tiistai 1. marraskuuta 2011

Hyvä ennuste

Halusin tehdä sivun esikoisen kiinnostuksesta sääennusteisiin ja ruokalistoihin, tällaiseen arkiseen tietoon siis. En ole tullut ottaneeksi valokuvaa hänestä sääennustetta tutkimassa, joten päätin käyttää tavallista hymykuvaa. Ja kun kuva ei ollut ohjaamassa värivalintoja, pääsin toteuttamaan valkopohjaisen väriläiskäleiskan, joka on ollut suunnitelmissani jo jonkin aikaa.

puuropäivä

Sivun pohjaksi olisi sopinyt hyvin paperi, johon olisi valmiiksi painettu kalenteri, mutta en ollut tullut hankkineeksi sellaista. Niinpä ompelin ruudukon ompelukoneella - tai rei'itin, lankaa en käyttänyt ollenkaan.

Sääennusteisiin liittyvät auringon, pilven ja pisarat ompelin kahdesta kerroksesta huopaa. Leikkasin päällimmäisen kerroksen oikeaan muotoon ja ompelin sen vähän isommalle huovanpalaselle, ja leikkasin alemman huopakerroksen oikeaan muotoon vasta sen jälkeen. Mukavasti sujui! Aterimista tein sen verran pienempiä, etten viitsinyt edes kokeilla kahden kerroksen toteutusta.

Otsikon leimasin ensin, sitten käsittelin kimalleliimalla. Ihan mieluiten olisin käyttänyt selkeitä oransseja kirjaimia, mutta sellaisia ei nyt ollut, eikä maaliakaan. Ja toisaalta kun en keksinyt mitään lyhyttä otsikkoa, tällainen ääriviivaotsikko toimii ehkä ihan hyvin.

Osallistun leiskalla Inspiroidu-haasteeseen, jonka aiheena on virhe - ehkä oikeastaan en sanoisi suureksi virheeksi pohtia pukeutumista lähinnä ennusteiden eikä toteutuneen säätilan perusteella, mutta on se vähän hassua ja välillä vähintäänkin epäkäytännöllistä. Mutta jos se ei ole virhe, niin ainakin alareunan kimalleliimatahrat ovat! ;-)

17 kommenttia:

Laura kirjoitti...

Voi miten IHANA!!! Nuo huopakuviot on supersuloisia! :)

Kootut teokset kirjoitti...

Hauska tulkinta aiheesta. :) Ja noi huopakoristeet ja kimalleotsikko ovat ihan <3

Riikka Kovasin kirjoitti...

Otsikko on ihan parhautta juuri tuollaisenaan! Huopakuviot on myös upeat!

ninarsku kirjoitti...

ihanat huopakuviot ja rei'itetty taustakartonki! Otsikkokin on ihan superherkkunen, onneksi ei ollut aakkosia tai maalia!

elinarsku. kirjoitti...

aivan mieletön! huopakoristeet niiiiin hienot ja rei'itetty pohja ja etenkin otsikko! mä oon ihan fanina!

Nelsson kirjoitti...

Upea!! Saako tämän skräpistää?

sannika kirjoitti...

Kiitos kommenteista! Omakin silmä tottuu otsikkoon, onhan se kiva vaikka toisenlaista suunnittelinkin... :-)

Nelsson, anna mennä vaan, skräpistäminen on hyvästä!

lehtipollo kirjoitti...

Ihana! Ruudukko ja värit ja koristeet toimivat niiin hyvin! Otsikkokin on just hyvä.

Veeruliiru kirjoitti...

Kerrassaan ihastuttava otsikko, puhumattakaan huopakoristuksista ja reikäruudukosta! Paljon ykstyiskohtia ja oivalluksia, mutta silti niin ihanan raikas kokonaisuus! Vaan niin upea!

Minerva kirjoitti...

Ihana leiska hauskasta teemasta. Tykkään kovasti!

Jeppula kirjoitti...

Wau, wau, wau, jälleen kerran aivan nerokas sivu! Nuo huopakuviot on niin makeet ja samoin ompelukoneella surautettu tausta:) Että wau!

Puuhapetenvaimo kirjoitti...

Hienot huopakuviot, ja tuo otsikko on aivan mahtava, kiva kun kerroit tekniikan! Mä ensin katsoessa ajattelin, et oot leikellyt ääriviivat tarra-arkilta tai jotain. Omistan monet eri aakkosleimat, tuolla tavalla en ollut keksinytkään vielä käyttää.

Marika kirjoitti...

Mageet huopakoristeet!

Ja ihan mielettömän hyvä idea tuo ommeltu ruudukko! Pakko skräpistää! :)

Puuhis kirjoitti...

Upeet koristeet, nuo huopaiset!

Minna Enqvist kirjoitti...

Mielettömän hieno leiska. Terveisiä sinulle kaikin puolin. Olisi kiva olla aktiivinen kommentoija ja ilmoitella itsestään eikä vaan stalkata, mutta tiedäthän. Ei vaan saa aikaiseksi. Elän toivossa että tuleva vuosi olisi vähän hellempi niin pääsisi vaikka johonkin skräppäily tapaamiseen.

Seija kirjoitti...

Kuinka ihmeessä jotkut oikein osaakaan ideoida? Meinas olla vaikeeta löytää se virhe, vaan onneksi luin selostuksesi.
Eka kertaa vasta ennätän katsoa skräppäyshaasteen tuloksia.

m kirjoitti...

aah, taas täällä ihastelemassa tätä.. on vaan niin ihanat huopajutut ja otsikko on aivan ihana. ja reikäpohja. oih..