torstai 8. tammikuuta 2009

52Q: Wishes for 2009

Viime vuoden puolella törmäsin netissä Emily Falconbridgen Mini Art Journal -haasteeseen, jota hän oli emännöinyt vuonna 2007. Se tuntui heti omalta, ja harmitti että löysin sen vasta puoli vuotta haasteen päättymisen jälkeen. Mutta kas! Tänä vuonna Emily vetää haasteen uudelleen! Osallistun tietysti! 

Olen miettinyt jonkin art journal -tyyppisen jutun tekemistä jo jonkin aikaa. Tässä haasteessa on ihanaa sivun fyysinen pienuus. Edellisellä kerralla monet olivat käyttäneet pohjana pelikorttipakkaa. Itse valitsin pohjaksi laput, joita olen kerännyt ostamistani vaatteista jo jonkin aikaa. Tosi tosi minejä sivuja siis on tulossa :-) Sivuista tulee myös eri kokoisia ja mittasuhteiltaan erilaisia. Ja valmis nippu tulee olemaan paksu - osa lapuista on hyvin paksua materiaalia jo valmiiksi. Osa on niin nättejä, että ne voi käyttää melkein sellaisinaan, kunhan sopiva haaste osuu kohdalle. Tai voihan rumempiakin, haasteesta riippuen.

Ensimmäinen haaste oli "Wishes for 2009". Itse toivon että vuodelle valitsemani sana "ryhdyn" toimii ja tulee ryhdyttyä enemmän. Kuvasin ruutupaperin päällä, jotta sivuista näkisi suuruusluokan. Olikohan hyvä idea - ehkä ei ainakaan nyt kun ruutupaperi on muutenkin käytössä. Luulen että tekstipuoli on etupuoli. Takapuoli saa jäädä aika vähälle huomiolle, sinne kirjoitan kulloisenkin haasteen.
Kuviopaperi on Basic Greyn Sultry, siirtokuva samaten BG. Ruutupaperi on ihan itse ajan kanssa huolellisesti kellastettua. Ruskeaa mustetta, oranssia akryylimaalia. Ja tärkein väline oli Brother Deluxe 1350 - vanhempieni vanha kirjoituskone. Low tech! Muistan että olen lapsena leikkinyt sillä, ja sama meininki jatkuu... Kirjoituskone on 1970-luvun alkupuolelta, kuten minäkin :-)

Tässä hieno kirjoituskoneeni. Se on niin symppis, etenkin teksti "Automatic repeat spacer". Aikanaan varmasti hyvinkin edistyksellinen ominaisuus! Samalla paljastan karmean totuuden askartelupöydästäni: se on aina sekaisin. Paitsi jos olen juuri siivonnut, ja yleensä en ole. En nytkään...

6 kommenttia:

Sandy kirjoitti...

Voi, miten ihana idea!
Liityin Flickr-ryhmään välittömästi.
Tämä vuosi tuleekin taltioitua tarkkaan, kun on monta tämän tyyppistä projektia meneillään - muut tosin valokuvausjuttuja, joten tosi kiva saada askartelua sekaan.

Minulla on edelleen tuo sana päättämättä. Pitäisikö sen ollakin ehkä päättäväisyys? :D

Anonyymi kirjoitti...

voi apua, mä haluun kans osallistua! ihana projekti!!!

xing kirjoitti...

Hauska projekti! Minullakin on kirjoituskoneen ääneen liittyviä lapsuusmuistoja (ja ihan ensimmäisten tietokoneiden äänestä myös).

Jännityksellä jään seuraamaan, millainen kokonaisuudesta tulee. Nuo laput ovat hyvä idea: luulen, että tulee hieno :)

Anski kirjoitti...

Oh, tutun näköistä tekstiä! Meilläkin oli pienenä samantyyppinen brother kirjoituskone, punainen sellainen tosin. fonttijälki oli kyllä ihan samanlaista. Missähän mahtaa kone olla, vitsit, sitähän oisi voinut vielä hyödyntää!

Ihanat pikkulappuset, tykkään hulluna kaikista tuommoisista pikkuriikkisistä askarteluista muutenkin!

-mari- kirjoitti...

Onneksi minäkin kerkesin vielä mukaan haasteeseen. Upeeta! :)

sannika kirjoitti...

Huippua kaverit! Ihanaa että innostuitte mukaan!