tiistai 14. joulukuuta 2010

Reilu puolet molempia

Tämän sivun tekemistä olen suunnitellut pitkään! Sivun taustalla olevan pitsin hankin toissa kesänä, ja nyt tärkkäsin sen kovaksi. Homma tuntui työläältä aloittaa, mutta helpostihan se kävi, kun vaan pääsi vauhtiin. Varsinkin kun sokeritärkin resepti on helppo: sokeria ja kuumaa vettä, reilu puolet molempia. :-) Kolme ympyrää pitsistä jäi käyttämättä, joten jossain vaiheessa pääsen tekemään niistä vielä erillisiäkin koristeita. (En muuten tiedä, onko sokerissa jotain valokuville haitallista aihetta... happoja nyt kai ei ainakaan! Sokerista sivua ei varmaan kannata päästää kastumaan, mutta eipä se suositeltavaa ole muutenkaan.)


Valokuvassa näkyi harmillisella tavalla katon elementtien (tms) rajoja ja lampun valkeaa reunaa, joten hioin siitä hiekkapaperilla yksityiskohdat pois. Otsikko ja rivit ovat Jenny Bowlinin siirtokuvia.

Pienessä koristerykelmässä on pätkä washi-teippiä, rusetti vihreästä nauhasta, Priman koriste ja valkoisessa langassa roikkuva läpinäkyvä sydän.

Washi-teipin löysin Postista! Olen ihaillut teippejä Etsyssä lukuisia kertoja, mutta en ole postikulujen takia raatsinut tilata. (Muutaman yksivärisen rullan ostin kerran matkalla ollessani.) Mutta nyt kahden rullan pakkaus (tällaiset kuviot) maksoi lähipostissa 6 euroa... Yksittäisten rullien hintaan verrattuna olivat vähemmän kalliita kuin Etsyssä, eikä postikuluja tietenkään tarvinnut maksaa. Olipa iloinen yllätys!

Pitsin toiselle puolelle tulee toinen sivu, jota valmistelin jo mustalla kartongilla, joka näkyy pitsin takaa amaryllis-kuvan reunoilla. Kiinnitin valokuvan ja toisen puolen kartongin kahdesta kulmasta ompelemalla vihreällä langalla ja toisista kahdesta liimatäplillä. Viimeiseksi tungin kuvan reunan alle vielä valkoisen pitsin.

Tälle sivulle löytyi väreiltään erittäin sopiva paikka joulukirjasta, joten hyvä että edellisen sivun värit ovat juuri sellaiset kuin ovat! :-)

8 kommenttia:

m kirjoitti...

ihanat pitsit! ihana sivu! ja minunkin suosikkijoulukukka, tosin valkoisena versiona!

minä tilasin noita teippejä happytape nimisestä kaupasta, en tosin muista mitä postikulut olivat, mutta siellä on myös edullisempia monen rullan pakkauksia.. ja jostain muualtakin kuin postista niitä ilmeisesti saa ostettua, mistähän se nyt olisi ollut.. tosi herkullisia teippejä!

Pia K kirjoitti...

Ihan mahtava idea, ja kaunis sivu!

Washi-teipit on hienoja. Onko ne hapottomia?

En voi lakata ihastelemasta pitsiä sivun taustana - pakko varmaan kokeilla itsekin joskus! :)

Jeppula kirjoitti...

Rakastan muutenkin pitsejä, joten aivan ihana idea käyttää koko sivun taustana. Taidan kipaista myös lähipostiin katsomaan noita teippejä;)

xing kirjoitti...

Ihana sivu! Jotenkin niin Sannika. :) Kuulostaa hauskalta tuo tärkkääminen.

Ja washi-teipit ovat selvästi kovaa vauhtia tulossa Suomeen, sillä olen törmännyt niihin mm. lastenvaatekaupassa Helsingissä, jossa niitä oli myös myynnissä

Puuhapetenvaimo kirjoitti...

Samaa mieltä kuin edelliset kommentoijat :)

Veeruliiru kirjoitti...

Oi, mikä idea! Ihanan erilainen sivu! Kyllä amaryliksen kelpaa! =)

Mä bongasin washi teippejä Postin lisäksi myös Akateemisesta! Ei Suomi mikää takapajula oo, ainakaan tän asian tiimoilta...

Creomi kirjoitti...

Ihana!! Minä niin tykkään pitseistä. Pitää itsekin kokeilla tärkkäämistä. Kiitos vinkistä :)

sirppis kirjoitti...

Hieno!