keskiviikko 11. marraskuuta 2009

Let's hear it for New York, New York, New York

Yleisön pyynnöstä (siis Millamin ;-) lyhyt New York -raportti. Matka oli minun ja mieheni ensimmäinen kahdenkeskinen matka sen jälkeen kun saimme lapset. Käytimme paljon aikaa kahviloissa istumiseen, syömiseen, kävelimme paljon ja vähän shoppailimmekin, ja New York tarjosi näihin aktiviteetteihin upeat puitteet.
Paripotretti taksin kyljessä. Kappas!

1. Suositus kahvilalukemiseksi

Cathy Zielsken blogista bongasin joskus Amy Krouse Rosenthalin teoksen Encyclopedia of an Ordinary Life, jonka innoittamana Zielske on suunnitellut yhden kurssinkin. Ajattelin kirjan sopivan hyvin matkalukemiseksi. Etsin sitä matkan ensimmäisenä päivänä ketjukirjakaupoista, mutta koska kirja on useampia vuosia vanha, en löytänyt. Toisena päivänä satuimme vahingossa Strandiin, jonne aion hankkiutua ihan tarkoituksella, jos vielä New Yorkiin matkustan. Se on valtava kirjakauppa täynnä uusia ja vanhoja kirjoja, kerta kaikkiaan ihana paikka. Ja sillä ihanalla tavalla, jolla matkoilla vahingossa sattuu oikeisiin paikkoihin, kirja löytyi Strandista viidella dollarilla.

Kyseessä on siis tietosanakirja tavallisesta elämästä. Kirjailijan näkemykset osuivat huumorintajuuni aika täydellisesti, tosin mieheni pyöritteli silmiään, kun yritin selittää, mikä hauska pätkä milloinkin sai aikaan nauruntyrskäykseni. Tässä pari lyhyttä esimerkkiä.
Car
When I'm in my car and someone lets me in their lane and I not only mouth Thank you to the other driver, but I actually say it out loud - as if they could hear me - I am taken aback, it sounded so goofy, hearing my voice alone in my car.

Sign, Bathroom
I saw a sign in a public restroom that said PLEASE DO NOT FLUCH EXCESSIVE AMOUNTS OF TOILET PAPER OR SHUES DOWN THE TOILET. THANK YOU. I so want to meet the person who flushed a show down the toilet, and made a sign like this necessary.

Travel
In the end, no one really wants to hear about your trip.
See also: Other People, Returning from Journey
... ja sitten lisää meidän matkasta! ;-)


2. Askarteluhankinnat

Edellisessä postauksessa mainitsin New Yorkissa sijaitsevan Portrait Bugin eli paikallisen skräppäilykaupan. Poikkesin siellä ja liike oli oikein söpö. Valikoima oli suppea ollakseen amerikkalainen skräppäilykauppa, mutta osui sopivasti yhteen oman makuni kanssa. Hintataso oli Suomeen verrattuna edullinen, mutta Yhdysvaltojen mittapuun mukaan varmaankaan ei. Tosi hauskaa oli selailla Julie Fei-Fan Balzerin töitä, joita kaupassa oli esillä, olenhan seurannut Julien blogia jo pitemmän aikaa.

Lisäksi ostin askartelujuttuja Kate's Paperiesta, jossa myydään kaikenlaista kaunista paperitavaraa, ja toimistotarvikeliike Staplesista, josta hankin Julien suosittelemia vinyylikirjaimia ja Ali Edwardsin joskus käyttämiä metallireunaisia pyörylöitä, ja ihan itse keksin ostaa kirjainsapluunoja.


3. Ajateltavaa ja ihailtavaa

Kävimme Museum of Arts and Designissa katsomassa mm. paperitaidetta. Teokset olivat ihania, koskettavia, taidokkaasti tehtyjä, ja yksi todella pysäyttävä. Kirjojen ystävänä jäin katsomaan tätä:

Kuva museon materiaaleista.

Että joku oli leikannut kaikki sanat pois kirjasta! Uskomatonta ja käsittämätöntä! Ja sitten selvisi, että leikelty kirja oli rasistisen viharyhmän oppikirja. Ok.

4. Onhan se hieno kaupunki.

Jos tykkää juoda kahvinsa posliinikupista, joutuu näkemään vähän vaivaa. Mutta muuten oli ihanaa! Ja satunnaiset pahvimukitkin hyväksyi, kun kahvin seurana oli ihana leivonnainen... :-)


5. Inspis

Näyttäisi olevan tulossa sellainen leiska, joka on täynnä valokuvia. Sellaisestahan oli puhetta kerran aiemmin. Keltaista ja oranssia.

6 kommenttia:

millam kirjoitti...

Kiitos :D

Hemppa kirjoitti...

Kiitos ihanasta nojatuolimatkasta! loistavan kirjan matkalukemiseksi valitsit, se kolahti muhunkin ihan täysillä. Osallistuin myös sille cathyn kurssille ja tuloksia on tulossa blogiin lähiaikoina :)

xing kirjoitti...

Kuulostaa tutulta ja kivalta! Pitkään New Yorkissa ei ollut yhtään skräppäyskauppaa; tuo jossa kävit on aika uusi ja tosiaan ainut

Pia K kirjoitti...

Mitä tähän voi sanoa... viimeksi kun kävin lukemassa tämän matkakertomuksesi, en osannut sanoa mitään :) Siis vau, hieno matka, kiitos kun kerroit siitä... ja upea taksikuva!

ommu kirjoitti...

Minäkin olen täällä uudelleen vähän Pia K:n tunnelmissa. Nautin nojatuolimatkasta todella paljon, joten kaunis kiitos siitä!

Anski kirjoitti...

Kiitos tästä lukuelämyksestä, oli varmasti aivan huippu matka!