla, mutta tämä sivu on vielä tekemättä...

omuli kirjoitti...

Lapsen kirjoittama teksti on ihana! Samoin lumihiutaleet, tosi kauniita.

xing kirjoitti...

Kaikkien lasten on pakko tehdä tuo ainakin kerran, nimimerkillä minäkin lapsena :) Klassikkoaihe, siis! Kauniit värit ja lumihiutaleet. Hempan sivua odotellessa :)

ommu kirjoitti...

Tämä tyhmyri on liimannut kielensä useampaan kertaan! Aivan suloinen tarina ja sivu - enkä jaksa olla ihmettelemättä, miten viitsit tehdä niin paljon sivujesi eteen. Nuo lumihiutaleet on todella kauniita.

Kiva kuulla, mitä jää käteen Cathyn kurssista, jota itsekin jossakin vaiheessa harkitsin.

sannika kirjoitti...

Kiitos kommenteista. Ja on muuten minullekin käynyt näin... :-)

Ommu, kyllä itsekin vähän ihmettelin, miten taas paloi aikaa. Mutta kun tuli mieleen kokeilla niitä lumihiutaleita ja sitten kun aloitti, piti jatkaa... :-)

lehtipollo kirjoitti...

Hyvin opittu! Cathyn marginaalit selvästi sivussa :) Ihana kukkanen ja lumihiutaleet!

Veeruliiru kirjoitti...

Tää on hulvaton tarina, vaikkei sitä varmasti ollutkaan "saalistushetkellä"!! Lumihiutaleet on niin kovin kauniit ja kiitos kukka-ohjeesta, sit on pakko kokeilla joskus!

Hyvää alkanutta vuotta!

Anski kirjoitti...

Kaunis sivu, ihanan talvinen.
Hih, lasten logiikka :) Ja joo, pakkohan toi kielen jäädyttäminen on kaikkien kokea ;D