maanantai 17. syyskuuta 2012

Äänentoistollinen historiani

Aloin miettiä tämän minin tekemistä ensimmäisen askarteluristeilyn (olikos se 2009?) jälkeen. Ostin Tukholmasta paperia ja vellumia, jotka toivat mieleeni vinyylilevyn. Samana syksynä opetin ensimmäisen skräppäilykurssini, ja yksi kurssilainen toi yhteisesti käytettäväksi tapettikirjoja. (Kiitos!) Yksi tapetti muistutti jollain tavalla c-kasettia.

Pitkän hauduttelun jälkeen olen saanut valmiiksi minialbumin "lo-fi hi-fi" eli äänentoistollinen historiani, matalampaa ja korkeampaa äänentoiston tasoa. Tein minin keväällä puoliväliin, kyllästyin enkä enää muistanut, mitä ideaa koko minissä oli. Viime viikolla luin keväällä kirjoittamani tekstit ja naureskelin niille, ja vakuutuin että valmista pitää tulla. Ja tuli! Jei!

lofi-hifi-kansi

Polaroid-tyyppiset kuvat tein jossain netin palvelussa. Kannen kuvassa näkyy vähän kaiutinta ja kuopuksen tekemä kilpikonna, joka on askartelutilassani olevan cd-soittimen päällä. Kuvissa on yksityiskohtia eri soittimista mutta tästä kannen kuvasta sitä ei taida pystyä päättelemään kukaan muu kuin minä. :-)

Ja hei: käytin kaksi äffää! 

1

Yksinkertaisen johdantosivun tein viime hetkellä, kun tuntui ettei ihan suoraan voi hypätä asiaan.

2

Vasemmalla se kasetin mieleen tuova tapetti, josta alussa mainitsin. Ja muutama oikea kasettiin kiinnitettävä tarra. Viimeksi olen äänittänyt kasetille varmaan 20 vuotta sitten, mutta onneksi pidin tarrat tallessa - olihan niille käyttöä, kun tarpeeksi odotti...

Oikealla ensimmäinen kurkistusikkuna vellumissa. Kurkistusikkunat kopioin Nicole Samuelsilta. Nicolen ikkunoista kurkki pikkuinen poika, minun ikkunoistani nappuloita ja muita laitteiden yksityiskohtia.

3

Ensimmäistä kuvasivuani tehdessä havaitsin, että kirjoituskoneella kuviollisella fabribille kirjoittaminen ei ole täysin ongelmatonta. En kuitenkaan tehnyt sivu uusiksi. Ihmeellistä suurpiirteisyyttä! ;-) Maaliroiskeita on minissä siellä täällä, tälläkin sivulla.

4

Sivuille jäi tyhjiäkin kohtia. Ajattelin, että voin lisäillä juttuja käsin kirjoittamalla, jos jotain tulee mieleeni kirjan kokoamisen jälkeen. Ja niinpä tulikin, ensimmäinen täydennys tuli jo lisättyä tuohon vasemmalle sivulla.

Oikealla se vinyylilevyä muistuttava paperi + vellum -yhdistelmä, joka koko projektin käynnisti.

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

Että sellainen. Takakansi on samaa beessiä puukuviota myös takapuolelta, mutta siitä ei ole kuvaa, koska alkoi sataa.

Kirjasen sidonnan tein taas Anja Waden ohjeiden mukaan.

12 kommenttia:

Sini kirjoitti...

Ihana ja tuo aihe, aika kutkuttava =)

Anski kirjoitti...

Voi miten ihana ja mahtava idea! Ihanat nuo kurkistusaukot!

Riikka Kovasin kirjoitti...

Aijaijai - miten mahtavaa! Huikea kokonaisuus, huippua että teit valmiiksi saakka!

Anonyymi kirjoitti...

miten hauska! erilainen aihe ja upea ulkoasu :)! mahtavaa, että kirjanen valmistui!

Minna Enqvist kirjoitti...

Upea albumi! Tykkään sun tyylistä!
Tässä kohtaa on pakko kyllä kommetoida IS_ssä puituun skräppäystahtini hidastumiseen, että vielä uskallan sanoa itseäni "nopeaksi" skräppääjäksi. ;-)

Creomi kirjoitti...

Aivan mahtava albumi, tyylikäs!! Osaat toteuttaa aivan upeita minejä. Vellumi ja kurkistusikkunat toimivat tosi hyvin ja aihe on ihanan erilainen, kiehtova :)

PaperiSydän kirjoitti...

Vau! Onpas tää kiva <3 Niin täynnä yksityiskohtia. Ja tosta tapetista tulee tosiaan mieleen kasetti :) Haluun nähdä tän livenä vielä myöhemmin, että pääsee tutkimaan tarkemmin :D

ommu kirjoitti...

Siis mitä historian tallentamista! Vau! Voisin hyvin kuvitella, miten lapsesi tai lapsenlapsesi aikanaan tutustuvat "muinaiseen" historiaan!

Ja kirja on kaunis. Niin monia ihania yksityiskohtia! Olen ihan vihreänä kateudesta ja punaisena ihailusta!

Anu kirjoitti...

Hauska aihe, ihana kuulla että joku mikä on ollut kauan mielessä ja jo keskenkin voi vielä saada tuulta alleen.
Kurkistusaukot täytyy ottaa käyttöön sopivan tilaisuuden tullen!

sannika kirjoitti...

Kiitos kommenteista!

PaperiSydän, juu tuon nähtäväksi... vaikka eilen unohdinkin :-)

Emmo, kaikki on suhteellista mutta sinusta ja hidastumisesta ei voi puhua samana päivänäkään! ;-)

Puuhis kirjoitti...

Apua, aivan mahtava idea tehdä albumi tapeteista. Itsekin olen hamstrannut muutaman mallikansion kaappiin!

Ihanat luukut.

Juuli kirjoitti...

ihan mahtava albumi! tykkään tosi paljon tän tyylistä: paljon yksityikohtia mutta silti tyhjää tilaa ja kauniita, selkeitä linjoja!

eksyin pitkäksi aikaa lukemaan sun juttujas ja ihan älyttömän ihania sivuja oot tehnyt! varsinkin edellisen postauksen väriläiskienvalutus houkuttelee kovasti skräpistämään!