lauantai 5. syyskuuta 2009

Pieni onni

Tässä leiska, joka on odottanut tekemistään vuoden ja toisenkin. Kiitos kangasaiheisen Inspiroidu-haasteen se tuli nyt tehtyä! Olen vähän samoilla linjoilla kuin haasteen esimerkkityö, aiheena tilkkutäkki.
Kangastilkut ovat samoja kankaita kuin kuvan tilkkutäkki, joten värit sopivat aika passelisti yhteen ;-) Ompelin alareunan tilkut erilliseen kartonginpalaseen ja kiinnitin kartongin vasta sitten leiskaan, niin ompelu oli helpompaa. Jätin saumanvarat pintaan, joten ne tuovat työhön vähän kolmiulotteisuutta.

Vasemman reunan sydämen tyyppisen olen nähnyt jossain, mutta enpä muista missä. Sekin on ensin tehty erikseen - leikkasin kartongista sydämen ja siihen aukon, aukkoon sijoitin löysästi kankaan jonka täytin pienillä kangaspalasilla, ja kiinnitin takapuolelle toisen sydämen. Se on mukavan pullea ja pehmeä.
Otsikko on mustaa kartonkia, joka on koristeltu sellaisella kimaltavalla samettiaineella, ensin mustalla ja sitten vielä vihreällä päälle. Kun leiskassa on mukana vielä oranssiakin, näytti hetken vähän Halloween-discolta, mutta onneksi se meni äkkiä ohi. :-) Onko muuten muita tapoja kiinnittää se samettiaine kuin kaksipuoleinen teippi? Kokeilin liimapuikkoa, gessoa ja koholakkaa, mutta vain teipin kanssa sain aikaiseksi mieleiseni tasaisen pinnan.

Otsikon sanamuotoa mietin pitkään. Kun kuvassa on suloinen vauva, olisi tuntunut hiukan hölmöltä kirjoittaa jotain tyyliin "tein tämän tilkkutäkin". Nyt otsikko sopii mielestäni sekä aiheeseen että kuvaan. Pieni onni kuulostaa itse asiassa ihan minialbumilta! Ehkä pitäisi tehdä sellainen. Ja vielä tarinointiin hiukan kontekstia: tein tilkkutäkin siskoni pyynnöstä, kun hänestä tuli hyvän ystävänsä esikoisen kummi. En siis ollut nähnyt vastaanottajan kotia, ja tilkkupeiton värivalinta oli pienoinen riski. Kun sitten sain kuvan kummilapsesta tekemääni peittoon kääriytyneenä, olin helpottunut ja ilahtunut - joskus vaan homma toimii! :-)

17 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

todella toimii! Sivu on loistava, tykkään tosi paljon. (ja vähän oon kade, kun meikäläinen on semmonen poropeukalo noissa ompelmuksissa, eikä kyllä ole edes ompelukonetta)
sydän on ihana ja otsikko loistova valinta. kyllä toiset osaa.

Laura kirjoitti...

Voi miten kaunis leiska! Kertakaikkiaan ihana. Upeanvärisiä nuo kankaat ja kaikki käy tosiaan yhteen ihanasti.

pikkuhelistin kirjoitti...

Ihanasti keksitty tuo otsikko :) Tässä on tosi kauniit värit ja paljon muutakin ihanaa. Pullea sydän oli kyllä mun lemppari! :)

Heli kirjoitti...

Raikas sivu. Näpertäminen kannattaa aina.

Nelsson kirjoitti...

Kaunis. Sekä leiska että tilkkutäkki. Ihania molemmat.

manssu kirjoitti...

IHANA!!!

Nyyti kirjoitti...

Ihana leiska! Pallokuvio vetoaa minuun aina, ja tuossa on kyllä kaikki kohdallaan!

xing kirjoitti...

Sannikaa parhaimmillaan! Tämä on ihan mielettömän ihana! Tykkään otsikosta, värimaailmasta ja kaikista kangasyksityiskohdista.

"Samettihilettä" olen kiinnittänyt vedellä lantratulla Glitter Glue -liimalla, mutta silläkin tavalla tulee epätasaisempaa jälkeä

Veeruliiru kirjoitti...

Siis toiset vaan on niin viitseliäitä ja lopputulos kyllä sen palkitsee!!!!! WAU!
Oon erityisen äimistynyt tuosta otsikosta, se on hyvin valittu ja hienosti toteutettu... Kaikki tässä sivussa on....

ommu kirjoitti...

Minäkin esitän ihailuni - sivun kauneudesta, viitseliäisyydestä, väreistä, pulleasta sydämestä...

Anonyymi kirjoitti...

Kummitädillä tirahti tippa silmään vielä näin kaksi vuotta täkin tekemisen jälkeenkin. :)

Laurana kirjoitti...

Aivan ihana! Upean voimakkaat ja raikkaat värit. Ja voi ihkuus tuota pullukkasydäntä <3

Pia K kirjoitti...

Ihanat värit, raikas ja hurmaava sivu kaikkineenkin. Ja noi otsikon kirjaimet tuntuu olevan sulle ominaiset - olet varmaan käyttänyt niitä jossain sivussa johon mä oon ihan erityisesti ihastunut :)

ninarsku kirjoitti...

Tämä vaan on niin ihana! Raikas ja suloinen, vaikea yhdistelmä.

Puuhapetenvaimo kirjoitti...

Ihana, tykkään itse tehdyistä koristeista - yhdyn kaikkiin edellisiin kommentteihin ja inspiroiduin tästä kovasti!

Anski kirjoitti...

Onpa ihanan raikas ja kaunis kokonaisuus! Toi otsikko on huippukiva ja kangaspalat ja kaikki <3

Mira Ekonen kirjoitti...

Tosi upea sivu! Ja nuo kankaat!