maanantai 21. syyskuuta 2009

Terveisiä kurssilaisille!

Opetan Tampereen työväenopistossa skräppäilyn alkeiskurssia. Tänään oli kurssin toinen kokoontuminen ja kivaa oli! Terveisiä kurssilaisille ja tervetuloa poikkeamaan blogiini!

Alkeiskurssi jatkuu maanantaisin 19.10. asti ja maanantaina 26.10. alkaa Skräppäilyn työpaja, joka kokoontuu kuusi kertaa. Työpajassa laajennamme skräppäilyn tarvikevalikoimaa huovilla, langoilla, maaleilla sun muilla, eli kivaa on varmasti sielläkin. Työpajaan on vielä muutama paikka vapaana, joten ilmoittautua voi, jos kiinnostaa! Ilmoittautumisohjeet löytyvät Työväenopiston sivuilta.

Jaoin kurssilaisille tänään nettivinkkiluettelon, ja kun kerran tulin koonneeksi luettelon skräppäilytarvikkeita myyvistä suomalaisista nettikaupoista, ajattelin laittaa sen tännekin. Jos ja kun jokin kauppa puuttuu, saa vinkata kommentteihin.

Skräppikulma (suomenkielinen, sijaitsee Ruotissa)

Tässä tuli nyt vähän sellainen olo että pitäisi tilata jotain, mutta hillitsen itseni. Voi olla että tulen hankkineeksi jotain Tukholmasta viikonlopun skräppäysristeilyn yhteydessä... ;-)

Edit. Lisäsin kauppoja listaan. Kylläpä niitä onkin...! Ja joitain tosi mukavanoloisia uusia tuttavuuksia. Pari ehdotettua jätin pois, pidin kriteerinä 12x12 -tuumaisen yksivärisen kartongin löytymistä valikoimista.

10 kommenttia:

baula kirjoitti...

Voi, kuulostaapas kivalta. Tuollaista työtä minäkin voisin tehdä. :) Kohta nähdään risteilyllä, täällä ollaan jo ihan täpinöissä.

lehtipollo kirjoitti...

Huu, risteily lähestyy :)
Tällaisiakin kauppoja on, omakohtaista kokemusta näistä ei (muistaakseni) ole:
Askartelupuoti Pia
Kirjokas
Klemmarikellari
Mihanna
Nettas

lehtipollo kirjoitti...

Ja Purppurataivas.

Anonyymi kirjoitti...

ja skräppikulma www.skrappikulma.com

mäkin haluun tuommoisen työn :). mielelläni tulisin myös sun kurssille!

manssu kirjoitti...

Mä meinasin alunperin ilmoittautua sun kurssillesi. Oliskin ollut ihan kiva tulla, olisinpa tiennyt kuka sen pitää :-)

sirppis kirjoitti...

no voi,olisin tullut sun kurssille,mutta kun itse olen maanantaisin toisella paikkakunnalla työväenopiston ohjaajana,tosin eri laji kuin skräppäys,mutta mutta....vuorotteluvapaa alkaa ensi vuoden alusta,pääseekö sitten kurssille??

xing kirjoitti...

Tamperelaiset ovat onnekkaita kun pääsevät sinun kurssillesi :) Näiden mainittujen lisäksi on olemassa
Kruununjalokivi ja Belles (kummastakaan ei omakohtaista kokemusta). Aika pitkä lista siis!

sannika kirjoitti...

Kiitos kauppalinkeistä ja kivoista kommenteista!

Manssu, jos aikatauluihisi sopii, työpajakurssille vielä mahtuisi. Sirppis, keväästä ei ole vielä sovittu mitään, saapa nähdä!

Heli kirjoitti...

En ny kuitenkaan malta olla sanomatta lempeää poikkipuolista sanaa; onko skräppäilyn ydin tavaroitten ostaminen? Miten voisi tehdä itse, kierrättää ja ekoilla?

sannika kirjoitti...

Heli, mielestäni skräppäilyn ydin ei ole tavaroiden ostelu, mutta jotain tarvitsee että pystyy aloittamaan. Esimerkiksi pohjakartongit. Kierrättämistä rajoittaa se, että jos haluaa sivujensa säilyvän pitkän aikaa, niiden yhteyteen ei kannata sijoittaa niitä tuhoavia materiaaleja. Tällöin helpompaa on käyttää materiaaleja, joiden tietää olevan hapottomia - esimerkiksi testaamani aikakauslehdet eivät ole. Itse tykkään kovasti näpertelystä ja teen kaikenlaista skräppäilyyn liitttyvää itse. Toisaalta mielestäni on ihan ok sekin, että joku joka nauttii askartelusta mutta ei näpertelystä, voi skräppäillä valmiilla tarvikkeilla.