lauantai 28. marraskuuta 2009

Läpinäkyvää

Tässä hämärän leikkailuprojektini tulos:

Kyseessä on yksi leiska, kuvasin sen vain eri taustoilla. Oikeanpuoleinen lienee lopullinen tausta - leiska tulee joulualbumiin, ja himmelisivun jälkeen tulee tällä tietoa tuo vähäsisältöinen sivu.

Leiskan pohja on siis kalvoa. Sivun koko on 6,75 x 9 tuumaa. Kiinnittämisen kanssa oli vähän haastetta, joten päädyin käyttämään kahta kalvoa, joiden välissä kaikki varmasti pysyy. Kalvot on ommeltu ylä- ja alareunasta yhteen, pitsit on kiinnitetty ompelemalla, samoin himmeli ja paperi on pikku pätkältä ommeltu kalvoihin kiinni.

Himmeliä aloin leikata joskus alkusyksyllä, mutta se huvitti minua vain hyvin lyhyitä aikoja kerrallaan. Kuva on kymppikuva, joten pienimmät poisleikatut palaset olivat aika pieniä. Tällä viikolla sain inspiraation saattaa leikkelyn loppuun.

Ja nyt kun Inspiroidu-haasteena oli minimoida paperin käyttö, päätin koota leiskan. Yritin pärjätä kokonaan ilman paperia ja kirjoittaa tekstin suoraan kalvoon, mutta se ei toiminut, tekstiä oli mahdoton lukea. Otsikon kirjoitin kalvoon valkoisella kynällä, ja tein takapuolelle saman tekstin mustalla kalvotussilla, joten siitä saa selvää eri taustoilla.

Leiska päätyy joulualbumiin, jota olen vähitellen hahmotellut ja muutaman sivun tehnytkin. Julkaisen niitä lähempänä joulua... joka alkaakin olla jo aika lähellä! ;-)

Joulualbumiin aion kerätä perinteiset joulureseptimme, tarinoita siitä, miten mitkäkin koristeet ovat meille päätyneet (kuten tämä himmeli, joka oli ensimmäinen yhteiseen kotiin hankkimani koriste), sattumuksia eri vuosien jouluilta, ajatuksia, runoja, kaikenlaista. Ajatukseni on, että siitä voi tulla hyvinkin paksu albumi, johon voi lisätä sivuja hamaan ikuisuuteen.

15 kommenttia:

millam kirjoitti...

Kerrassaan hieno sivu ja tekniikka! Himmelit ovat muuten ihania ja pakollisia joulukoristeita... josko sellaisen saisi väkerrettyä (edes pienen) jouluksi...

omuli kirjoitti...

Uskomattoman kärsivällinen olet, kun olet tuon himmelin jaksanut leikata... huhhuh mikä urakka! Teidän perheen jouluperinnealbumista tulee varmasti sellainen aarre, johon lapset aikuisenakin haluavat palata uudelleen ja uudelleen, ihana idea.

Riikka kirjoitti...

Tosi kaunis, etenkin tuo viimeinen luva on meikäläisen mieleen.

ommu kirjoitti...

Hei, tuo kokoomajoulualbumihan on loistava idea! Minä tein nyt kolmannen yksittäisen ja jotenkin harmittaa, etteivät ne ole yhdessä ja samassa paketissa.

Voi, mitä kärsivällisyyttä osoitatkaan sivun kokoamisessa! Ihailen, ihailen.

Sisko, joka asuu Amerikassa, on aivan iki-ihastunut himmeleihin, ja olen joutunut lähettelemään täältä olkia niihin. Himmelit on kauniita.

xing kirjoitti...

Tässä on ollut hurjan paljon leikkaamista -- lopputulos on hieno! Ja olen samoilla linjoilla joulualbumin kanssa, siitä lisää lähipäivinä :)

Anonyymi kirjoitti...

Kiva nähdä tämä himmelityö valmiina, muistaakseni jo risteilyllä leikkelit sitä...
Ja ihana ihana idea tämä joulualbumi! kaikki reseptit ainakin kiinnostaisi ja sattumukset jne.
sä olet kyllä aikamoinen "ideariihi"!

Anonyymi kirjoitti...

vau, hieno! mielenkiintoinen, erilainen tekniikka, upea lopputulos. himmelit on ihania. olisipa meilläkin täällä saksassa semmoinen! ensi vuonna pitää varmaan tehdä itse, nyt ei taida olkia saada tähän hätään enää.

Pia K kirjoitti...

Upeaa, upeaa: leikkelyn vaiva, lopputulos, ideat, kaikki!

sannika kirjoitti...

Kiitos kommenteista! Shys, kyllä vaan, himmelin leikkely oli työn alla risteilyllä, hetken verran! :-)

elina. kirjoitti...

WAU! sä se kyllä keksit! :D

ninarsku kirjoitti...

Oih, mä tykkään niin kalvosivuista! Mahtava kärsivällisyys, kun oot jaksanut himmelin leikata, huh.

Hemppa kirjoitti...

Mykistävä!

pikkuhelistin kirjoitti...

Ihastelen kans tuota himmelin leikkausta, vautsi! Ihana sivu kyllä kaikinpuolin :)

Anski kirjoitti...

No huh huh mikä leikkely ollut sulla tuon kuvan kanssa! Ei ois meikäläisellä kyllä ollut kärsivällisyyttä :D Mutta lopputulos näyttää kyllä sen verran hyvälle että varmasti ollut sen arvoista! :)

sirppis kirjoitti...

Toi viimeinen ikkunaa vasten otettu kuva on hieno! Harmi kun en saanut omaa sivuani päivällä kuvattua samalla lailla, siinä olisi kananverkkotaustani saanut uuden ulottuvuuden!